Erem: "Kazanmayı alışkanlık haline getirdik"

Hafta sonunda deplasmanda Yeni Çanspor'u 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna tekrar oturan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor'da Başkan Uğur Erem ve Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu karşılaşmayı değ

21.11.2017 21:10:00 0
Erem:

Çan deplasmanında zaman zaman zorlanmalarına rağmen iki gollü galibiyet çıkardıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Uğur Erem “ Kazanmayı alışkanlık haline getirdik. Bunu önümüzdeki maçlarda iyi oynayarak kazanacağız. İlk golü attıktan sonra üzerimize tutukluk oluyor. Her maçta ilk yarım saatte üç dört fark yapacağımız zaman da bıçak sırtına getiriyoruz. Futbolun içinde bu güzellikler var’’diye konuştu.

 

“ZORLU BİR KARŞILAŞMAYA ÇIKTIK”

 

Dün Kulüp binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan 1911 Çerkezökyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu “ Çan deplasmanına gittik. Her ne kadar Çan bizim kardeş kulübümüz olsa da, deplasman deplasmandır diyoruz.  Rakibimiz iki oyuncusundan yoksun çıktı. Ona rağmen karşımıza on bir kişilik bir kadro çıktı. Diğer bütün deplasmanların aksine,  baskılı başlayan bizdik. İlk 15 dakikada ciddi onların girişimi olmadı, ki akabinde penaltı kazandık. Penaltıdan sonra çok net iki tane pozisyonumuz vardı.  Onlardan yararlanamadık.  Belki olsaydı ilk yarıda 2-3 kopartabilirdik.

 

İlk yarıda farklı skoru bulsaydık ikinci yarıda bambaşka olurdu. 8 maçtır gol attıktan sonra on dakika baskı altında kalıyoruz.  Çan’da ilk yarı öyle olmadı.  Zaten iki pozisyon bulduk, kaçırdık.  Akabinde onların tehlikeli bir pozisyonu oldu. Onlar kaçırdılar, ilk yarı böyle bitti’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ KAZANMAK GÜZEL’’

 

Değerlendirmeye şöyle devam eden Çolakoğlu;  İkinci yarı arasında söylediğimiz gibi,  rakip etkili başlayabilir dedik ki dediğimiz gibi de oldu. Rakibimiz 65’inci dakikaya kadar etkili bir futbol sergiledi.

 

Daha çok kanatları kullanmaya çalıştılar. Kanatları kullanırken de tehlikeli pozisyonları oldu. Biz bir türlü bu oyunu 3. bölgeye taşıyamadık.  Ali Rıza çok baskı altında olduğu için, ilerde de tek oyuncumuz vardı zaten, çıkamadıkça onlar yüklendi. Genç oyuncumuz Furkan Şerifoğlu 11’de başlayarak iyi işler yaptı.  Hızlı, süratli, genç bir oyuncu.  Ama bileğine darbe aldı, on dakikada sektikten sonra zaten mecburen oyuncu değişikliği yaptık.  Kendi isteğiyle oyundan çıkmak istedi.  Sakatlanan İlyas’ta maçı tamamlayamadı.   Oyuncu değişikliklerini yaptıktan sonra biraz topu öne taşıdık. Topu öne taşırken de tabi kontrataklarda  Çanspor’un ister istemez etkili oyuncuları vardı.  Kontrayla bindirmeler yaptılar. Net pozisyonları, yani yüzde yüz dediğimiz pozisyonları vardı.  Sene başından beri hep hakemlerle alakalı söylüyorduk. Bu sadece bize karşı değil.  Çan maçının hakemi kötü hakemdi ama bize karşı kötüydü demiyoruz.  Dördü de kötüydü.  Rakip takıma mesela çok dürüst olarak söyleyebilirim, net penaltısı vardı. İki takım açısından da hakem kötüydü. Son dakikalara doğru savunmada hata yapmamaya çalıştık. Karşılaşmanın son dakikalarına doğru da Ali Rıza ile bir gol bularak rakibimizin direncini kırdık. Her şeyden önemlisi kazanmak güzel. Eksiklerimiz var. Tam istediğimiz oyunu oynayamıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

‘’TARATARIMIZ DEPLASMANDA YALNIZ BIRAKMIYOR’’

 

Çolakoğlu “ Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Deplasmanda yalnız bırakmıyorlar. Son dakikaya kadar etkinlik yoktu. Sağ olsunlar yağmura rağmen bize destek verdiler. Çan taraftarına ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bizi iyi ağırladılar’’ dedi.

 

‘’KAZANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİK’’

 

1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Uğur Erem ise; Çan yönetimine, taraftarlarına bize karşı misafirlikten ötürü teşekkür ediyorum. Çok göze hoş gelen istediğimiz futbolu oynayamıyoruz. Ama başarılı olan takımların en önemli kriterlerinden birisi de çok iyi oynamadığın zaman kazanabiliyorsanız önemlidir. Kazanmayı alışkanlık haline getirdik. Bunu önümüzdeki maçlarda iyi oynayarak kazanacağız. İlk golü attıktan sonra üzerimize tutukluk oluyor. Her maçta ilk yarım saatte üç dört fark yapacağımız zaman da bıçak sırtına getiriyoruz. Futbolun içinde bu güzellikler var’’dedi.

