İşe iadeleri için fabrikaya dava açtılar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Ordu Tekstil'de bir süre önce örgütlenme çalışmaları yapan Teksif  Sendikasına üye olan 9 işçinin sendikalı oldukları nedeniyle  iÅ

Çerkezköy 20.11.2017 20:42:00 0
İşe iadeleri için fabrikaya dava açtılar

Teksif Sendikası örgütlenme uzmanı Kenan Uçar dün teksif Sendikası Çerkezköy Şubesinde yaptığı basın toplantısında Ordu Tekstil'de örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Uçar yaptığ basın açıklamasında;

''İŞ HAKKI FESH EDİLDİĞİNDE GEREKÇE GÖSTERMEK ZORUNLUDUR''

“ 4857 Sayılı iş kanunu iş hakkı fesih edildiği zaman kişinin hangi gerekçe ile iş hakkı fesih edildiği beyan edilmek zorundadır demektir. Ama bu işyeri işten çıkarttığı dokuz arkadaşımın hiç birine hiçbir gerekçe göstermeden iş haklarını fesih ettiğini ve işe gelmemelerini söylemiş. Teksif Sendikası olarak işyerinde bütün işyerlerinde Teksif sendikasına üye olan tüm işçi arkadaşlarımız şunu iyi bilmelidir ki yasalar çerçevesinde sendikamıza üye olan arkadaşlarımızın haklarını savunacaktır” diye konuştu.

“SENDİKALI OLMAK HER ÇALIŞANIN YASAL HAKKI”

Teksif Sendikası Bölge Sorumlusu ve Basın Danışmanı Gürel Altıntaş ise, “Bir işyerinde çalışanlar sendikalı olduğu gerekçesiyle iş hakkı fesih edilemez. Bu durumda sendikalı olanların iş hakkını fesih eden işyeri suç işlemektedir. Üstelik hiç bir gerekçe gösterilmeden iş hakkını fesih ettim denmesi çalışanların sendikalı olma hakkını engellendiği için suçtur. Sendikalı olmak her çalışanın yasal hakkıdır” dedi.

“HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN TELEFONLA İŞE GELMEMEMİZ SÖYLENDİ”

İşten atılanlardan Osman Sevmez de, “Bizler sırf sendikalı olmamız nedeniyle hiçbir gerekçe gösterilmeden bize işyeri güvenliği tarafından telefonla işe gelmememiz söylendi. Neden gelmiyoruz dediğimizde işverenin kesin talimatı dendi. Biz işe iademiz konusunda yasal hakkımızı arıyoruz ve işimize dönmek için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Sendikal hak bizim yasal hakkımız ve bu hakkımızı kısa süre içinde elde edeceğimize inanıyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10