Çerkezköy'de tren yoğunluğu

Son aylardaki akaryakıt fiyatlarındaki artış otobüs bilet ücretlerinin de artmasına neden olurken, Çerkezköy-İstanbul bilet fiyatlarının 25 TL'ye kadar yükselmesi vatandaşların ulaşımda tercihleri

Çerkezköy 17.12.2017 19:00:00 0
Çerkezköy

Artan otobüs bilet fiyatlarının ardından vatandaşlar soluğu TCDD’nin Gar ve istasyonlarında alıyor. Tren bilet fiyatlarının otobüs bilet fiyatlarına göre çok daha ucuz olması ayrıca ve trenlerde gidiş dönüş ve öğrenci gibi indirimlerin olması vatandaşların yüzünü güldürüyor. Öte yandan otobüs ücretleri 25 TL’den satılırken, Çerkezköy-Halkalı-Halkalı-Çerkezköy tren sefer ücreti öğrenci 6,5 lira, tam bilet ise 8 liradan satılıyor. Çerkezköy’den Halkalı’ya seferler saat 10.04 ile 17.45 saatleri arasında, Halkalı’dan ise Çerkezköy’e saat 06.50 ile 18.00 olmak üzere karşılıklı iki sefer yapılıyor.

 

TRENİ TERCİH EDİYORLAR

 

Özellikle hafta içi ile bayram ve okul tatillerinde günlük yolcu kapasitesi 2-3 kat artarken, vatandaşlar diğer ulaşım araçlarına göre rahat, konforlu, ucuz, merkezi ve daha hızlı olması dolayısıyla treni tercih ettiklerini belirtiyorlar. Vatandaşlar, tren seferlerinin daha fazla ve sık aralıklarla olmasını da istiyorlar. Diğer ulaşım araçlarıyla karşılaştırıldığında, trenin daha ekonomik olması iki kentte yaşayanların yolculuklarında treni tercih etmelerinin başında geliyor.

 

TREN İLE YOLCULUK DİĞER ULAŞIMLARA GÖRE UCUZ

 

Tren ile yolculuk yapan yolcular ise “Trenle seyahat güvenli ve rahat oluyor. Son dönemlerde artan otobüs fiyatlarına göre tren yolculuğu daha ucuz hemde trafik sorunumuz olmuyor. Çerkezköy’den İstanbul’a 1 saat 30 dakikada ulaşabiliyoruz. Çerkezköy’e biran önce hızlı trenin de gelmesini bekliyoruz. ” ifadelerini kullandılar. Yetkililer ise yaptığı açıklamada, trenlerin doluluk oranlarının hafta sonu yüzde 100’e ulaştığını kaydettiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10