Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla  Çerkezköy'deki öğretmenler, Beyaz Konak Cafe & Restaurant'ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede dilediklerince eğlenip günün tadını çık

Çerkezköy 26.11.2017 17:50:00 0
Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

Çerkezköy Haber, Marmara Haber ve T Haber’in ortaklaşa canlı yayınladığı gecede Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri ve Özel Gülerçin Eğitim Kurumları Kurucusu Sait Bülent Gülerçin ve Çerkezköy’de görev yapan öğretmenler hazır bulundu.

 

YAPTIĞIMIZ İŞE YÜREĞİMİZİ, DUYGUMUZU, BEYNİMİZİ KOYUYORUZ’’

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,“Kendi yaptığımız işi, kendi yüreğimizi, duygumuzu, beynimizi, hizmetimizi ortaya koyduğumuz için onu anlatırken kendimizden geçiyoruz. Çünkü kendimizden fedakarlık yaparak, gecemizi gündüzümüze katarak bu milletin geleceğini kuruyoruz.Bu gün Öğretmenler Günü kutlamalarında da söyledim.Bu ülkeyi, Anadolu’yu karış karış dolaştık.Gitmediğimiz dağ köyü kalmadı. Odun kırdık, soba yaktık… Üşüyen öğrencimizin yüreğini ısıttık.Ayakkabısı olmayana ayakkabı olduk.Ona bir harf olduk, medeniyet olduk, gelecek olduk. Bazen de Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz öğretmen olduk ve bu kutsal davada can verdik. Onun için bizim mesleğimizin tanımı yok” şeklinde konuştu.

 

”BEN ÖĞRETMENİM VE MESLEĞİMİ ÇOK SEVİYORUM’’

 

Öğretmenlik mesleğini seçtiği için her zaman mutlu olduğunu belirten Gümüş; Ben de  bir yıl önce öğretmenlik yapıyordum. Sonrasında Milli Eğitim Müdürü oldum.Ama ben öğretmenim ve bu mesleği çok seviyorum “. Bu günü yaşarken sosyal medyada şunu yazdım: İyi ki öğretmen olmuşum dediğim bir günü daha yaşadım. İyi ki öğretmen olmuşum, iyi ki öğretmen olmuşuz, iyi ki sizlerle birlikteyiz.Çok güzel bir çalışma ortamımız var. Başarılı öğretmen arkadaşlarımız var. Kendi çocuğumdan biliyorum.İlkokul birinci sınıfa öğrenci verdim.Bir gün evde konuşuyorken annesi lafa girince, ‘Anne; biliyor musun okulda bana saygıyı öğrettiler.Lütfen lafı kesme, sözümü bölme’ dedi.  Hani ‘Öğretmenim Sen Saygısın, Sen Sevgisin, fedakarlıksın’ deniliyor ya… Hatta bakanlığımızın bir afişi var: ‘Öğretmenim, sen anne baba çarpı ikisin’... Böyle yazmış. ‘Sen sevgisin, fedakarlıksın, kalemsin, mumsun!..Sen tükenmezsin, sen sonsuzluksun’ demiş.Onun için en kötü günümüz böyle olsun.Her günümüz 24 Kasım gibi mutlu, huzurlu ve bereketli geçsin.Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.Çoluk çocuğunuz ve ailenizle birlikte başarılı öğretmenlikler diliyorum.Bir ihtiyacınız olduğunda kapımız her zaman açık.Hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyor Öğretmenler Günü’nüzü en içten duygularla kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADILAR

 

Coşkun Çelik ve Grubu’nun ud, kanun, klarnet, darbuka eşliğindeki canlı müziği ve şarkıları eşliğinde Beyaz Konak Cafe&Restaurant’ın geceye özel hazırladığı menüdeki leziz yemekler yenildi.Ardından öğretmenler söylenen coşkulu şarkılarla doyasıya eğlenip stres attılar. Gecenin sonuna doğru söz alan Özel Gülerçin Eğitim Kurumları Kurucusu Sait Bülent Gülerçin ise tüm öğretmenlerin öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Bugün Gülerçin Koleji iyi bir yere sahip. Emeği geçen bütün öğretmenlerimizin gerçekten kalbimden, aşk ile, sevgi ile ayrıca Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.  Ardından Gülerçin Koleji öğretmenlerine özel hazırlanan pastayı kesen Sait Bülent Gülerçin, öğretmenlere hediye paketlerini de takdim etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10