Yaşlılarımız başımızın tacıdır

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı beraberindeki Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başk

Çerkezköy 24.11.2017 08:39:00 0
Yaşlılarımız başımızın tacıdır

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette bakım evinde kalan yaşlı hastalarla yakından ilgilenen Bayram,Camcı ve Koçak onlara her zaman yanlarında olduklarını ve her hangi bir ihtiyaçları olduğunda kendilerini haberdar etmelerinin yeterli olacağını söylediler.

 

YAKINDAN İLGİLENDİLER

 

Ziyaretlerinde Trakya Bakımevi Sorumlu Müdüresi Hürünaz Elkıran  ve bakımevi personeli tarafından kapıda karşılanan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, odalarında yatan yaşlı hastaları ziyaret ettiler ve her her biri ile tek tek ilgilenerek isteklerini sordular.

 

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ziyarette, bu güzel tesisin yeniden  hizmet vermesine belediye olarak hep destek verdiklerini belirterek, "Bugün bölgemizdeki kimsesiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hasta insanlarımızın bakımlarının ve tedavilerin yapılması ayrıca sıcak bir yuvaya kavuşmuş olduklarını görmek bizleri sevindirdi. Türk Metal Sendikamız’da gerekli katkı ve destekleriyle bu mekan şimdi işlev kazandı. Bildiğiniz gibi bir süredir boş duran bu bina, bu şekilde değerlendirilerek yaşlılarımıza hizmet vermeye başlamış oldu. Burada görev yapan personelin de tahminlerimizden çok daha iyi bir şekilde hizmet verdiğini görmek ve bunu burada kalan yaşlılarımızın ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Burada görev yapan arkadaşların özveriyle görev yapmış olması çok sevindirici. Bizler her zaman bakıma muhtaç yaşlılarımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.

 

"HUZUR EVİ BİNAMIZ ARTIK İŞLEV KAZANDI"

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da,”Bu binamız 30 metre kare bir kapalı alanı kaplamaktadır. Ve beş yıldızlı bir otel gibi içinde saunası, hamamı, konferans solonu, yemekhanesi, kitaplığı,  dinlenme yerleri, TV odası, kafetaryası,yatak odaları, havuzu, müdür ve personel odaları olmak üzere her şeyi  dört dörtlük bir yapıdır. Bir süre önce huzur evi olarak işletmeciliğini alan firma işletemediği için burası boş duruyordu. İki ay önce Trakya Bakım Merkezi'ne kiraladık. Şu anda Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Özel Trakya Bakım Merkezi'ne 2 bin metre karelik bölümünü verdik ve binamız işlev kazandı. İyi ki vermişiz... Bakıma muhtaç yaşlılarımız burada kendi evlerindeymiş gibi görevli arkadaşlarımız tarafından çok güzel bakılıyor olduğunu görmek bizleri sevindirdi" şeklinde konuştu. 

 

TÜM PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ise, “Burada bu insanları bakmak, onların her şeyi ile ilgilenmek ve yapılan işin de özverili şekilde yapılmış olması çok güzel. Biz her zaman buradaki yaşlılarımıza katkı ve destek vermeye hazırız. Onların sağlıklı yaşaması bizleri memnun eder. Özellikle burada görev yapan arkadaşlardan memnun olduklarını belirtmeleri de güzel bir duygu. Çünkü özellikle yaşlı ve yatan insanı bakmak hem zor hem de özveri ve büyük sabır gerektiren bir iş. Gördüğümüz kadarıyla tüm personel işini çok güzel ve bir o kadar da özverili ve içtenlikle yapıyor. Bu nedenle tüm görevli personele de burada güzel hizmet verdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İKİ AY ÖNCE HİZMETE AÇILDI

 

Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Trakya Bakım Merkezi Sorumlu Müdüresi Hürünaz Elkıran ise, “Özel Trakya Bakım Evi olarak burada iki ay önce hizmet vermeye başladık. Genel Müdürümüz Selami Tarak başta olmak üzere bir sorumlu müdür ve 23 personel ile görev yapıyoruz.Şu anda burada 11 bakıcı,5 sağlık personeli,3 sosyal çalışan, bir aşçı, bir  temizlikçi görev yapıyor. İki vardiya olarak 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz.Şu anda 72 kapasiteli olan Trakya Bakım Evimizde 31 yaşlı hastamız bulunuyor.Bakım evimizde Trakya’nın çeşitli yerlerinden olduğu gibi İstanbul’dan da gelenler var.     

 

"ALLAH SİZLERİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

 

Özel Trakya Bakımevinde kalan 31 yaşlı hasta ile yakından ilgilenen hal ve hatırları ile isteklerini soran Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Türk-İş Tekirdağ il Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını belirten yaşlılar ,"Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Bizlere burada çok güzel bakıyorlar. Bakım evi personeli her şeyimizle çok yakından ilgileniyor,bir dediğimizi iki etmiyorlar. Allah onlardan da razı olsun’ dediler.18 yıl önce İstanbul'un Sarıyer ilçesinde belediye başkan yardımcılığı yaptığını belirten bakım evi sakinlerinden İsmail Kalın da, “Çerkezköy’de böyle mükemmel bir tesis olduğunu bilmiyordum. Gerçekten her şeyi ile çok güzel.Bize burada çok iyi bakıyorlar ve tüm personel bizimle yakından ilgileniyor.Sanki burası bir bakım evi değil de insanın kendi eviymiş gibi. Allah onlardan çok ama çok razı olsun. Bu gün buraya bizleri ziyaret ederek halimizi hatırımızı sormanız bizlere büyük bir moral verdi.Allah sizlerden de razı olsun. Sizleri her zaman ziyaretimize bekleriz” dedi. Ziyaret sonunda bazı  yaşlı hastalarla ve personel ile hatıra fotoğrafı çektiren Bayram,Camcı ve Koçak sık sık ziyarete gelecekleri sözünü verdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10