Bardakçı: İddialar gerçekdışıdır

Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, yaptığı özel açıklamada Diyanet Vakfı Çerkezköy Şubesi ve kendisiyle ilgili bir yerel gazetede yayımlanan haberlerin ve iddiaların gerçekdı?

Çerkezköy 14.12.2017 21:13:00 0
Bardakçı: İddialar gerçekdışıdır

“TOPLANTIYA KATILMIYORLARDI”

 

Çerkezköy’de altı ay önce görevine başladığını kaydeden Müftü Bardakçı, İlçe Müftülük binasının Çerkezköy’e yakışmadığını ve her ihtiyaca cevap verecek bir müftülük binası içinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile görüştüğünü kaydetti. Bardakçı “ Vakfımızın ilçemizin çeşitli yerlerinde gayrimenkulleri olduğunu gördüm. Yeni bir Müftülük binası yapılması için Diyanet işleri Vakfımızın Genel Müdürlüğünden izin istedim. Olur alınca Vakıf yönetimimizi toplantıya çağırdım ve yeni bina yapılması için vakfımıza ait arsalardan yani gayri menkullerimizden birkaç tanesini satmamız gerektiğini ve bu konuda karar almamızı söyledim. Ancak ne gereği var dendi ve bir arkadaşımız ben imzalamayınca diğerleri de imzalamaz ben ne dersem o olur ifadelerini kullandı. Bu arkadaşlarımızın bir kaçı işlerinin yoğunluğundan zaten vakıf toplantılarına yeterince zaman ayıramıyor  ve ayıramadıkları içinde toplantıya gelemiyorlar. Ancak bu toplantıların ekseriyetle yapılması gerekiyor. Vakıf yönetimi 7 kişidir. Aradan birkaç gün geçti karar defterini inceledim baktım ki bu arkadaşlar iki yıllarını doldurmuşlar. Zaten yönetmelikte yönetim kurulu üyeliği için iki yıl süre tanınmış. Eğer Vakıf Başkanı devam etmelerini isterse bu süre uzuyor. Kendileriyle uyumlu çalışamayacağımız ortaya çıktı ve durumu vakıf genel müdürlüğümüze bildirdim . Oradan gelen yazı ile o arkadaşlarımızı yönetimden çıkararak yerlerine daha uyumlu çalışacağımız arkadaşları getirdik” dedi.

 

ONLARA KIRGIN DEĞİLİM

 

Bardakçı “ Yönetimden çıkan dört arkadaşımıza kesinlikle kırgın ve küskün değilim. Üstelik bu güne kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde verdikleri destekler nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her birine de hizmetleri nedeniyle teşekkür belgesi verdim. Vakıf yönetim kurulu üyeliği de bir hizmet yarışıdır. Bu arkadaşlarımızda bu hizmet yarışında yer alarak iyi görevler yapmışlardır” dedi.

 

YENİ MÜFTÜLÜK BİNASI İÇİN PROJEMİZ HAZIRLANIYOR

 

Yeni müftülük binası yapımı için proje hazırlandığını belirten Bardakçı “ Çerkezköy’e yakışan ve uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak yeni müftülük binası yapımı işi için proje çalışması başlattık. Yeni müftülük binamızı Barbaros Caddesi yönünden Fevzipaşa  caddesi girişindeki kavşakta bulunan vakıfımıza ait 440 metrekarelik arsamıza yapmayı planlıyoruz. Projemiz önümüzdeki günlerde hazır olmuş olacak ve  basın aracılığıyla bu projemizi kamu oyu ile paylaşacağız. Yeni yapımını düşündüğümüz müftülük binamızın  birinci katı dükkan olacak diğer katlar hizmet büroları, arşiv,öğrenciler için kuran kursu, gibi ve üst katını da dışarıdan gelecek yada bekar personelimizin kalabileceği misafirhane olarak düşünüyoruz. Ben burada görev yaptığım sürece Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. İnşallah yeni binamız yapılıp faaliyete geçtiğinde ilçemize uzun yıllar hizmet verecek bir kurum binası olacak.”

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10