BAL'da lider değişti

Bölgesel Amatör Lig'de 12.grupta 11.hafta karşılaşmaları oynanan altı müsabaka ile tamamlandı.

6.12.2017 20:28:00 0
BAL

Haftaya lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Çıksalın deplasmanında hiç beklemediği bir yenilgi alarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Evinde Lüleburgazspor’u farklı geçen Altınova Belediyespor liderin puan kaybı yaşadığı haftada liderliğe yükselirken, temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise averajla üçüncü sıraya kadar geriledi.

 

ÇIKSALINSPOR LİDERİ DEVİRDİ 

 

Haftaya 22 puanla lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor hafta sonunda Çıksalınspor’a konuk oldu. Beyoğlu Stadındaki karşılaşmayı Bursa Bölgesinde Veysel Karani Özkan, Kadir Devrim ve Melih Dökümcü hakem triosu yönetti. Maça baskılı bir şekilde başlayan ev sahibi aradığı ve istediği golü henüz 1.dakikada Musa Tıjjani Musa ile buldu. Sol kanattan organize atakta Fatih Salim pasını Musa Tıjjani Musa çıkardı. Nijerjalı oyuncu sert vuruşla topu ağlara gönderdi.1-0. Golden sonra da baskılı oyununu sürdüren yeşil-sarılılar 14. dakikada Ahmet Pırlant ile ikinci golü buldu. Okan Karabıyık’in orta alanda sağ kanada taşıdığı topta pasını Ahmet Pırlant verdi. Sağ çaprazdan kaleye parelel giden şutta top yan direğe çarparak ikinci kez Çerkezköy 1911 ağlarıyla buluştu. 2-0. 27. dakikada İsmail İnan’in sağ kanattan ortasına penaltı noktası önünde Ali Rıza Gündüz ayakla dokundu ve topu ağlara göndererek Çerkezköyspor adına skoru 2-1 getirdi. İlk yarıyı baştan sona üstün oynayan Çıksalınspor soyunma odasına 2-1 üstün girdi. 49.dakikada Çerkezköyspor 1911 Spor’da Burak Çınar hücüma çıkan Çıksalınspor’un sol beki Fatih Salim’e ceza alanı yayı dışında faul yaptı ve hakem Veysel Karani Özkan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Faul atışında topun başına geçen Yunus Emre Şenoğlu topu ağlara gönderdi ve takımını 3-1 öne geçirdi. 55.dakikada Çıksalınspor kontra atağa çıktı. Fatih Bektaş sol taraftan ara pasında Ahmet Pırlant ceza sahası içinde topla buluştu, yerden vuruşunda iyi yer tutan Sedat Çolak’in ayaklarında döndü. Dönen topu takip eden Ahmet Pırlant sol ayağıyla birkez daha vurdu ancak top az bir farkla direk dibinden dışarı çıktı. 62.dakikada Çıksalınspor ceza alanı içinde topla buluşan Ilıyaz Beynazı’nın şutunda kaleci Oktay Özmen köşeye giden topa harika uzanarak gole izin vermedi. 69. dakikada Patrick Etoga sağ kanattan ceza sahası girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çıksalınspor evinde lider Çerkezköy 1911 Spor’u 3-2 yenerek 3 puanla birlikte büyük bir moral kazandı. Bu galibiyetle birlikte Çıksalınspor puanını 13’e yükseltti. Çerkezköyspor aldığı mağlubiyetle 22 puanda kaldı ve liderliği Altınova Belediyespor’a kaptırdı.

 

YENİ LİDER ALTINOVA

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Lüleburgazspor, deplasmanda karşılaştığı Altınova Belediyespor’a 7-1 mağlup olarak kötü gidişatı sürdürdü. Karşılaşmaya sakatlıklar ve cezalar sebebiyle eksik kadroyla giden Lüleburgazspor, henüz maçın 2. dakikasında kalesinde gördüğü golle geriye düşerken, skor 7. dakikada 2-0 oldu. Dakikalar ilerledikçe farkı arttıran ev sahibi 90 dakika sonunda sahadan 7-1 galibiyetle ayrıldı. Sezon başından beri bir türlü istediği sonuçları alamayan Lüleburgazspor, 5 puanla grubun son sırasına demir attı. Altınova Belediyespor ise elde ettiği galibiyet ile puanını 23 yaparak 1911 Çerkezköyspor’un puan kaybı yaşadığı haftada liderliğe yükselmesini blidi.

