Pınarça mahallesi temiz suya kavuştu

Kapaklı Pınarça mahallesinde içme suyu arıtma tesisi ve terfi hattının açılışı gerçekleştirilerek tesis faaliyete geçirildi.

Kapaklı 5.12.2017 22:35:00 0
Pınarça mahallesi temiz suya kavuştu

AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kapaklı Pınarça Mahallesinde gerçekleştirilen Pınarca Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı'nın açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ'nin teknik ve idari personeli, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

 

“ÖRNEK DURUMA GETİRMİŞ BULUNUYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda ilk konuşmayı gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa gerçekleştirdi. Başa TESKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri en önemli görevi olan halkımıza sağlıklı su hizmeti sunulması konusunda çok önemli yatırımlar yapıyor. Ayrıca yaptığımız bir duruma kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarıyla, yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında gerçekten örnek gelmiş bulunuyoruz. Kapaklı bizim yeni kurulan ilçelerimizden birisidir. Pınarça muhtarımız ve mahalle sakinleri, bize buradaki sorunları anlattılar. İçme suyunda parametrelerin uygunsuzluğu bakımından sorunlar vardı. Biz de bunları tespit ettik ve proje çalışmalarımızı başlattık. Buraya güzel bir arıtma tesisi yapmaya karar verdik. İhale yaptık ve kısa süre sonra açılışını gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz bu tesisle beraber demir ' mangan ve bulanıklık bakımından yönetmelikte bulunan sınırlar içerisine getirmiş bulunuyoruz. Tesisimizde demote edilebilir bir prefabrik bina, iki derin su kuyumuzun bağlantıları, hızlı kum filtre tankı, mineral filtre tankı hizmete alındı. Filtre besleme pompaları ve mekanik paslanmaz tesisatlarında da kurulum sağlandı. Ayrıca 112 metreküplük modüler paslanmaz bir çelik su deposu da tesise monte edilmiştir. Kimyasal dozlama üniteleri ve statik mikserin montajı sağlanmıştır. Arıtılmış suyun kontrolü için sürekli analiz yapabilecek ölçüm cihazları da tesisimiz içerisine kurulmuştur. Arıtılmış suyun şebekede istenilen basınçta olması için pompa ve hidrofor sistemi kurulmuştur. Elektrik sistemi tamamlanmış, olmazsa olmazımız otomasyon sistemi de tesisimize kurulmuştur. Böylece tam otomatik bir içme suyu tesisimizi devreye almış oluyoruz. Elektrik kesintilerine karşı da jeneratör kurulumu yapılmıştır. Arıtma tesisimiz günlük 1296 metreküp günlük debiyle çalışacak. Bu iş için KDV dâhil 1 milyon 95 bin lira para harcadık. Sizlerin sağlıklı su kullanabilmesi için 1 milyonun üzerinde yatırım yaptık. Bugün itibariyle Pınarça halkımız sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu. Bu yatırımın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

“1 MİLYON TL’LİK YATIRIM”

 

