Çerkezköy İsrail ve ABD'ye ateş püskürdü

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'i Kudüs'ün başkenti ilan etmesi, Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de binler tarafından protesto edildi.

Çerkezköy 8.12.2017 21:24:00 0
Çerkezköy İsrail ve ABD

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen 'Kudüs'e Destek Mitingi'ne Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Ak Parti Çerkeköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Çitil, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile çoğunluğunu imam hatipli gençlerin oluşturduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

 

DÖVİZLERLE PROTESTO ETTİLER

 

Cuma namazı sonrası başlayan programda vatandaşlar "Kudüs, İlk Kıblemizdir Müslümanların Onurudur", "Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir!", "Kudüs Müslümanların İstikbal ve İstiklalidir!", "Kudüs, Filistin'in Başkentidir!", "Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak", "Müslümanların 'Onur Davası'... Sadece Bir Milletin Değil, Tüm Ümmetin Meselesi Mescid-i Aksa", "Peygamberimizin Göğe Yükseldiği Yerde Bizler Yerin Dibine Giriyoruz!..", "Bugün Değerlerimize Sahip Çıkmazsak Yarın Başkalarının Değerlerini Benimsemek Zorunda Kalırız" dövizleriyle İsrail ve Amerika’ya ateş püskürdü. Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Kaya’nın okuduğu Kuran-i Kerim tilavetiyle program MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in konuşması ile devam etti.

 

"KUDÜS NAMUSUMUZDUR”

 

400 yıl dedelerimizin hakimiyetinde kalarak kadim bir İslam şehri, İslam'ın merkezi şehirlerinden biri olarak bugüne getirdiğimiz Kudüs, -oraya görevli giden paşalarımızın bile yaklaştıklarında atlarından inerek elleri bağlı bir vaziyette yaklaştıkları bizim namusumuzdur” diyerek konuşmasına başlayan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Dedelerimizin mirasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bize en büyük hatıralarından birisidir. İlk kıblemizdir.  Sırf Yahudi lobisine verdiği taahhhütler uğruna orayı İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD'nin şuursuz başkanını da buradan lanetliyorum. Kudüs bugün Çerkezköy’dür, Kudüs İstanbul'dur, Kudüs namusumuzdur, Kudüs bizim özvatanımızdır, şehrimizdir, değerimizdir, kıymetimizdir. Kudüs Peygamberimizin miraca yükselip beş vakit namazı bize hediye olarak getirdiği yerdir. Bugün burada toplandığımız gibi tüm Türkiye genelinde, tüm İslam aleminde gösterdiğimiz tepkiler gibi, yüreklerimizin çarpışı gibi icap ederde birgün Kudüs'te de toplanmak gerekirse, şahadet şerbedini içmek üzere orada da toplanmayı Allah bizlere nasip etsin. Kudüs'ü siyonist İsrail'in, katil ABD'nin postalları altında çiğnetmeyeceğimize sizlerin huzurunda yemin ediyoruz. Bizlerde bu feraset, İslam dünyasında bu birlik beraberlik olduğu sürece Kudüs'ü çiğnetmeyeceğiz. Kudüs'ü her zaman kalbimizin en değerli köşesinde yaşatacağız" diye konuştu.

 

"TANIMIYOR, KINIYOR, LANETLİYORUZ"

 

Kudüs için yüreklerini ortaya koyduklarını kaydeden Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Allah şahit olsun ki; Kudüs'e karşı, büyük plana karşı, yapılması düşünülen bu hain provokasyon kokan eyleme karşı olmak için bugün burada bu meydanda sizlerle birlikte yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Kudüs, ‘Dünyanın tüm zenginliklerini ayaklarımın altına serseler, bu siyonistlere Kudüs’ün bir tek taşını dahi vermem’ diyen, büyük komutan, Kudüs’ün fatihi Sultan Selahaddin Eyyûbî’nin bize emanetidir. Kudüs için her şeyini veren, Kudüs için tüm İslam ordusunu toplayan, 'Kudüs’ten hiçbir zerre benden alamazlar' diyen cennetmekan Sultan Abdülhamit Han hazretlerinin bizlere emanetidir. Bizler bu emanete tabiî ki sahip çıkacağız. 2002 yılında da 10 yaşındaki Muhammet Umra  adındaki çocuğun sırf onlara karşı çıktığı için canına kıydılar.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyada hiçbir liderin ortaya koymadığı cesareti ile Kudüs için tepkisini ortaya koymuştur. Eğer gerekirse Kudüs’te can vermeye şehit olmaya hazırız. Rabbim bu serseri Trump’ın elinden Kudüs’ü kurtarsın. Rabbim Kudüs’ü yeniden bize bağışlasın. Bugün serseri, dengesiz, kendini bilmez hadsiz, Yahudi siyonizmin uşağı olmuş, onun tezgahına gelmiş, başkanlığını daim ettirmek için onların söylediklerini tabiî ki açıklamak zorunda kalan serseri Trump’ın Kudüs’ü sözde İsrail’in başkenti olarak ilan etmesini tanımıyor, kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN - Hilal ÇARIKÇI


 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10