Çerkezköy Kent Konseyi'nden öğretmenlere özel kokteyl 

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çerkezköy Kent Konseyi binasında öğretmenlere kokteyl düzenledi.

Çerkezköy 24.11.2017 08:34:00 0
Çerkezköy Kent Konseyi

‘’24 KASIM’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ SEÇİLMESİ TESADÜF DEĞİLDİR’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Eski Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve Eşi Müjgan Karagöz, ile Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve çok sayıda davetli öğretmen hazır bulundu.  Kokteylde konuşma yapan Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir “ Öncelikle öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Ülkemizde öğretmeler günü olarak 24 kasımın seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk’ün millet mektepleri açtığı ve başöğretmenliğe kabul edildiği tarih 24 Kasım 1928’dir. Bu önemi sebebiyle 1981’den bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadır. Ata’mızın söylediği gibi ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Sözüyle nasıl da özetlemiştir’ dedi.

 

‘’ÖĞRETMENLİK BİR BAHAR GÜNEŞİ GİBİDİR’’

 

Demir “ Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Aylardan kasım ve hazanı iliklerimize kadar hissederken uğurluyoruz ve yol alıyoruz. Sert bir kışın ortasından bahara ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine buraya gelmişiz. Bir ateşimiz var unutmayalım. İrfan ateşi canlansın diye bir odun atıyoruz. Bu dava kutlu, bu dava umutlu olacak. Yeter ki göreve başladığımız o ilk günkü şevkimizi yitirmeyelim. İrfan ateşinden uzak kalmayalım. Yoksa bahar olmayacak. Baharı olmayan uluslar karanlıklara mahkumdur. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneşe havaya suya toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muassır medeniyetler haritasında yeri nereyse oraya koymak ister öğretmenlik. Bu uğurda emek veren Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Hasan Ali Yücel’i eğitim gönüllüsü Anadolu’da bir kızım var öğretmen olacak diyen Prof. Dr. Türkan Saylan’ı, şehit olan tüm öğretmenlerimizi ahrete intikal eden irfan ordusunu saygı sevgi ve minnetle anıyorum. Bu etkinlikte yardımını esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Kent Konseyi Başkanımız Funda Serfiçe’ye ve çocuk meclisi üyelerine, konseyimiz meclis başkanlarına ve siz değerli öğretmenlerime teşekkür ediyorum’’ sözleriyle konuşmasına son verdi.

 

KOKTEYL MÜZİK DİNLETİSİ İLE SON BULDU

 

Konuşmanın ardından Eski Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve Eşi Müjgan Karagöz Mügan Serkan Karagöz Anaokulu’nda görev yapan  Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir’e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Ardından müzik dinletisinin sona ermesiyle kokteyl son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10