Akay: Alperen Ayaz gururumuz oldu

10-12 Kasım tarihlerinde Edirne'de yapılan 19. Taekwondo Balkan Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde 37 kiloda  Yıldız Erkeklerde Balkan Şampiyonu olan Çerkezköylü Milli Sporcu Alperen Ayaz dün ?

Çerkezköy 16.11.2017 20:21:00 0
Akay: Alperen Ayaz gururumuz oldu

ALPEREN İYİ MAÇLAR ÇIKARDI VE ANLININ AKIYLA ŞAMPİYON OLDU

 

Ziyarette konuşan Taekwondo Federasyon Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Fikri Güzel, “8 Balkan ülkesinin katılım gösterdiği 19. Taekwondo Balkan Şampiyonası’nda 800 sporcu katılım gösterdi ve Türkiye’den de bu şampiyonaya  ev sahibi olarak 485 sporcu ile katıldık. İlimiz Tekirdağ’dan bu şampiyonada 3 sporcu ile yer aldık ve bunlardan biri de Yıldız Erkekler Kategorisinde 37 kiloda Balkan şampiyonu olan ilçemizin milli sporcularından Alperen Ayaz. Şampiyonada çok güzel maçlar çıkaran ve tüm rakiplerini tek tek yenme başarısını gösteren Alperen Ayaz alnının akıyla şampiyon oldu. Kendisi bu şampiyonada ilk uluslararası müsabakalara çıkan bir sporcumuz olmasına rağmen şampiyonada gösterdiği performans ve yeteneği ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Örnek bir sporcu olan Alperen Ayaz’ın  Balkan şampiyonu olmasıyla ilçemizde ve ilimizde bu spor dalının daha da ileriye gitmesi yönünde örnek teşkil edecektir. Ayrıca Çorlulu Milli Sporcumuz Semih Aybek ise büyük erkeklerde +87 kiloda Balkan şampiyonu oldu. Yıldır Erkekler ‘de de Saraylı milli sporcumuz Ozan Toytoğlu balkan beşincisi oldu. Çerkezköy Belediye başkanı olarak sizler her zaman sporcu ve sporun yanımızdasınız ve sizlerin bu çabaları sayesinde ilçemizde her geçen gün spor daha iyi yerlere geldiğini görüyoruz ve bu nedenle sizlere katkı ve destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“TAKIM HALİNDE BİRİNCİ OLDUK”

 

Güzel “ Şampiyonada yer alan 8 balkan ülkesi arasında ülkemiz takım halinde birinci oldu. 46 altın madalya, 23 gümüş madalya ve 63 ‘te bronz madalya alan sporcularımız takım halinde şampiyon oldu. Şampiyonada takım halinde ikinciliği Sırbistan ve üçüncülüğü de Bosna Hersek elde etti. Bundan böyle yapılacak olan uluslararası müsabakalarda da başarılı olmak için çalışacağız. Şampiyonaya katılarak başarı elde eden ve bizlerin yüzünü güldüren tüm sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ALPEREN AYAZ GURURUMUZ OLDU”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Balkan şampiyonası öncesi beni ziyaret eden Alperen Ayaz kardeşim şampiyon olarak altın madalya ile dönme sözü vermişti ve dediği gibi de başarılı oldu. Şampiyon olarak ilçemize döndü. Kendisini ve sizleri tebrik ediyorum. Alperen Ayaz’da  önemli bir uluslararası müsabaka olan Balkan şampiyonasında şampiyon olması bizleri gururlandırdı. İnşallah bundan böyle de bu başarısının devam ettirmesini temenni ediyorum. Her zaman söylediğim gibi ilçemizde gençlerimizi spora yönlendirerek onları kötü alışkanlıklardan korumak ve kollamamız için bu yönde spora katkı ve desteğimizi sürdürüyoruz. Aynı zamanda ilçemizde sporun her dalının daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Ancak bu konuda herkes üzerine düşeni de yapması gerektiğine inanıyoruz. Gençlerimizi spor yapmaları konusunda özendirmemiz gerekiyor. İnşallah  ilçemizde sporcu sayısını arttıracağız. Sporda da daha ileriye gitmemiz lazım ve gençlerimizi dediğim gibi spora yönlendirmemizle olacak. Biz bu konuda belediye olarak gerekeni yapıyoruz, spora ve sporcuya destek oluyoruz.”dedi.

 

SİZLERİ ANTRENMANLARIMIZA DA BEKLİYORUZ

 

Milli Takım Antrenörü ve Milli Takım Komite Üyesi Bilal Güzel de “ Başkanım sizlerden Allah razı olsun. Sizlerin katkı ve desteği ile bu başarıları elde ediyoruz. Bu başarılarda sizlerinde büyük payı var. Boş zaman bulduğunuzda sizleri antrenmanlarımıza katılmanızı bekliyoruz. Sizlerin antrenmanlarımıza katılmanız sporcularımızı çok daha iyi motive edeceğine inanıyoruz. Antrenmanlarımıza katılmanızdan da onur duyarız. Destekleriniz içinde çok çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

ALPEREN SÖZÜNÜ TUTTU

 

Alperen Ayaz’ın antrenörü olan babası Vural Ayaz ise, “ Balkan şampiyonası bizim için çok önemliydi. Öncelikle ilçemiz ve ilimiz olmak üzere ülkemize bir şampiyonluk kazandırmaktı. Alperen çıktığı maçlarda rakiplerini tek tek açık ara sayı farkı ile yenerek yenilgi almadan Yıldız erkekler 37 kiloda Balkan şampiyonu oldu. Bu şampiyona Alperen içinde çok önemliydi. İlk uluslar arası bir müsabakada milli forma ile mücadele etti ve şampiyona öncesi yapmış olduğu sıkı ve disiplinli çalışmasının sonucunu şampiyon olarak taçlandırdı. İnşallah bundan böylede bu başarısını diğer uluslararası müsabakalarda devam ettirmesidir” dedi.

 

“BAŞKANIMA VE HALKIMIZA ARMAĞAN EDİYORUM”

 

37 kilo yıldızlar Balkan şampiyonu Alperen Ayaz, “Hocalarım dediği gibi gerçekten bu şampiyonaya çok sıkı bir şekilde hazırlandım. Tek hedefim vardı, şampiyon olmak ve başka her hangi bir derece düşünmedim. Çünkü kendimi bu konuda şartlandırmıştım. Şampiyona öncesi biraz heyecanlıydım. Ancak daha sonra heyecanımı yendim ve ilk maçımda Bulgar rakibimi açık ara yendikten sonra kendime olan güvenim fazlasıyla artı ve diğer maçlarımı da özgüvenim sayesinde ve performansın sayesinde kazanarak şampiyonluğu kazandım. Elde ettiğim bu balkan şampiyonluğumu siz belediye başkanıma, ilçemiz halkına ve ilimiz halkına hediye ediyorum. Başkanım bizlere her zaman vermiş olduğunu katkı ve destekleriniz için de size ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Alperen Ayaz Kazandığı altın madalyayı Başkan Akay’a vererek kendisine takmasını istedi. Başkan Akay da Alperen Ayaz’a madalyayı taktıktan sonra günün anısına fotoğraf çektirildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10