1.Amatör Küme'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 1.Amatör Küme A,B, C gruplarında oynanan karşılaşmalarda iddialı ekipler rakiplerini mağlup ederek yollarına kayıpsız devam etti.

5.12.2017 22:10:00 0
1.Amatör Küme

A GRUBUNDA LİDER KAYIPSIZ

 

A Grubunda şampiyonluğunu ilan eden 100. Yılspor hafta sonunda deplasmanda Tekirdağ Kartalspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan konuk ekip karşılaşmadan da 9-0 mağlup ayrılıp 12’inci maçında 12’inci galibiyetini alıp puanını 36 yaptı. Haftaya ikinci sırada giren Kumbağspor deplasmanda yedinci sırada yer alan Akçeşmespor’a konuk oldu. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada ikinci devre tek gol bulan konuk ekip Kumbağspor çok önemli bir galibiyet elde ederek puanını 27’ye yükseltti. Akçeşmespor ise 11 puanda kaldı. Haftanın en çekişmeli karşılaşması ise 14 puanlı Eriklice Zeytinspor ile 15 puanlı Hayrabolu Belediye Gençlikspor arasında oynandı. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada daha az hata yapan ev sahibi ekip Eriklice Zeytinspor karşılaşmadan 6-5 galip ayrılmasını bildi. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Kozyörükspor evinde konuk ettiği Müreftespor’u 3-0 mağlup etti.

 

B GRUBUNDA ÇORLUSPOR LİDER

 

Büyük çekişmenin yaşandığı B Grubu’nda ise haftaya lider durumda giren Çorluspor evinde Hürriyet Yıldız Gençlikspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Çorluspor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak puanını 26’ya yükseltti. Haftaya ikinci sırada giren Misinlispor ise ligden çekilen Kaptan Barbarosspor karşısında 3-0 hükmen galibiyet elde etti. Üçüncü sıradaki Çorlu Trakya Balkanspor ise deplasmanda Vakfılar Güvenspor’a konuk oldu. Karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sona erdi. Çorlu Trakya Balkanspor puanını 20 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise 17 puana yükseldi. Ligde orta sıralarda mücadele eden Büyük Çınarlıspor ise evinde Sağlıkspor’u konuk etti.Rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Büyük Çınarlıspor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılarak puanını 17 yaptı. Sağlıkspor ise 19 puanda kalarak
şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.

 

ŞAMPİYON FARKLI KAZANDI

 

Temsilcilerimizin yer aldığı C Grubu’nda Çukuryurtspor ligin tamamlanmasına beş hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Lider Çukuryurtspor hafta sonunda deplasmanda temsilcimiz Çerkezköy 1923 Gençlikspor’a konuk oldu. Maça 9 kişi başlayan rakibi karşısında rahat bir oyun oynayan lider Çukuryurtspor 15 dakikada 4 gol buldu. Farkın iyice açılacağını gören Çerkezköy 1923 Gençliksporda, iki oyuncu kendilerini yere bırakarak oyuna devam edemeyeceklerini belirttiler. Maçın orta hakemi Çerkezköy 1923 Gençlikspor’un sahada 7 kişi kalması nedeniyle maç 4-0 iken karşılaşmayı bitirdi. Bu sonuçla 12’de 12 yapan Çukuryurtspor puanını 36’a yükseltti. Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise 11 puanla altıncı sırada kaldı.

 

BÜYÜKYONCALISPOR’DAN ÖNEMLİ PUAN KAYBI

 

Haftaya ikinci sırada giren Büyükyoncalıspor evinde Tekirdağ Marmaraspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan Büyükyoncalıspor arzuladığı golü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Büyükyoncalıspor bu beraberlik ile puanını 20’ye çıkartırken, Tekirdağ Marmaraspor ise 17 puana çıktı.

 

ÇERKEZGÜCÜ’NDEN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde ikinciliği hedefleyen temsilcimiz Çerkezgücüspor orta sıralarda mücadele eden Ergene Kırkgöz Gençlikspor’a konuk oldu. Güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Çerkezgücüspor bulduğu golle öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, ev sahibi ekip Ergene Kırkgöz Gençlikspor ise beraberlik golünü aradı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda ikinci golü bulan temsilcimiz karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılıp puanını 20’ye çıkarttı. Ligde dördüncü mağlubiyetini alan ev sahibi ekip ise 18 puanda kaldı.

 

ERGENE LİGDEN DÜŞTÜ

 

Son haftalarda galibiyete hasret olan Kızılpınarspor ise ligden düşen Ergene Belediyespor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz bulduğu gollerle rahatladı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında kalan dakikalarda rahat bir futbol ortaya koyan temsilcimiz Kızılpınarspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılıp puanını 10’a yükseltti ve ligde kalmayı garantiledi. Bu mağlubiyet ile Ergene Belediyespor dört puanda kalıp ligin tamamlanmasına iki hafta kala ligden düşen takım oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10