Çerkezköy Sarıkamış şehitlerini anacak

Kars, Ardahan  ve Iğdır Platformu tarafından Kars Sarıkamış şehitlerini anma programı gerçekleştirilecek.

Çerkezköy 12.12.2017 20:11:00 0
Çerkezköy Sarıkamış şehitlerini anacak

15 Aralık Cuma günü saat 18.30’da Çerkezköy Kipa önünde bulunan Vatan Size Minnettar Anıtı önünde toplanacak olan katılımcılar meşalelerle programın yapılacağı Çerkezköy Kapalı Spor Salonuna kadar yürüyecek.

 

YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLAYACAK

 

1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan ve donarak hayatını kaybeden Sarıkamış şehitleri, Çerkezköy’de düzenlenecek olan programla anılacak.  15 Aralık Cuma günü saat 18.30’da Kipa önündeki Vatan Size Minnettar Anıtı’nda başlayacak olan anma programı kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programa katılanlar ellerinde meşalelerle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor salonuna yürüyecek. Saat 19,30’da başlayacak program protokol konuşmaları ile devam edecek. 

 

PROGRAMA DAVET ETTİLER

 

Sarıkamış destanı dolayısıyla hazırlanan fotoğraf sergisinin de açılışının yapılacağı programda Sarıkamış Destanı’nı anlatan belgesel film gösterimi izletilecek. Prof. Dr. Bingül Sönmez’in sunumu ve kum sanatı gösterisi ile devam edecek program Recep Ergül konserinin ardından sona erecek. Kars, Ardahan  ve Iğdır Platformu yetkilileri programa bütün vatandaşları davet ettiler.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10