İmza kampanyasına yoğun ilgi

Kapaklı'nın  Pınarça Mahallesi mahalle sakinlerinden Benimser Kuzular'ın öncülüğünde oluşturduğu  'Termik Santral İstemiyoruz' imza kampanyasında kadınların bir hafta için

Kapaklı 15.11.2017 18:50:00 0
İmza kampanyasına yoğun ilgi

SAĞLIKLI YAŞAMAK İSTİYORUZ

 

Benimser Kuzular öncülüğünde başlatılan ’Pınarça’da  Termik Santral istemiyoruz’ kampanyasına yoğun ilgi sürüyor. 15 bayan arkadaşı ile kampanyayı sürdürdüklerini kaydeden Benimser Kuzular “Sağlıklı yaşamak için mahallemiz sınırlarına ve de Trakya’mızın her hangi bir yerine termik santral yapılmasına karşıyız ve kesinlikle istemiyoruz. Halkımızın kampanyamıza gösterdiği ilgiden de son derece memnunuz ve bu imza kampanyamız  bu ayın 20’sine kadar devam edecek. Ayrıca termik santral yapılmaması için Çerkezköy, Kapaklı belediyeleri ve bölgemizdeki STK’lar doğa dernek ve vakıflarının da kampanyalar yaparak destek vermelerinden son derece memnunuz. Kapaklı,Çerkezköy ve kısacası Trakyalılar olarak sağlıklı yaşamak istiyoruz ve geleceğimizin bir termik santral ile yok olmasını istemiyoruz ve yapılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

 

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLERİN OLDUĞU YERLERDEKİ YAŞAMLARI GÖRÜYORUZ

 

Kuzular, “Ülkemizde hali hazırdaki kömürlü termik santrallerin olduğu yerlerde yaşayan insanlarımızın durumunu, doğanın nasıl bozulduğunu, tarımın,yer altı ve yer üstü su kaynaklarının nasıl etkilendiğini, meyvecilik  ve sebzeciliğin bittiğini görüyoruz.Ayrıca buralarda yaşayan insanların sağlıklarının bozulduğunu görüyoruz. Trakya halkı olarak biz zehir solumak istemiyoruz ve solumamak içinde mücadelemizi devam ettireceğiz.Biz doğamızın ve geleceğimizin karartılmasına karşı başlattığımız mücadelemizi gerek kapaklı,Çerkezköy olmak üzere tüm Trakya halkı olarak tek bir vücut olarak sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10