Kutsal topraklara tekbir ve dualarla uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen umre turuna katılacak 38 kişi için Kızılpınar Merkez Camiinde vedalaşma programı düzenlendi.

Çerkezköy 24.11.2017 08:35:00 0
Kutsal topraklara tekbir ve dualarla uğurlandılar

“SİZLERİN SELAMINI ORAYA GÖTÜRECEĞİZ”

 

Kızılpınar Merkez Camiinde dün sabah 08.30’da düzenlenen programa umrecilerin yanı sıra İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı da katıldı. Kafilenin başkanlığını yapacak olan Kızıpınar Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Baksı, yaptığı konuşmada, “Bizleri uğurlamak üzere buralara kadar gelerek zaman ayırdınız. Başta müftümüze, imam arkadaşlarıma ve sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin selamlarını da oraya götüreceğiz. Sizler, cemaatimiz, milletimiz için bol bol dua edeceğiz” diye konuştu.

 

“UMRE BİR KİŞİNİN KENDİ MANEVİYATINI İMAR ETMESİDİR”

 

Ahmet Baksı’nın ardından konuşan Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı uğurlama töreninde yapmış olduğu konuşmasında; Değerli kardeşlerim, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ziyaret edip kendimizi tamir etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Umre’nin anlamında Amen’i imar, mimar kelimeleri yatar. Bir kişinin kendi maneviyatını imar etmesidir umre. Tamir etmesidir. Yani tüm Müslümanlara yaptığı davranışlarla örnek olan Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’i ziyaret edip, onu gibi yaşamaya çalışmaktır. Rabbim umremizi mübarek eylesin. Umre senenin Kurban ve Ramazan Bayramı’nda hariç her gün yapılıyor. Bir yıl içinde her zaman umreye gidebiliriz. Umre’nin kendimize, ailemize faydası olur. Hatta şu umreye giderken merasime katılmak bile herkese faydası olur. Çünkü burada yeni seneye ben de umreye gideyim, hacca gideyim diye niyet edebilirsin. Umre uğurlamasına gelen tüm arkadaşlarımı teşekkür ediyorum. İnşallah da seneye sizi umreye hacca uğurlamak nasip olur’’ diye konuştu.

 

17 ARALIK’TA YURDA DÖNECEKLER

 

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı dua yaptırarak Umre’ye gidecek olan Umrecilerle tek tek vedalaşıldı. Duaların ardından 38 umreci Kızılpınar Merkez Camii imamı Ahmet Baksı’nın rehberliğinde yola çıktılar. Dün öğlen saatlerinde yola çıkan umreciler  17 Aralık gecesi yurda dönecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10