Kış lastiklerini takmayı unutmayın!

1 Aralık itibariyle araçlara kış aylarında yasal olarak kış lastiği takma zorunluluğu Çerkezköylü oto lastik satıcıları sürücülere araçlarının lastiklerini 1 Aralık tarihine kadar kıÅ?

Çerkezköy 22.11.2017 19:44:00 0
Kış lastiklerini takmayı unutmayın!

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

 

Çerkezköy’de 30 yıldır oto lastiği satıcılığı yapan Zümbül Oto Lastik ve Servisi Bölge Bayii Ali Zümbül, araçlarına kış lastiği takacak sürücülere, lastik değişme zamanının geldiğini ve 1 Aralık tarihine kadar yaz lastiklerinin yerine kış lastiklerinin takılması zorunluluğunun yasal olarak belirtildiğini söyledi. Zümbül, kış lastiklerinin kış aylarında yağışlı havalarda kayganlaşan ya da buzlanan yollarda çok daha emniyetli sürüş yapılmasını  ve kış lastiklerinin yol tutuşlarının da emniyetli sağladığını belirtti.Zümbül “ Artık kış mevsimine girdik. Araçlarında kış lastiği olmayan araç sahipleri araçlarına takacakları kış lastiklerinin markası ne olursa olsun M+5 olmasına çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca kış lastiği olmasına da dikkat etmelidirler.Yasal olarak araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başlıyor.1 Aralık itibariyle trafik uygulamalarında araçlarında kış lastiği olmayan sürücülere yasal işlem yapılacağı hatırlatmasında bulunmakta fayda görüyoruz”dedi.

 

KIŞ LASTİKLERİ  KIŞ ŞARTLARINDA ÇOK DAHA EMNİYETLİ”

 

Kış lastiklerinin kış şartlarına uygun şekilde üretildiğini ve kış mevsiminde her türlü hava koşuluna  karşı duyarlı olduğuda beliren Zümbül “Kış lastiklerinin  en önemli ve belirgin özelliği dış yüzeyleri,yol tutan kısmında tırnaklı oluşu ve bu nedenle yol tutuşu  çok daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı yollarda güvenlikli olması açısından önemli. Kış lastiği değişimi yağışlı ya da hava ile değil soğukla ilgilidir. Kış mevsiminde araç sahiplerinincan ve mal güvenliği için mutlaka araçlarına kış lastiği takması gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

 

ZAMAN DARALDI

 

Zümbül Oto lastik servisi Müdür YardımcısıEkrem Zümbül’de, “Artık kış geldi ve havalar her geçen gün soğumaya ve yağışların da sıklaştığı aylardayız. 1 Aralık gelmeden araç sürücüleri  araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini takmaları gerekiyor. Araç sahipleri ya da sürücüleri araçlarına kış lastiği takarken dört lastiği de kış lastiği olarak değiştirmeli.Eğer araçlarına kış lastiği taktırmayıp ben yaz lastikleriyle idare ederim diye düşünen araç sürücüleri yapılan trafik kontrollerinde hem ceza yerler hemde yağışlı karlı ve buzlu ve kaygan yolda fren yapıldığında araçta ters döner,takla atar ve kazaya neden olur. Bu nedenlecan ve mal emniyeti bakımından mutlaka dört lastiğinde kış lastiği olması gerekmektedir”dedi.

 

MARKA ÖNEMLİ DEĞİL LASTİKLERİN KIŞ LASTİĞİ OLMASI ÖNEMLİ

 

Ekrem Zümbül,araçlarına kış lastiği taktıracak olan sürücülerin araçlarına kış lastikleri için lastiğin yerli yada yabancı marka oluşunun önemli olmadığını ve takılacak lastiğin mutlaka kış lastiği olmasının şart olduğunu belirti. Zümbül, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Yaz lastiklerinde olduğu gibi kış lastiklerinde degenellikle yerli üretim tercih ediyor.  Tercih edilmesinin sebebi ise yerli oto lastiklerinin daha yaygın servis ağının oluşu ve yolda kalma durumlarında da en yakın servise bir telefonla ulaşılabiliyor olmasıdır. Kış lastik fiyatları da bahset her araca ve markaya göre değişmekte ve 170- 600TL arasında değişen fiyatlarda satılmaktadır. Ayrıca şunu da önemle belirtmekte fayda buluyorum kış lastiği takmak için nasıl olsa daha bir hafta var deyip son güne kalınmamalı, çünkü son birkaç gün içinde beklenmedik bir yoğunluk yaşanacak bu araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücüler araçlarına kış lastiği taktırsın.Nasıl olsa daha biraz zaman var havada müsait karda yok deyip boşuna zaman geçirmemeli.”diyerek sürücüleri uyardı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10