Toprak: 75 bin dönüm alanda ekim yapıldı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak buğday ekimlerinin ekim ayında tamamlandığını belirtti ve çiftçilerin ÇKS belgelerini de hazırlayarak aralık ayı sonuna kadar odaya teslim etmelerini söyle

Çerkezköy 8.12.2017 21:20:00 0
Toprak: 75 bin dönüm alanda ekim yapıldı

Toprak Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde sanayi nedeniyle her geçen gün ekim alanlarının daraldığını ve 10 yıl sonra bölgede çiftçiliğin kalmayacağını ve şu anda ekilebilir alanların daralmasıyla çiftçiliğincan çekiştiğini belirtti.

 

“BUĞDAYLAR YEŞERMEYE BAŞLADI”

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak havaların çiftçini istediği gibi gittiğini ve  buğday ekimlerinin de zamanında tamamlandığını belirterek, “Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığımız üyesi Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki çiftçilerimiz  havaların iyi gitmesi nedeniyle buğday ekimlerini Ekim ayı sonunda tamamladı. Bu yıl ekim zamanı havaların yağışsız olması çiftçimizin ekimlerini zamanında tamamlamasına vesile oldu. Buğday’ın zamanında ekilmesiyle birlikte ara sıra yağan yağmurlar ise ekili alanlarımıza çok yararlı oldu ve ürünler yeşermeye başladı” dedi.   

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA TOPLAM 75 BİN DÖNÜM ALANDA EKİM YAPILDI

 

ÇKS kapsamında  75 bin dönümlük arazide ekim yapıldığını da belirten Başkan Hasan Toprak, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığımızın sorumluluk alanında bulunan Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde odamıza kayıtlı 75 bin dönüm alanda üyelerimiz  ÇKS kapsamında ekim gerçekleştirdiler. Her iki ilçemizin de sanayi kenti olması nedeniyle Trakya bölgesinde en az ekilebilir arazi bizim bölgemizde bulunuyor ve her yıl ekilebilir alanlarımız azalıyor. Geçen yıl 80 bin dönümlük alanda ekim yaptık bu yıl 75 bin dönümde yapıldı” dedi. Toprak Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde sanayi nedeniyle her geçen gün ekim alanlarının daraldığını ve 10 yıl sonra bölgede çiftçiliğin kalmayacağını ve şu anda ekilebilir alanların daralmasıyla çiftçiliği can çekiştiğini belirtti.

  

TEMENNİMİZ 2018 YILIDA ÇİFTÇİLERİN YILI OLMASI

 

Toprak, 2017 yılında çiftçiler bol ürün elde etmesi nedeniyle bereketli bir yıl geçirdiklerini ve 2018 yılında da beklentilerinin ayni olduğunu belirterek, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri olarak bölgemizdeki çiftçilerimiz 2017 yılı içinde gerek buğdayda gerek ayçiçeğinde beklenen ürünlerini hava koşullarının çiftçilerin beklentisi doğrultusunda olması nedeniyle almış oldu ve  ürün fiyatları da beklentilerimize yakın oldu. Kısaca özetlersek üretimlerimiz beklentilerimiz doğrultusunda olması nedeniyle 2017 hasat yılımızda bereketli bir yıl geçirdik. İnşallah 2018 hasat yılında da yetkili makamlarımız çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda yine günün koşullarına uygun çiftçiyi mağdur etmeyecek iyi bir fiyat vermeleri olur diye düşünüyoruz. Çiftçinin her geçen yıl masrafı artıyor. Bu nedenle önümüzdeki ve gelecek yılda iyi bir fiyat verilmesi halinde çiftçilerimizin yüzünün gülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10