Sarraf davasından Türk bankaları etkilenecek

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, katıldığı programda ABD'de görülen Rıza Sarraf davasından Türk bankalarının etkileneceğini kaydetti. Öztrak ,Türkiye'nin milyon dolarlık fatura ödeyebileceği

Tekirdağ 28.11.2017 21:00:00 0
Sarraf davasından Türk bankaları etkilenecek

“MEHMET HAKAN ATİLLA KALDI”

 

Önceki gün Halk TV’de yayınlanan ‘Güne Başlarken’ programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ ABD’de görülen Rıza Sarraf davasında tek sanık olarak Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla kaldı. Bu dava tamamen Atilla’nın davasına dönüşmüştür. Kara para aklamak, ABD ambargosunun etrafından dolanmak ve rüşvet ayağı olan davada bu güne kadar Rıza Sarraf suçlanıyordu. Ama şimdi ortada sanık olarak bir tek Mehmet Hakan Atilla kaldı. Atilla, Halk Bankası eski genel müdür yardımcısıdır ve sonuç itibariyle de suçlanan Halk Bankasıdır. Suçlama ise, bu tür operasyonlara bir devlet bankasının yardımcı olmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

“CEZALAR YÜKSEK OLACAKTIR”

 

Öztrak “ Bu tür operasyonları yapan bankalar geçmişte ABD tarafından büyük para cezasıyla cezalandırılmıştır. ABD bankalarını kullanmak suretiyle ABD ambargosunu delmek ya da ABD bankalarını yanıltarak, aldatarak ambargoyu delmekle suçlanan bu bankalar büyük para cezalarıyla karşı karşıya kaldılar. Kaldı ki Rıza Sarraf davasının kara para aklama boyutu da var. Türk bankacılık sisteminin belli unsurlarının bu tür operasyonlar içine girmesi son derece sakıncalıdır. Bu iddialar ispat edilirse ödenecek para cezaları çok yüksek olacaktır. Dolayısıyla Halkbank'ın esnafa vermesi gereken kredileri, bir zamanlar yapılan hatanın bedeli olarak ceza şeklinde ABD'ye gidecektir. En önemlisi ise Türk bankaları usulsüz işlem yapma şaibesi altında kalacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10