Belediye ve hayırseverler el ele

Fevzipaşa İlkokulu'nun Çerkezköy Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler tarafından yaptırılan Z kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu ve özel eğitim sınıfı dün düzenlenen t

Çerkezköy 15.12.2017 21:39:00 0
Belediye ve hayırseverler el ele

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Fevzipaşa İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İlçe Müftüsü Vehbi Bardakçı, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, hayırseverler katılım gösterdi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Okul Müdürü Hakan Asma gerçekleştirdi. Asma; ‘’ Bugün yapacağımız toplu açılış programına teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Fevzipaşa İlkokulu’nun hedeflerine kısaca değinmek gerekirse; öncelikle işimiz elbette ülkemize faydalı bireylerin yetişmesini sağlamak ve eğitim öğretim olanaklarını en üst düzeye çıkarmaktır. Bu bağlamda devletimizin eğitim öğretim hedeflerini destekleyecek nitelikte çalışmalara imza atmaktır. Okulumuzda serbest etkinlikler, oyun ve fiziki etkinlikler gibi derslerin klasik sınıf ortamında sürekli yapılıyor olması öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonlarını düşürmektedir. Bizler de hem öğretmenlerimizin bu sorununu aşmak hem de geleceğimizi şekillendirecek olan yavrularımızın sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerini daha verimli bir şekilde geçirebileceği spor salonu ve konferans salonu gibi alanlar kazandırdık. Konferans salonu yapımında emeği geçen ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya hayırsever velilerimize spor salonu yapımında emeği geçen Taekwando Anrenörü Vural Ayaz’a teşekkür ediyorum. Zenginleştirilmiş kütüphanemizde öğrencilerimize sıkılmadan severek güvenli bir ortamda okuma kazandırmak adına okulumda 3 yıldır yürüttüğümüz Fevzipaşa okuyor ve ailem okuyorum projelerini bu kütüphanenin varlığıda destekleyecektir. Bu anlamlı ve özel projeye destek sağlayan Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay’ huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Okulumuza zeka oyunları sınıfı kazandırılmasını tamamında katkısı olan çok değerli ağabeyim Pirioğulları İnşaat Ltd. Şt. Sahibi İhsan Kaya’ya huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Sen çok özelsin projesi kapsamında okulumuz bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfının yenilenmesinde katkı sağlayan ve ilk günden sesimize kulak veren Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitime verdiği önemle bize öncülük eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

 

“GURUR DUYUYORUM”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, böylesine özel ve güzel bir günde bu açılışların bir vasıtası olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “1.5 yıl önce Okul müdürümüz, öğretmenlerimiz beni ziyarete geldiklerinde bir Z Kütüphanesi oluşturma hedefleri vardı. Seve seve konuya destek olacağımızı söylemiştik. Bugün buranın yapılmasından, çocuklarımızın burayı kullanıyor olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

 

Çerkezköy Belediyesi olarak bugüne kadar Çerkezköylü çocukların geleceğine katkı sağlayabilecek, eğitim kalitesini daha da yukarı çıkarabilecek işlerin bir parçası olma gayreti ve çabası içerisinde olduklarını belirten Akay, bu noktada Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın öncülüğünde son bir yıldır birlikteliğin olduğunu kaydetti. Akay “ Sadece ve sadece Çerkezköy’ün eğitim ve öğretim kalitesini daha yukarı taşımak için bir araya gelen, Milli Eğitim camiası ile bir araya gelen yoğun bir çalışma ortamı var. Bundan mutluluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Bu gurur ve mutluluk Çerkezköy’ün çocuklarının geleceğini olumlu etkileyeceği için daha da önemli” ifadelerine yer verdi.

 

‘’ÇERKEZKÖY BİRLİKTELİKTEN DAHA DA GÜÇLENECEK VE DAHA İYİ YERLERE GELECEK’’

 

 Akay “Bu birlikteliğe destek olan, bir tuğla koyan fikri, sözü ve etkisi ile buna destek olan herkese, en başta Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a Çerkezköy’de yaşayan bir veli olarak, ben teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum Çerkezköy bu birliktelikten daha da güçlenecek ve daha iyi yerlere gelecek. Bu çerçevede biz Çerkezköy’ün tüm okullarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm taleplere olmasa da bir kısmına destek olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Z Kütüphanemizin ve yeni açılacak diğer birimlerin okulumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ

 

Açılışı gerçekleşen birimler ile ilgili slayt gösterisi sunulmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay’ a ve sınıfların açılmasına katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim edildi. Daha sonra Öğretmen Pınar Tuğba Taşçı’nın hazırladığı Trakya yöresi halk oyunu gösterisi katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Okul Meclis Başkanı Tuğra Taşçı protokol üyelerine Z kütüphanesi özel eğitim sınıfı, spor salonu ve zeka oyunları sınıflarını gezdirdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10