Halis; ''Hamileliklerin yaklaşık yüzde 10'u erken doğumla sonuçlanıyor''

Kasım ayı  2009 yılından bu yana  tüm dünya ülkelerinde Prematüre Farkındalık Ayı olarak kabul edilmekte ve 17 Kasım ise Dünya Prematüre Günü kabul edilerek çeşitli etkinlikler düzenlenmekte.

Çerkezköy 16.11.2017 20:16:00 0
Halis;

 Erken doğan bebeklere neden mor civciv benzetmesi yapıldığının cevabını veren İrmet Hospital Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis; ‘’Erken doğan bebekler özellikle solunum ve dolaşım problemleri nedeniyle halk arasında morarma olarak bilinen siyanotik doğum sebebiyledir’’ dedi.

 

‘’ERKEN DOĞAN BEBEKLERİN YENİ DOĞAN UZMANININ ELİNDE DOĞMASI SAĞLANMALIDIR’’

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Yenidoğan İrmet Hospital Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis;  ‘’Premature bebekler zamanından önce doğan ve hala anne karnındaki sıcaklığa ihtiyaç duyan bebeklerdir. Ülkemizde ve dünyada tüm gebeliklerin yaklaşık %10'u maalesef erken doğumla sonuçlanmaktadır. Teknolojideki tüm ilerlemelere rağmen bu bebeklerin ölüm ve sakatlık oranları hala yüksektir. Bu nedenle Prematüre Farkındalık Ayı’ndaki amacımız bu bebeklerin sağlık kuruluşlarının ve bakımlarının kalitesini arttırmak, ülkemizdeki yenidoğan uzmanının sayısını arttırmaya yönelik çalışmaları desteklemek ve erken doğan bebeklerin öncelikle yenidoğan uzmanının elinde doğmasını sağlamaktır’’ şeklinde konuştu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10