Sivaslılar Derneği'ne görkemli açılış

Çerkezköy Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği dün Gazi Osmanpaşa Mahallesi Zümbül Sokak No:6/A 'da saat 13.30'da yoğun bir katılım ile açıldı.

Çerkezköy 17.12.2017 18:55:00 0
Sivaslılar Derneği

“SİVAS KÜLTÜRÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE ETKİNLİKLERLE TANITACAĞIZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ercan Yılmaz gerçekleştirdi.  Yılmaz, “Öncelikle bugün bizleri kırmayarak bu mutlu günümüzde aramızda olan Kaymakamımız Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve BBP İlçe Başkanı Murat Yörük başta olmak üzere STK’lara, yöneticilerimize, hemşerilerimize ve  tüm Çerkezköylü hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Katılımlarınız bizleri onurlandırdı. Bu derneğimizi kurmaktaki amacımız hemşerilik için değil.Çerkezköy’de yaşamını sürdüren Sivas kökenliler olarak Çerkezköy halkına Sivas yöresinin sosyal ve kültürel zenginliğini gerçekleştireceğimiz etkinliklerle tanıtmaktır.Biz burada hepimiz Çerkezköylüyüz. Dernek kurma yoluna çıkarken özümüz Sivas, sözümüz Çerkezköy olarak yola çıktık.Derneğimizin Çerkezköy’ümüze hayırlı olacağına inanıyor,katılımınız için saygılarımı sunuyorum”dedi.

 

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MEMNUNLUK DUYUYORUM”

 

Dernek Başkanı Ercan Yılmaz’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’da, “ Bu gün burada Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği açılışına katılmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan memnunluk duyuyorum. Çerkezköy’de 168 faal dernek bulunuyor.Bu dernek sayısının fazla oluşu ilçemizin gelişmişliğini göstermektedir.Gelişmiş ülkelerde derneklerin önemli bir yeri var. Bu dernekler ülkenin genel kültürünü yaşatmakta kendi aralarında oluşturdukları birlik ve beraberlikle de insanların bir biri ile daha sıcak ilişkiler kurmasına vesile olmaktadır.Ülkemizde de bu tür dernekler özlediğimiz Anadolu kültürünü yaygınlaşmasında önemli adım atmakta ve gelecek nesillere tanıtmakta ve Anadolu kültürünün yaşatılmasına vesile olmaktadır. Sivaslılar Derneğimizin iyi işler yapacağına inanıyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

 

DERNEĞE KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından derneğin açılış kurdelesini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yörük birlikte kesti. Açılışın ardından Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne katkı ve destek sağlayan  İş Adamı Mehmet Ceylan’a,  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, AK Parti ilçe Başkanı Abdullah Öğe,MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve BBP İlçe Başkanı Murat Yörük’e Dernek Başkanı Ercan Yılmaz tarafından plaket verildi. Açılış programı  yerel sanatçıların söylediği Sivas türküleri ve şarkılarıyla saat 17.00 ye kadar devam etti.Katılımcılara gün boyu çeşitli yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

 

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLDU

 

Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi,MHP Çerkezköy İlçe  Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yörük ve ilçe yönetimi, 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Sivaslılar Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Yılmaz ve dernek yönetimi,Çerkezköy’de yaşayan  Sivaslılar, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, esnaflar, İstanbul,Çorlu,Tekirdağ ve Kapaklı’dan da çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10