Bilgi yarışmasında şampiyon Nurullah Narin Ortaokulu oldu

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Gülerçin Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgi yarışmasının final turunda Nurullah Narin Ortaokulu birinci oldu. 75. Yıl Ortaokulu ikinci

Çerkezköy 11.12.2017 20:08:00 0
Bilgi yarışmasında şampiyon Nurullah Narin Ortaokulu oldu

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Gülerçin Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen  bilgi yarışmasının final turu dün 14:30-16:30 saatleri arasında gerçekleşti.

 

Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri ve İrfan Danışmaz, Abdullah Nair, Özel Gülerçin Koleji Kurucusu Sait Bülent Gülerçin, okul müdürleri, öğrenciler ve aileler hazır bulundu.

 

‘’TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN ÇOCUKLARDAN SORUMLUYUZ’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan bilgi yarışmasında açılış konuşmasını Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü yaptı. Kürklü; ‘’Sayın kurucum, kurucumuzun değerli üyesi, değerli okul müdürleri, sevgili öğretmenler, çok kıymetli öğrencilerimiz, Gülerçin Koleji ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış olduğu bilgi yarışmasının finaline hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz geçen hafta 3 gün boyunca eleme turlarını yaptık. Çok çekişmeli ve zevkli geçti. Çocuklarımız centilmence yarıştılar. Toplam 14 okul içerisinde bu 3 okulumuz finalde yarışmaya hak kazandılar. Birincisi 3 okulumuzda şampiyon. Çünkü geçen haftaki sorularda görüldü. Gerçekten seçici eleyici sorulardı. Şimdi sadece ufak nüanslarla 1. 2. ve 3.seçilecek. Tüm öğrencilerimiz zaten okullarında 800-bin öğrencinin arasından seçilip gelmiş. Aynı zamanda eleme turlarını geçip final turuna gelerek adlarını yazdırdılar. Bu açıdan 3 okulumuzu da gerçekten tebrik ediyorum. Biz Gülerçin Koleji olarak bütün öğretmen kadromla beraber geleceğin nesillerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yani geleceğin Türkiye’sini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim felsefemiz bu anlamda ilerliyor. Bundan dolayıdır ki sadece Gülerçin Koleji evlatları bizim evlatlarımız değil, Çerkezköy de Tekirdağ’da ve tüm Türkiye’deki evlatlarımız bizim geleceğimiz ve bizim ülkemizi yönetecek çocuklardır. Bundan dolayıdır ki tüm çocuklarımızın eğitiminde bütün öğretmenlerimizle birlikte görev ve sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz. Biz de Gülerçin Koleji öğretmenleri olarak dedik ki ilçemizin eğitim seviyesi her geçen gün artmakta en azından bütün çocuklarımıza ufakta olsa eğitimlerine bir katkımız olması amacıyla böyle bir yarışmayı yaptık. Bundan önce okulumuzda yapıyorduk bu yıl ilçe genelinde yaptık. Bütün öğretmen kadroma teşekkürlerimi sunuyorum gerçekten çok güzel bir organizasyon düzenlediler ve çok orijinal sorular hazırladılar. Daha fazla sözü uzatmadan çocuklarımıza başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

 

FİNALDE 3 OKUL YARIŞTI

 

Açılış konuşmasının ardından yarışan okullar tanıtıldı. Yarışan okullar ve öğrenciler şöyle; Nurullah Narin Ortaokulu, Burcu Eren, Sude Yıldız, Mustafa Hasan Özden Sıla Yaşar, Celil Fırlak, 75. Yıl Ortaokulu, Eren Bav, Elif İrdem, Gökberk Karagül, Osman Buğra Yazıcı, Ekim Deniz, 125. Yıl Ortaokulu, Sıla Tunç, Buse Yılmaz, Hümeyra Tekin, Serkan Eser, Elin Biliber oldu.

 

EN İLGİNÇ SORU MATEMATİK 3. SORUSU OLDU

 

Yarışma kurallarının okunması ile birlikte sorulara geçildi. Öğrenciler yarışmada “Türkçe”, “Matematik”, “Sosyal Bilgiler”, “Fen ve Teknoloji” , ”İngilizce” “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” olmak üzere her dersten 5, toplamda 30 adet soruyu cevapladı.  Ayrıca 6 dersten hariç öğrencilere 6 adet olmak üzere Genel Kültür soruları da soruldu. Sorulan soruların içinde en şaşırtıcı olan soru ise matematik 3 sorusu oldu. Soruda öğrencilere 31 haziran 1924 yılında hangi olay olmuştur? diye soruldu. Cevabı ise çok şaşırtsa da öyle bir gün yoktur oldu. Yarışan okulların arasında ise bilen sadece 125. Yıl Ortaokulu oldu.

 

YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Öğrencilerin kıyasıya yarıştığı bilgi yarışmasında soruların bitmesi ile birlikte 1. Olan okulu açıklamak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş sahneye davet edildi. Gümüş; ‘’Değerli misafirler öncelikle 3 okulumuzu bu okulumuz adına yarışan 12 öğrencimizi onları yetiştiren öğretmenlerimizi herkesi tebrik ediyorum. Tribüne çıkmak kolay değil. Çocuklarımızı gerçekten tebrik ediyorum tabii bu yarışmanın da bir birincisi olacaktı diyerek birinci olan okulu açıkladı.  Birinci 16 soruya doğru yanıt vererek 160 puan alan Nurullah Narin Ortaokulu oldu. Gümüş öğrencilere birincilik ödülü olan çeyrek altını ve madalyalarını takdim etti. İkinci 150 puan alarak 75. Yıl Ortaokulu oldu.  Tüm yarışmacılarına madalyalarını ve ikincilik ödülü olan gram altını vermek üzere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri ve İrfan Danışmaz sahneye davet edildi. Üçüncü ise 130 puan alarak 125. Yıl Ortaokulu oldu. Tüm öğrencilere madalyalarını ve üçüncülük hediyesi olan yarım gram altını vermek üzere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair ve Gülerçin Koleji Kurucusu Sait Bülent Gülerçin sahneye davet edildi. Gülerçin Koleji Kurucusu Sait Bülent Gülerçin; ‘’Öğrencilerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Ve gönülden tebrik ediyorum gerçekten çok zor ve heyecanlı bir yarışmaydı. Burada birinci ikincilikten öte buraya gelip bu sahneye çıkmak başlı başına bir olay ve üçüncülerimizi de birincilerimiz kadar tebrik ediyorum. Hepsine başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.  Çekilen hatıra fotoğraflarının ardında bilgi yarışması sona erdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10