TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ UYUŞMAZLIK TUTANAĞI TUTULDU

Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayi İşverenleri Sendikası arasında 5 Ekim 2017 günü başlayan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerine, MESS Genel Merkezi'nde devam edildi. Yapılan görüşmeleri

Çerkezköy 4.12.2017 20:33:00 0
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ UYUŞMAZLIK TUTANAĞI TUTULDU

ANLAŞMA SAĞLANAMAYAN MADDELER ARASINDA ÜÇRET ARTIŞI DA BULUNUYOR

 

Türk Metal Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi; “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 madde kabul edilmiş, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir. Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur. Ancak Türk Metal Sendikası’nın bu duyarlı yaklaşımı karşısında, ne yazık ki muhatabımız olan MESS, önce bazı basın-yayın kuruluşları aracılığıyla taleplerimize karşı kırmızı çizgiler ilan etmiş, bugün yapılan oturumda da işçi hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, Sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış önerilmiştir. Sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir.Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır. Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.

 

SENDİKAMIZ MESS’İN İLAN ETTİĞİ KIRMIZI ÇİZGİLERE KARŞI TAVİZ VERMEYECEK’’

 

Türk Metal Sendikası’nın yaptığı basın açıklamasının sonunda MESS’in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına Türk Metal Sendikası’nın yasal ve meşru eylemlerini ortaya koymaktan çekinmeyeceğini de belirterek, “Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden, adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS’in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, işyerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir.”dendi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10