Marancıoğlu: İş var, eleman yok

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 20.11.2017 20:48:00 0
Marancıoğlu: İş var, eleman yok

Toplantıda işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini kaydeden Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Aref Marancıoğlu “İş var, eleman yok” diye konuştu. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılacak olan Veliköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile bu sorunu çözmeyi amaçladıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Öğrenciler hem fabrikalarda staj yapacak, hem de mezun olduktan sonra da fabrikada çalışacak. Direkt olarak işi hazır olacak” diye konuştu.

 

KAYMAKAM ABBAN’DA KATILDI

 

Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde dün saat 09.00’da gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aret Marancıoğlu, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Veliköy İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Sebahattin Önal, VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Yalız, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve basın mensupları katıldı.

 

“FİBER HAT DÖŞEYECEĞİZ”

 

Kahvaltıda Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı basın mensuplarına bilgiler veren Veliköy OSB Başkan Vekili Aret Marancıoğlu “ Veliköy OSB’de doluluk oranımız yüzde 55-60 oranlarında seyrediyor. Alt yapı işlerimiz devam ederken, yol yapım çalışmalarımız ise bu hafta içinde tamamlanacak. Bölgede internet konusunda sıkıntılarımız vardı, OSB’nin altına ise fiber internet döşeyeceğiz. Veliköy OSB’de ise 86 fabrikamız faaliyet gösteriyor. Otoban bağlantısı için Ankara ve Karayolları ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

 

“TRAFİK RAHATLAYACAK”

 

Toplantıda konuşan Veliköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Haci Mehmet Erdoğan, otoban bağlantı yolunu Veliköy için istemediklerini kaydetti. Erdoğan “Bağlantı yolu yapıldığı takdirde ise bölgeye gelen TIR’lar Çerkezköy’ün içine girmeyecek. Hem fabrikaların İstanbul’a ulaşımı 20-25 dakika kısalacak hem nakliye maliyeti azalacak hem de araçların merkeze girmemesi dolayısıyla trafik rahatlayacak. Kısacası bağlantı yolundan sadece Veliköy değil, Çerkezköy, Kapaklı, Yalıboyu’nun içinde bulunan herkes faydalanacak” dedi.

 

“SEÇİCİ DAVRANACAĞIZ”

 

Veliköy OSB’de kurulacak fabrikalar konusunda seçici davrandıklarını ifade eden Veliköy OSB Başkan Vekili Aret Marancıoğlu “  Suyu çok fazla tüketen bir firma istemiyoruz. Şimdi buraya bir boyahane geldiği zaman biz kabul etmeyeceğiz. Yani her gelen param var arsa alacağım diyemeyecek. Bu konuyla ilgili seçici davranıyoruz” diye konuştu.

 

“İŞ VAR ELEMAN YOK”

 

Kalifiye eleman konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Marancıoğlu “ İş var, eleman yok. Yani eleman çalışıyor ve iki gün sonra iş yoğun diyerek işi bırakıyor. Nitelikli eleman bulamıyoruz. Aslında lise mezunu bulmamız gerekiyor ama yok. İş veriyorsun. İş biraz ağır geldi mi ‘hadi bana eyvallah’ deyip kaçıyor. Ne parayı beğeniyor. Ne işi beğeniyor” dedi.

 

AMACIMIZ BURAYA ARA ELEMAN YETİŞTİRMEK

 

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılacak ve perşembe günü de temeli atılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgiler veren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban” Büyük bir nitelikli eleman sıkıntımız var. Yapılacak olan bu teknik lise ile bu sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. Becerip yapabilirsek okulun yanına bir pansiyon açmayı da düşünüyoruz. Bu pansiyonu da Veliköy OSB işletecek. Devletimiz bu konuda her öğrenciye  yıllık 7 bin TL veriyor. Öğrenciler hem fabrikalarda staj yapacak, hem de mezun olduktan sonra da fabrikada çalışacak. Direkt olarak işi hazır olacak. Bölgedeki firmalarla oturup fikir alışverişinde bulunup ihtiyaç duyulan bölüm açacağız. Okulun arsası ise Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edildi. Şimdilik okulda üç bölüm olacak. En fazla ihtiyaç olan bölümleri açacağız” dedi.

 

İKİLİ EĞİTİM YÜZDE 30’LARA DÜŞTÜ

 

Basın mensuplarının sorularını da samimi bir şekilde cevaplayan Kaymakam Abban, Çerkezköy’de ki ikili eğitim oranının göreve geldiklerinde yüzde 76 olduğunu, şimdiler de ise bu rakamın yüzde 30’lara düştüğünü kaydetti. Abban  “Eğitim konusunda gerek hayırseverlerin, gerekse de devletin okul yatırımları tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

 

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yapımı devam eden Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi öğrencilerinin geçici olarak Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde eğitim gördüğünü ifade eden Kaymakam Abban “Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi’nden toplam 120 öğrenci Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde dört sınıfta eğitim görüyor. Kısa bir zaman içinde Fen Lisesi tamamlandıktan sonra öğrenciler yeni okullarında eğitimlerine devam edecekler. Geçiş olduğu zaman ise Pakize Narin Anadolu Lisemizde montolama ve güçlendirme çalışması yapacağız. Buradan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisinin eğitime büyük katkısı var. Başkanımız eğitim konusunda hiçbir talebimizi de geri çevirmiyor” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10