Programda konuşan Pınarça Mahalle muhtarı Özcan Bozkaya”Pınarça Mahallemizin sorunları çok fazla. Pınarça Kapaklı giriş ve çıkışında hafriyat kamyonları yollarımızı bozdu. Bugün mahallemize temiz su getirenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Bozkaya’nın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Büyükşehir ve TESKİ'nin önemli yatırımlar yaptığını belirterek “ Artık evinizden rahat bir şekilde şebekeden suyunuzu içebilirsiniz. Arıtma tesisisin bütçesi 1 milyon TL’nin üzerinde bir rakama tekamül ediyor. En önemli konulardan biride Sefaalan’a ulaşma imkanınız yoktu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz oradaki yatırımı gerçekleştirerek satır kaplama asfalt yaptı. Sizlerde biliyorsunuz satır kaplama asfalt zaman içerisinde tahrip oldu. İnşallah 2018’in yaz ayları aşıldığı taktirde Büyükşehir tarafından oradaki tahribatlar onarılarak, eski haline döndürülmüş olacak. Geçtiğimiz günlerde TREDAŞ ile anlaşma yaptık ve teslim gerçekleştirildi. İkizgöllere elektrik hattı çektik. Önümüzdeki günlerde ihale yaparak, yap-işlet- devret modeliyle yani oraya bir işletmeci bulacağız. 25 yıllığına tahsis edeceğiz, bu süre içerisinde orada yapmaları gereken icraatları yapacaklar. Yüzme havuzu, konaklamayla ilgili, yürüyüş parkı, orada balık tutabileceğimiz yere kadar bize hepsini sunacak. Arkadaşlarımız konaklama ücretini ödeyerek güzel bir tesise kavuşmuş olacak. Pınarça’nın elit hale gelmesi için güzel bir proje olduğunu belirtmek istiyorum. Buranın tam olarak ifrazını yapacaktık ama ölçümlerle ilgili hata varmış. 1971 yılında yapılan ifraz neticesinde, hata olduğundan dolayı tekrar bir çalışma yapıldı, bittiğini öğrendim. Önümüzdeki günlerde inşallah geri kalan kısmında biz ifrazını yapmış olacağız.Bu yapıldıktan sonra yollar konusu var. TESKİ Müdürümüz 20 milyonluk bir proje dedi. Aslında 22 milyonluk bir proje. Bu projenin ana yatırım kaynağı Pınarça Artık kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu olmak üzere bu 3 hizmeti bir arada alacağız. Doğalgaz ile ilgili olarak genel müdürle görüştük. Meclisten kararımızı aldı” dedi.

 

“TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ”

 

Mandalı “ Pınarça Kapaklı ile etle tırnak gibi iç içe oldu. Pınarça Mahallemiz için 4 yıl önce bir proje hazırladık. Çok amaçlı spor tesisini gerçekleştirelim. 4 ay önce projesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde İller bankasından kredisinin gelmesini bekliyoruz. Geldiği takdirde buraya yaraşır tesis olacak. Muhtarımda orada hizmet verme şansına sahip olacak. Ben Pınarçalı’lara biraz sitemkarım. Geçmiş olduğumuz günlerde termik santralle ilgili Kapaklı’da bir toplantı yaptık. Nerdeydiniz. Halkımız termik santrali istemiyor. Eğer bu işli beraber yürütmek istiyorsak başta Çerkezköy Belediye Başkanı, şahsım ve sizler olmak üzere buradaki termik santrale ilgili mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

HER ŞEYİ TEKİRDAĞ İÇİN YAPIYORUZ

 

Programdaki son konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Yaptığımız bütün hizmetleri, yatırımları, her şeyi Tekirdağ için, Kapaklı için, vatandaşlarımız için yapıyoruz. Pınarça'ya 30 Mart 2014'ten önce geldiğimizde de çok büyük bir coşku ile karşılaşmıştık. O zaman bir söz vermiştik Pınarçalılara; ne isterlerse yerine getirilecek diye. Buraya defalarca gelip gittiğimizde, en önemli ihtiyacın su olduğunu görmüştük. Şimdi herkes musluklarından gönül rahatlığıyla temiz su içebilir. Ben de bunun gururu ile karşınızdayım. Önümüzdeki günlerde Kapaklı'nın altyapısını baştan aşağı yenileyeceğiz. Yenilerken de günümüz şartlarını ve nüfus artışını göz önünde bulunduracağız. Bu tesisler, yaptığımız bütün yatırımlar 105 bin Kapaklılı için. Biz bu yatırımları yaparken, hiçbir ayrım gözetmeden yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni yatırımların açılışlarında, temel atmalarında sık sık bir araya geleceğiz. Ben bu yapılan yatırımın tüm Tekirdağ'a ve Kapaklı'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

TEMİZ SUYU BİRLİKTE İÇTİLER

 

Konuşmalarının ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Başkan Kadir Albayrak
ve diğer katılımcılar, tesisi gezerek görevli personelden tesis hakkında bilgi aldı. Tekirdağ Büyükşehir
Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı
Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa tesisten çıkan temiz suyu vatandaşlarla birlikte
içtiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10