''Gelişen teknolojiye bağlı olarak eğitimlerimize yön veriyoruz''

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile otomotiv ve motorlu araçlar üzerine faaliyet gösteren 14 yetkili servis kuruluşu arasında Otomotiv Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Çorlu 29.11.2017 19:15:00 0

PROTOKOL İMZALANDI

 

Protokolde Üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Üniversitenin Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Nuray Olcay Işık ve Öğr. Gör. Gürkan Mutlu ile  ilgili programların öğretim elemanları ve işbirliği anlaşması yapılan yetkili servis müdürleri hazır bulundu. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi bahar yarıyılında uygulamaya konulacak olan işbirliği anlaşması 14 yetkili servis kuruluşunun yetkili servis müdürleri ve üniversite adına Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın arasında protokol imzalandı.

 

ÖĞRENCİLERE İŞ İMKANI SAĞLIYOR

 

İmzalanan protokole göre; üniversitenin Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler ikinci sınıfın üçüncü ve dördüncü yarıyılında teorik ve uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimlerinin ve seminerlerin bu 14 yetkili servis kuruluşu bünyesinde verilmesi konusuna ilişkin işbirliği yapılırken, öğrencilerin ilgili derslerinin uygulama sınavları Otomotiv sektörlerinin yetkili servisinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu imkandan yararlanacak öğrencilere işyeri kaza sigortası üniversite tarafından yapılacak, işyerleri de öğrencilere minimum asgari ücretin yarısı oranında bir ücret ödenecek. Protokol ile birlikte servislerden belirli periyotlarda servis müdürleri ve ustaları okulumuza gelerek konferanslar ve uygulamalı eğitimler verecek, yeni teknolojileri tanıtacaklar. Böylece öğrenciler bu protokol sayesinde üretime ve işyerinin tüm çalışmalarına katılma hakkı kazanacak.

 

‘’BİRÇOK SEKTÖR GÜNÜMÜZDE ARA ELEMAN SIKINTISI ÇEKMEKTEDİR’’

 

Üniversitenin kurulduğu günden bu yana öğrencilerine en iyi eğitimi verme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmekte olduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz yaptığı konuşmasında; ‘’Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bölgemizdeki tüm sanayicilerle görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra yapılan işbirliği protokolleri ile de gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve öğrencilere bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanma fırsatını sunmaktayız. Günümüzde sektörler ara eleman sıkıntısı çekmektedir. Amacımız hem firmaların bu sıkıntısını gidermek hem de öğrencilerimize iş sahası oluşturmaktır. Ben protokole katılan değerli firmalara teşekkür ediyor ve bu protokollerin gelişerek devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZE EN İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM VERMEYİ AMAÇLIYORUZ’’

 

Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş ise; “Birçok sektör günümüzde ara eleman sıkıntısı çekmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize en iyi şartlarda eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız protokollerde başlıca amacımız budur. Gelişen teknolojiye bağlı olarak eğitimlerimize yön vermekteyiz. Bizim yetişemediğimiz durumlarda ise bölgemizde yer alan sektöründe öncü firmalarla protokoller imzalayıp, öğrencilerimizin teorik aldıkları bilgileri üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde uygulamalı olarak bu protokollerle gerçekleştirmekteyiz. Dilerim yaptığımız bu anlaşmayla da hem öğrencilerimiz bilgilerine bilgi katacaklar hem de firmalarımız gerekli gördüğü ara elemanı temin etmiş olacaklardır.” şeklinde konuştu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10