Çolak ve Yıldıran: Güneş enerjisi sağlıklı ve temiz

Ege ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi Belediyelerinin  bazı meclis üyeleri bölgelerinde temiz  ve insan sağlığına zarar vermeyen enerji üretimi yapmayı planladıkları Güneş enerjisi incelemelerinde bulu

Kapaklı 17.11.2017 20:33:00 0
Çolak ve Yıldıran: Güneş enerjisi sağlıklı ve temiz

Kapaklı Belediyesinden bu geziye katılan CHP’li meclis üyeleri Nalan Çolak ve Muzaffer  Yıldıran Çerkezköy-Kapaklı sınırına kömürlü termik santral yerine güneş enerjisi yapılmasının en doğru iş olacağını ve bu güneş enerjisi içinde bölgede kurulması için mevcut açık alanlarında bulunduğunu dile getirdiler.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ TEMİZ VE SINIRSIZ ENERJİ

 

Gezi hakkında bilgi veren Kapaklı Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Nalan Çolak ve Muzaffer Yıldıran, “Almanya ülkemize oranla çok daha az güneş gören bir ülke olmasına rağmen son yıllarda güneş enerjisinde büyük atılımlar yapmış. Ve termik santrallerden kurtulmaya başlamış. Ülkede bize verilen bilgiye göre iki termik santral kalmış ve tüm elektrik yaz kış güneş enerjisi ile karşılanır olmuş. Tükenmeyen enerji türü olan ve insan sağlığına da zararı bulunmayan güneş enerjisinden neden ülkemiz insanları yararlanmasın. Termik santraların zararları ortada iken iktidar partisinin Trakya’ya termik santral ısrarı niyedir. Trakya halkı olarak istemiyoruz. Almanya’da güneş enerjisi tesislerini gördük kışın tam anlamıyla güney olmamasına rağmen bu tesisi enerji  üretiyor ve kısaca  güneş enerjisi sınırsız enerji kaynağı  ve güneşten faydalanılması sebebi ile tükenmeyen bir enerji türüdür. Biz neden ülkemizde bu enerji türünü çoğaltmıyoruz. Hem maliyeti de ucuz, aynı zamanda temiz enerji olması nedeniyle de çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon  yaymakta yani bu konuda etkisi yok. İnsanların sağlıklarını bozmuyor. Doğayı, yer altı ve yer üstü kaynaklara zararı yok. Bölgemizde termik santral istemiyoruz. Kapaklı ve Çerkezköy ilçe sınırları içine kurulması planlanan kömürlü termik santral yerine bölgemizde bulunan açık alanlara rahatlıkla güneş enerjisi sistemi kurulabilir ve ne doğa ne de her hangi bir yer ve insanlarımıza da zarar görmez.Termik santrallerin kurulduğu bölgelerde her şeyi yok ettiğini görüyoruz.Bu santralar yüzünden her yıl binlerce insanımız ölüyor.Doğa yok oluyor,tarım bitiyor, yer altı ve yer üstü sularımız yok oluyor” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10