NKÜ'DE yeni eğitim programı için imzalar atıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde niteliği daha da artırmak amacıyla mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan e

Tekirdağ 28.11.2017 20:51:00 0
NKÜ

OSMAN ŞİMŞEK TARAFINDAN İMZALANDI

 

Gıda sektörünün 20’yi aşkın önde gelen ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından imzalandığı, imza töreninde NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan ve İntörn Mühendislik Eğitimi Danışman Üyesi Doç. Dr. Ümit Geçgel hazır bulundu.

 

EĞİTİME YENİ BİR YAKLAŞIM GETİRECEK

 

İntörn mühendislik programı, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak Gıda Mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirdiği, programda, Gıda Mühendisliği bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin sektörde uygulamalı deneyim kazanmaları, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmaları ve Gıda Sektöründe yer alan kuruluşları yakından tanımaları amaçlandığı belirtildi.

 

KESİNTİSİZ OLARAK 16 HAFTA SÜRECEK

 

İntörn mühendislik programı üniversitenin akademik takviminde yer alan tarihler arasında (5 Şubat 2018-25 Mayıs 2018) kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacak olup, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Gıda Mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı beklendiği öğrenildi. Bu programla ayrıca, gıda sektöründeki firmalar gelecekte çalıştırmayı düşündüğü adaylar için izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek ve ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabilecek.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10