 

ÇORLU KENDİNE GELDİ

 

BAL 12. Grup 10. Hafta mücadelesinde Çorluspor 1947, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti. Maçı kazanmak için sahaya çıkan oyuncuların hırsını gören taraftarlar da maç boyunca takıma destek verdi. Oyun üstünlüğünü daha ilk dakikalarda eline geçirmeyi hedefleyen temsilcimiz, maçın 9. dakikasında aradığı golü buldu. Gelişen Çorluspor 1947 atağında ceza sahası içinde topla buluşan Serkan, yaptığı düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golün hemen ardından orta sahanın gerisinde serbest vuruş kazanan Gaziosmanpaşaspor’dan Evren’in yaptığı sert vuruş, kaleci Muhammed’in sırtına çarparak ceza sahası içine düştü. Pozisyonun devamında gelişen atakta top bu kez direkten döndü. İkinci yarıda yüksek tempolu geçerken, Gaziosmanpaşaspor’un yakaladığı net gol pozisyonlarına direkler izin vermedi. Maçta 4 net şutun direkten dönmesi ve Çorluspor 1947 kalecisi Muhammed’in yaptığı başarılı kurtarışlar da maçın kaderini değiştirdi. Maçta kırmızı kart gören rakibine karşı skor 1-0 bitecek denilirken uzatma dakikalarında oyuna sonradan giren Berkay ile skoru 2-0 yaptı ve maç bu skorla tamamlandı.Çorluspor 1947 bu galibiyet ile birlikte rahat bir nefes alarak puanını 11 yaptı. Gaziosmanpaşaspor ise 14 puanla yedinci sıraya geriledi.

 

AVANTAJI DEĞERLENDİREMEDİ

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Bigaspor evinde zirvede yer alan ekiplerden Sultangazispor’u konuk etti.  Maç denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti. Biga İlyas Bayram Stadyumundaki maçı çok sayıda protokol üyesi de izledi. Güzel bir havada oynanan maça yoğun ilgi oldu. Her iki tribünde doluydu. Afacanlar taraftar grubu 90 dakika Bigaspor’u destekledi. Bigaspor ev sahibi olarak daha atak oynayan taraftı. Konuk Sultangazispor ise daha çok kontrataklarda gol bulmaya çalıştı. İlk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıda da her iki takımda gol bulamadı ve maç 0-0 beraberlikle sona erdi. Sultangazispor 1911 Çerkezköyspor’un puan kaybı yaşadığı haftayı değerlendiremezken, puanını da 22 yaptı. Bigaspor ise puanını 16 yaparak dördüncü sıraya yükseldi.

 

EDİRNESPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’nci Grup Edirnespor kendi sahasında ağırladığı Yeni Çanspor’u 2- 0’lık skorla yenerek moral buldu. Maçın en ilginç pozisyonuysa başlama düdüğünden 24 saniye sonra Çanspor’lu Ali’nin kendi kalesine attığı gol oldu. Rüzgârı da arkasına alan Edirnespor maça oldukça hızlı başladı. Başlama düdüğünden sadece 24 saniye sonra sağ kanattan Metin’in taşıdığı atakta ceza sahası içine gelen ortaya müdahale eden Çanspor’lu Ali Varol topu kendi ağlarına gönderdi. 24’üncü saniyede gelen bu golle Edirnespor hem 1-0 öne geçti hem de ligdeki şu ana kadar atılmış en hızlı golün sahibi oldu. Maça deyim yerindeyse 1-0 yenik başlayan Çanspor ilerleyen dakikalarda toparlanmaya çalışsa da Edirnespor’un atakları hız kesmedi. Yer yer gergin anların yaşandığı maçta Edirnespor’Da ikinci goldü 43’üncü dikakada Emre Gedik’in ortasını tek dokunuşla ağlara gönderen Yunus Namdar’dan geldi ve Edirnespor 2-0 öne geçti. İlk yarının 2-0 Edirnespor’un üstünlüğüyle kapandığı maçın ikinci yarısıysa Çanspor daha toparlanmış bir görüntü sergiledi. Edirnespor kalecisi İbrahim’in başarılı kurtarışlar yaptığı ikinci yarıda kırmızı- beyazlı temsilcimiz de yer yer tehlikeli pozisyonlar buldu. Maçın ikinci yarısından gol sesi çıkmayınca Edirnespor sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Ligde geride kalan haftayı Uzunköprüspor dinlenerek geçirirken, bu hafta da Edirnespor’un maçı bulunmuyor. Edirnespor, Yeni Çanspor karşısındaki 2-0’lık skorla galibiyet sayısını 5’e, puanını da 16’ya yükseltti.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yalova Kadıköyspor ise karşı karşıya geldi. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor geliştirdiği atakta bir gol bularak karşılaşmada öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Yalova Kadıköyspor beraberliği yakalamasını bildi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10