KOSGEB "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlandı

 "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" için İŞKUR ile 2017 yılı Şubat başında imzaladığı protokol ile başlatılan on adet eğitimi

Çerkezköy 18.12.2017 23:26:00 0
KOSGEB

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ALDILAR

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan 2017 yılı“Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin” sonuncusu geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi ve 25 kişi girişimcimiz Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandı.

 

 “GİRİŞİMCİMİZE GÜVENİYORUZ”

 

Girişimcilik eğitimlerinin tamamlanmasıyla ilgili açıklamada bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Girişimcilerimizi tebrik ediyorum ve kendilerine sonuna kadar güveniyorum. Bugün ülkemizde istihdamın ve girişimciliğin önemi hiçbir zamanda olmadığı kadar önem taşıyor ve bu anlamda devletimiz girişimcilerimize ve iş dünyamıza yepyeni imkânlar ve fırsatlar sunuyor. Çok şükür Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de ülkemizin bu hassasiyetine eş olarak bir yıl boyunca girişimcilerimizin sayısını artırmak ve istihdama katkı sağlamak için büyük gayret gösterdik. İŞKUR ile yaptığımız protokol çerçevesinde bir yıl içinde on defa girişimcilik eğitimi düzenleyip iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmanın sevinç ve huzurunu yaşadık. Devletimiz de şu anda girişimcilerimize sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da pek çok reformla destek olma kararı aldı ki bu da çok sevindirici bir gelişmedir” dedi.

 

“YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

 

Kozuva, KOSGEB Girişimcilik eğitimleriyle amaçlarının hem ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak; hem planlı programlı ve ne istediğini bilen kendi işini kurma başarısı ve cesaretini elde edebilen özgüven sahibi kimselerle güçlü bir ekosistem oluşturmak olduğunu ifade etti.

 

“GERİ ÖDEMESİZ 100 BİN LİRA TALEPTE BULUNABİLİYOR”

 

KOSGEB yetkilileri ise yaptıkları açıklamada “ KOSGEB Girişimcilik Eğitim programlarıyla girişimcilerimize iş kurma konusunda cesaret ve motivasyon ile birlikte teknik olarak da iş kurma sürecini anlamaları ve kendilerinin bu süreçte alacağı rolün ve sorumluluğun farkında olmasını sağlanıyor. Bununla birlikte geleceğe dönük iş planı hazırlayabilecek bilgi ve beceriyi kazandırılıyor.  Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan girişimcilerimiz de KOSGEB destekli olarak 50 bin liraya kadar hibe alma şansını yakaladıkları gibi yatırımlarını büyütmek ve geliştirmek için de iki yıl geri ödemesiz olmak üzere 100 bin lira kadar daha talepte bulunabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10