Gülerçin Koleji Mevlana'yı andı

Gülerçin Koleji Mevlana Celalettin Rumi'yi anma haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte hem öğrencilere, hem topluma hem de izleyenlere önemli mesajlar verdi.

Çerkezköy 14.12.2017 21:13:00 0
Gülerçin Koleji Mevlana

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji tarafından şair, Müslüman düşünce adamı ve tasavvuf mevlevi yolunun öncüsü olan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi ölüm yıl dönümünde anmak adına program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün yanı sıra ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

 

OKUL MÜDÜRÜ ÖMER KÜRKLÜ GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparak, Mevlana’nın ‘’ Güneş gibi ol şefkatte, merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi Ol keremde, cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede, asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.’’ sözlerini paylaştı.

 

SEMAZEN GÖSTERİSİ İLE SON BULDU

 

Televizyon programcısı, dil görevlisi ve ilahi sanatçısı Muhittin Küçük’ün Kuran tilaveti ziyafetinin ardından Mevlana’nın hayatını konu alan video gösterimi sunuldu. Anma programı 11/B sınıfı öğrencisi Filiz Uysal’ın Mevlana ve Şeb-i Arus adlı metni okumasıyla devam etti. Daha sonra Muhittin Küçük’ün söylediği ilahilerle devam ederek ney dinletisinin ardından semazen gösterisi ile anma programı sona erdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10