Türk Metal uyarı eylemlerini sürdürüyor

Türk Metal Sendikası MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlık ile sonuçlanmasının ardından MESS üyesi işyerlerinde uyarı eylemlerine başladı ve bu eylemlerini

Çerkezköy 18.12.2017 23:22:00 0
Türk Metal uyarı eylemlerini sürdürüyor

Önceki  gün de Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yetkili olduğu işyerlerinde sendika üyelerine  08.00-16.00 vardiya çıkışı bir araya gelen Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak  işyerlerinde ortak açıklamada  bulundu. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ne bağlı BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., Hema Endüstri A.Ş., Arçelik A.Ş., ve Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. İşyerlerinde çalışan üyelerimiz 14 Aralık perşembe günü 16.00 – 24.00 vardiyasına geldiklerinde servislerden inerek omuz omuza sloganlar eşliğinde MESS’ in kabul edilemez tutumunu protesto ettiler. Şube Başkanı Murat Koçak, Arçelik A.Ş. İşyerinde, BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., Hema Endüstri A.Ş., ve Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. İşyerlerinde İşyeri Sendika Baş temsilcileri ortak basın açıklamasını okudular. Sendika üyeleri MESS’ in vermiş olduğu teklife her hafta olduğu gibi bu hafta da alkışlar ve sloganlarla tepki gösterdikleri belirtildi.

 

İŞYERLERİNDE OKUNAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

 

Arkadaşlar, gece gündüz demeden, işine, ekmeğine, işyerine namusu gibi sahip çıkan, vatanı, milleti için üreten metal işçileri. Sendikamız Türk Metal’in, işveren örgütü MESS ile yürüttüğü toplu sözleşme görüşmeleri, uyuşmazlıkla sonuçlandı. Alın terimizin karşılığını almak için ileri sürdüğü, ücrete ve sosyal haklara ilişkin maddeler,MESS’in uzlaşmaz tutumu ile sonuçlandırılamadı. Sendikamız Türk Metal, bu gelişmeler üzerine masayı terk etti. Oysa biz, yaklaşık 2.5 aydır bekliyoruz.Toplu sözleşme görüşmelerimizin başladığı 5 ekim gününden bu yana emeğimizin karşılığını almak için sabrediyoruz. Karlarına kar katanlardan, ihracat patlaması yaşayanlardan, rekor üstüne rekor kıranlardan, emeğimizin karşılığını istiyoruz.Biz aldığımız her kuruşu alnımızın teriyle kazanıyoruz. Biz istediğimiz her kuruşu fazlasıyla hak ediyoruz. Patronların kazandığı her kuruşta bizim emeğimiz var. Otomobilde, beyaz eşyada, elektronikte,örgütlü olduğumuz işletmeler,her yıl şampiyon oluyorsa,bunda bizim hakkımız var.Bizim patronların karlarında gözümüz yok.Daha çok yatırım yapsınlar.Yapsınlar ki iş olsun, aş olsun, ekmek olsun.Ama biraz da insana, emeğe, emekçiye yatırım yapsınlar.Bütün bu zenginlikleri yaratan,bu rekorları kırdıran işçiye, emekçiye yatırım yapsınlar.Kazandıkları her kuruşta emeği olan,işçilere yatırım yapsınlar.Ama iş oraya gelince “yok” diyorlar’’ sözlerine yer verildi.

 

‘’BİZ İŞYERİNDE BARIŞTAN, HUZURDAN YANAYIZ’’

 

Basın açıklamasına şöyle devam edildi; Biz kavganın meraklısı değiliz. Biz işyerinde barıştan, huzurdan yanayız. Çalışma barışından yanayız. Biz ülkemizde huzurdan, istikrardan yanayız.Biz üretiyoruz.Biz kazandırıyoruz.Ama biz kazanamıyoruz.Artık yeter.Artık biz de kazanmak, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Alın terimiz için. Emeğimizin, ekmeğimiz için. Çocuklarımızın geleceği için.Kazanmak istiyoruz.Çünkü biz,sektörde yaşanan bütün olumlu gelişmelere rağmen,ekonomik büyümeye rağmen,krizdeyiz.Biz mutsuzuz. Yaşanan adaletsizliğe itiraz ediyoruz. Biz işçilerin bu kara talihini yenmek için mücadele ediyoruz.MESS bize 6 aylık enflasyon öneriyor.Bunu kabul ediyor musunuz?Etmediğinizi biliyoruz  bu nedenle buradan MESS’e sesleniyoruz.Biz, böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz.Etmeyeceğiz.Bize dayatılan bu yoksulluğu.Bize dayatılan bu adaletsizliği.Kabul etmeyeceğiz.Bu  enflasyon hesabı.Bizim hesabımız değildir.Bu rakamın gerçeklerle, hayatla, sokakla, pazarla hiçbir ilgisi yok.Çünkü TÜİK, enflasyon hesabında başka kalemleri dikkate alıyor.Bizim tüketmediğimiz kalemleri sepete koyuyor.Bu sepet bizim sepetimiz değil.Bizim enflasyonumuz çarşıda, pazarda.Bizim sepetimizdeki tüm temel tüketim maddeleri en az yüzde 20 zamlanmış.Ama MESS bunları görmezden geliyor.Bunlar da yetmezmiş gibi,bir de esnek çalışmayı dayatıyor.İkramiyelerde kıstalyem esasını getirmek istiyor.Kıdemli işçinin hakkını vermiyor.Soruyorum size;böyle bir düzeni kabul eder misiniz? edecek misiniz?’’ ifadeleri kullanıldı.

 

‘’BU DAYATMALARA 'EVET' DEMEYECEĞİZ’’

 

Açıklamada son olarak; Hiç merak etmeyin, biz de bu dayatmalara 'Evet' demeyeceğiz.Bu koşullar altında anlaşmamız mümkün değildir.Hakkımızı alana kadar da bu bayrağı indirmeyeceğiz.Nereye kadar giderse, oraya kadar gideceğiz.Bu eylemlerimiz daha başlangıç.Bu mücadeleden galip çıkana kadar,bu yoldan dönmeyeceğiz.Eğer bizim fedakârlıklarımıza,iyi niyetimize karşı MESS’in cevabı buysa,bizim vereceğimiz cevaba herkes hazır olsun.Sadece cevaba değil, cevabın maliyetine de hazır olsun.Biz bir kere sokaklara çıkarsak,kolay kolay da geri dönmeyiz.Bunu herkes böyle bilsin.Kararlıyız.Artık sipariş yetişsin diye gecesini gündüzüne katan işçi yok!Artık fazla mesaide sağlığı pahasına ter döken emekçi yok!Artık fazla mesai yok! Genel Merkezimizin aldığı eylem kararlarını her hafta hayata geçireceğiz. Herkese Türk Metal'in gücünü göstereceğiz.Sendikamız Türk Metale güvenin.Türk Metale inanın.Gazanız, gazamız mübarek olsun.Biz, bu mücadeleye baş koyduk.Allah yardımcımız olsun” denildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10