 

EREM SANAYİCİLERE SİTEM ETTİ

 

Sanayicilerin takıma sahip çıkmamasından yakınan Erem “Geldiğimiz günden bu yana takımın kentin takımı olmasını istiyoruz. Kentin takıma sahip çıkmasını istiyoruz. Özellikle sanayinin takıma sahip çıkmasını istiyoruz. Gittiğimiz deplasmanda ve buraya gelen takımların yöneticileri bize siz sanayi kenti takımısınız, 350 tane fabrika var. Ekonomik durumu en rahat takım sizsiziniz diyorlar. Dışarıdan manzaramız ve fotoğrafımız budur. Ama bugüne kadar sanayiciden bir kuruş yardım almadık. Esnafımızın ve belediyemizin katkıları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. ÇTSO’dan, ÇOSB’den ve kurumlardan yardım görmedik. Havasını suyunu kullandıkları bu kentin gençlerine hizmet eden bu takıma da bir nebze destek olsunlar.  BAL ligi de olsa ciddi anlamda ekonomik giderler var. En ufak deplasman masrafımız 7 bin TL’yi buluyor. Başarı geldikçe giderimiz artıyor. Bu rakamları kaldırmakta zorlanıyoruz. Çerkezköy Süper Lig kaldırabilecek kenttir ve ekonomiye de sahiptir. Bizim Akhisar ve Alanya’dan hiçbir eksiğimiz yoktur. Bu ilçelerden daha da güçlüyüz. Rakibimiz Çan spora iki firma destekte bulunmuş. Lige de 1 milyon 200 bin TL nakitle başlamışlar. Biz şuana kadar o parayı harcamadık. Bizim ekonomik olarak endişelerimiz ve eksikler giderilirse bu takım çok güzel işler yapacağını gösterecektir. Teknik heyet, yöneticilere, futbolculara gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Takım olma ruhu da böyle bir şeydir. Sene sonunda ipi göğüsleyecektir. İlk olarak 3.Lig’e, daha sonra sırasıyla üst liglere çıkacaktır’’ şeklinde konuştu.

 

“EDİRNE MAÇI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Hazırlandıkları Edirne maçının Lüleburgaz maçı gibi olmamasını isteyen Erem; Ocak ayında teknik heyetin raporu doğrultusunda iki takviyemiz olacaktır. Edirne maçına hazırlanıyoruz. Edirne maçı bizim için çok önemli. Bütün taraftarlarımızı bu zorlu maça davet ediyoruz. Bu karşılaşma Trakya derbisi olacak. Edirnespor’da son haftalarda yakaladığı ivme ile çıkışa geçti. Kaymakam bey ile görüştük. Edirne  yönetiminden taraftar getirmemesi talebinde bulunacağız. Lüleburgaz maçında ki olayları yaşamak istemiyoruz. Tahriklere meydan vermemek için taraftar getirmemelerini talep edeceğiz” diye konuştu.

 

“BAKANLIĞIN YATIRIMI OLMADI”

 

Takımlara yardım etmenin devletin anayasal görevi olduğunu belirten Erem; ‘’Çerkezköy yüzölçümü bakımından Türkiye’de en küçük ilçedir. Arazinin en değerli olduğu ilçedir. Minimum beş bin kişilik bir stadyum yapabilmek için 12 dönüm yere ihtiyaç var. Bu yapılacak stadyumunda kentin dışarısına yapılmaması gerekiyor. Bu yeri ilçe merkezinde de bulmak gerçekten zor. Spor bakanlığın Çerkezköy’e bu zamana kadar hiçbir yatırımı olmadı. Gençlerimize spor alanları yaratmamız gerekiyor. Bu kısacası devletin anayasal görevidir. Gençlere spor alanları yaratmak görevidir. Bir kulüp olarak elimizden bu kadar geliyor.  Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllarda yaptığı yardımı bu yıl amatör kulüplere yapmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bütçe komisyonu toplantı yapacaktır. Biz başvurumuzu yaptık. 2018 bütçesine amatör spor kulüplerine o yasadan olan hakkı verecekler’’ dedi.

 

“BU BİZİM TALEBİMİZDİR”

 

Kulüplerin düzenli bir gelire ihtiyacı olduğunu belirten Kaptan Erem; Yardımla olmaz. Öztrak Caddesi’nde insanlar neden bedavaya araçlarını park ediyorlar. Ben yarından itibaren nöbetçi koysam, beş TL kessem Çerkezköy’deki amatör spor kulüpleri fonuna hepsine oransal anlamda dağıtsak fena mı olur. Öztrak Caddesi’nde kesmeyi düşünüyoruz. Bu bizim talebimizdir’’ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10