Bayram: İşçi hak ettiğini almalı

Türk Metal Sendikasına bir destek  ziyareti de CHP Çerkezköy İlçe yönetiminden geldi.

Çerkezköy 11.12.2017 20:06:00 0
Bayram: İşçi hak ettiğini almalı

Dün CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Türkan Şans ,Özgür Özkan  ve Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar Türk Metal Sendikası Çerkezköy şubesine destek ziyaretinde bulunarak Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy şube başkanı Murat Koçak’a Türk Metal’in yanında olduklarını ve desteklediklerini  belirttiler.

 

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN REFAH DÜZEYİNİN YÜKSELMESİ TARAFINDAYIZ”

 

Ziyarette konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “ Bugün sizleri ziyaretimizin nedeni Sendikanızın MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren temsilcileri ücretler ve bazı maddelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle, uyuşmazlık zaptının tutulması ve sizlerin bu haklı davanızın yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu net 1500 TL asgari ücret vereceğiz demişti ve bu rakama asgari geçim indirimde eklendiğinde bu rakam 1700-1750 TL olacaktı. Ama vatandaş 1404 TL’ye tav oldu. Günümüzde bu asgari ücretle geçinmek mümkün değil. Temennimiz MESS yaptığı yanlıştan dönerde masaya oturur anlaşma sağlar düşüncesindeyiz. Çalışan kesiminde insanca yaşaması doğal bir hakkıdır ve geçinebilecekleri ücreti almalıdır. CHP olarak bizler her zaman işçinin daha iyi ücret almasından yanayız. Üreten ve ülke ekonomisine katkı sağlayan kesimin aldığı yada alacağı ücretinde tatminkar olması gerektiğine  ve refah düzeyinin yükselmesi tarafındayız . Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizleri destekliyoruz. Haklı davanızda başarılı sonuç alacağınıza da inanıyoruz” dedi.

 

“SONUNA KADAR TÜRK METAL’İN YANINDAYIZ”

 

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye  Başkan Yardımcısı Enver Bayram’da, “ Sizleri bu davanızda destekliyoruz ve yanınızdayız. Enflasyon yüksek olan bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyonu belirlerken gıda maddeleri göz önüne alınmıyor, pinpon topu, çivi  gibi şeyleri baz alarak enflasyon belirleniyor. Bu gerçekten yanlıştır. Bugün ülkemizdeki asgari ücret açlık ve yoksulluk sınırının çok altında bir ücret bu ücretle geçinmek mümkün değil. İnsanlar geçinemiyor ama başkada yapacak şey yok. Asgari ücret günün şartlarına göre insanların geçinebileceği bir ücret olması gerekmektedir. İşçi kardeşlerimizin  haklarını alana kadar yanındayız ve her zamanda yanınızda olacağız” açıklamasında bulundu.

 

“SÖZLEŞME MADDELERİNİ ÜYELERİMİZİN GÖRÜŞÜ ALINARAK HAZIRLANDI“

 

Ziyarette son konuşmayı Türk-iş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak gerçekleştirdi. Koçak, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi sendika üyelerinin de taleplerinin alındığını belirterek, “ Öncelikle bizlere destek ziyaretinde bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz. MESS toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Sendika üyelerimiz arasında da anketler yaparak taleplerini ve isteklerini aldık.bu anketimize 200 bin üyemizin katılım göstererek taleplerini belirttiler. Ve sözleşmeye de üyelerimizin taleplerini madde madde koyduk.Bu sözleşmede 200 bin kişinin emeği var.yaptığımız her şeyde üyelerimizin bilgisi var.Biz Türk metal Sendikası olarak temsilci seçimlerimizi bile demokratik  ve şeffaf olarak yapıyoruz. Bugün 1400 TL ile geçim zor. Bölgemizde en düşük kira 500-600 TL’dir. Yemesi, içmesi var. Açlık sınırı ise 3 bin 500 TL’dir. Yoksulluk sınırı 5 bin Tl. Alınan asgari ücret ise bin 400 TL’dir. Gerçekten arada uçurumlar var. İşçinin refah düzeyi yükselirse herkes rahat eder.1400 TL ile köle çalıştırıyorlar. Artık bu saatten sonra köle çalıştıramayacaklar. İşveren işçi arıyoruz bulamıyoruz diyor. Onlar 1400 TL’ye  köle arıyorlar.En az 2 bin ve yukarı ücret verirlerse işçi bulurlar. Buradan işverene sesleniyorum, bu davranışınızı  sergilemeye devam ederseniz  önümüzdeki dönem işçide bulamayacaksınız..Bizleri bir şekilde meydana indirmeyin.Siyasi partilerimizden büyük destek görmemiz bizlerin gücüne güç katıyor ve cesaret veriyor. Başlattığımız eylemler uyarı niteliğindedir ve bu eylemlerimiz artarak devam ediyor. Biz bu güne kadar he konuda fedakarlık yaptık. Biz feda olduk onlar kar oldu.Biz fabrikalara zarar vermiyoruz vermeyiz de biz hakkımız olanı istiyoruz ve sözleşmeyi masada bitirelim diyoruz.İnşallah alın terimizin hakkını masada alacağız”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10