Analı Kızlı Yemek Yapıyorlar

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek bölümü öğrencileri geçtiğimiz yıl başlattığı 'Anne Kız Mutfakta' uygulamasını sürdürüyor.

Çerkezköy 20.11.2017 20:44:00 0
Analı Kızlı Yemek Yapıyorlar

Uluslar arası yarışmalarda başarılı sonuçlar alan uygulama Çerkezköylüler tarafından da takdirle karşılanıyor.

 

‘’UYGULAMA, ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINA KATKI SAĞLIYOR’’

 

Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek Hizmetleri Bölümü öğretmeni Hülya Güner, ‘Anne-Kız Mutfakta’ uygulaması öğrencilerimizin uluslar arası yarışmalarda başarı oranını yükseltti. Bu nedenle bir yıl önce okulun yiyecek, içecek bölümündeki mutfağımızda yiyecek hizmetleri alan öğrencileri ile annelerini bir araya getirerek kendi belirledikleri yemekleri birlikte hazırlıyorlar. Öğrenciler, annelerinden öğrendikleri yemek, börek gibi çeşitli yiyecekleri annelerinin nezaretinde yapıyorlar’’ dedi. Açıklamasını şu şekilde sürdüren Güner, “Okul olarak veli-okul işbirliğini pekiştirmek için bir yıl önce anne kız mutfakta uygulamasına başladık ve bu uygulamamız oldukça başarılı sonuçlar verdi. Velilerimizin okulla ilgili olmaları bizim için çok önemli. Mutfak konusunda çok başarılı öğrencilerimiz var. Onları  bu uygulamamızla yarışmalara çok daha iyi hazırlıyoruz. Uluslar arası yarışmalarda derece elde etme başarıları da yüksek oluyor. Yiyecek içecek Bölümünde fiziki şartlarımız uygulamasını belirttiğim gibi geçen yıl başlattık. Öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayacağına inandığımız için başlattığımız bu uygulamanın gerçekten çok başarılı olduğunu gördük” dedi.

 

BÖLÜMLERİNİ SAHİPLENİYORLAR

 

Yiyecek İçecek Alan Öğretmeni Hülya Güner şöyle devam etti, “Yiyecek içecek alan bölümünde öğrenim gören öğrencilerimiz okudukları bölümü sahipleniyorlar. Bizler onları geleceğe hazırlıyoruz. Bugün öğrencilerin sınıf arkadaşları anneleri anneleriyle birlikte okulumuzun yiyecek içecek bölümü uygulama atölyemizde kendilerinin belirledikleri yiyecekleri anneleriyle birlikte hazırlıyorlar. Öğrencilerimiz bu uygulama sırasında yaptıkları yiyeceklerin malzemelerini de kendileri alıp getiriyor. Bu uygulamayı okul olarak her yıl devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

ESNAF VE YARDIMSEVERLERİMİZDEN DE KATKI BEKLİYORUZ

 

Hülya Güner, Yiyecek içecek alan bölümü öğrencilerin uluslar arası yarışmalarda çok daha fazla başarılı olmaları için ilçe esnafından ve yardımseverlerin yiyecek içecek alan bölümüne katkı ve destek vermelerini de beklediklerini dile getirdi. Güner, “Okulumuzun yiyecek içecek alan bölümü öğrencilerimizin katıldığı gerek yurtiçi, gerek uluslar arası yarışmalarda elde ettikleri başarılar bizleri mutlu ediyor. Ancak okulumuz öğrencilerimizin başarılarının devam ettirmeleri için bizler elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizin çok daha başarılı olmaları içinde esnaflarımızdan ve yardımseverlerimizden de katkı ve destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER ANNELERİNDEN ÖĞRENDİĞİ YİYECEKLERİ ÖZENLE YAPIYOR’’

 

Okulun uygulama atölyesinde 10 öğrenci anneleriyle birlikte annelerinin nezaretinde kendileri belirledikleri ve aldıkları malzemelerle, çeşitli yiyecekleri özenle hazırlarken her biri birer usta aşçı gibi belirledikleri yiyecekleri yaptılar. Yiyecek içecek Alan bölümü Öğretmeni Hülya Güner de anne ve öğrencilere nezaret ederek yapılan yiyecekleri kontrol etti ve öğrencilerin anneleri nezaretinde hazırladıkları yiyecekleri mükemmel bulduğunu ve öğrencilerin annelerinden öğrendiklerini tek başına rahatlıkla yapacak düzeye gelmelerinin kendilerini uluslar arası yarışmalarda başarı oranlarını yükselteceğini belirtti.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10