Erem: Aydın ve Çakar ile yollarımızı ayırdık

Üst üste  aldığı üç yenilginin ardından lider Altınova Belediyespor'un sekiz puan gerisine düşerek ilk devreye tamamlayan 1911 Çerkezköyspor'da Başkan Uğur Erem ve Genel Kaptan Sebahattin Ã??

19.12.2017 22:17:00 0
Erem: Aydın ve Çakar ile yollarımızı ayırdık

 Son haftalarda alınan puan kayıplarının ardından Teknik Direktör Yahya Aydın ve yardımcı antrenör Güngör Çakar ile yollarını ayırdıklarını kaydeden Başkan Erem “8 puan geride olmamız bizim şampiyonluk hedefimizi değiştirmiş değil. Bu farkı rahatlıkla kapatırız. Şampiyonluk hedefimize 2. dönem kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜK YOKTUR”

 

Dün kulüp binasında açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Uğur Erem “ Sezon başından bu yana beraber çalışmış olduğumuz Teknik Direktör Yahya Aydın ve yardımcı antrenör Güngör Çakar’ın son üç maçtaki yenilgi nedeniyle verdikleri istifa dilekçelerine istinaden yönetim kurulu ile toplantı gerçekleştirdik. Oy birliğiyle çıkan karar neticesinde karşılıklı olarak sözleşmemizi feshettik. Kendisine vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar bize emeği geçti. Kentin şampiyonluk havasına girmesine yönetimin olduğu kadar onun da katkısı olduğunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Biz her yenilgide hocada teknik direktör de teknik heyette mazeret arayan bir ekip değiliz. Hocamızın moral motivasyonunu da kaybettiğini bize bildirmesi üzerine, bizde taze bir kanla ikinci döneme başlarız diye karşılıklı olarak saygı kuralları içinde ayrılmış olduk. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Herhangi bir kızgınlığımız küskünlüğümüz yoktur. Spor da bu tür şeyler olabiliyor. Biz hedeflerimize başka hocayla başka bir ekiple devam etme kararını aldık. 8 puan geride olmamız bizim şampiyonluk hedefimizi değiştirmiş değil. Bu farkı rahatlıkla kapatırız. Şampiyonluk hedefimize 2. dönem kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

 

“İKİ OYUNCUYA AF ÇIKTI”

 

Takımda kadro dışı bırakılan Fethullah Akdoğan ve Anıl Dilaver’e yönetim kurulunun aldığı karar neticesinde af çıktığını yenileyen Erem “ Yönetim kurulumuz kadro dışı kalan iki oyuncumuza bir kez daha şans tanıyarak geri çağırmış, gelecek yeni hocamızla mutabık kalırsak bu oyuncularımızın da ikinci yarı bizimle beraber olacağını da sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

 

“TAKIMI AHMET SARI VE MUZAFFER KURT ÇALIŞTIRACAK”

 

Erem “ Yeni teknik direktörümüz gelene kadar takımı alt yapı sorumlumuz Ahmet Sarı ve kaleci antrenörümüz Muzaffer Kurt çalıştıracak. Hocamızın istifasında taraftarın etkisi olduğunu da düşünmüyorum. Tabi insanız, çevresel sosyal baskılardan etkilenmememiz mümkün değil. O hareketleri de tasnif etmediğimi o gün bir daha söyledim. Kimse bir başkasının özel yaşamını sorgulayamaz. Hele hele kendi özel yaşamları tartışmalı olanlar hiç sorgulayamaz” dedi.

 

“ARAYIŞLARIMIZ SÜRÜYOR”

 

Teknik direktör arayışlarının sürdüğünü ifade eden Erem “ Kafamızda şuan isim yok. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bu konuda çalışmalara başladı. Bizim sezon başında hoca arayışı içerisinde değerlendirmeye alıp ta, o günkü koşullarda değerlendiremediğimiz ama bizde halka CV’leri olan arkadaşlarımız var, onlarla da görüşeceğiz. Bundan sonraki hoca seçimlerinde kriterlerimiz daha farklı olacaktır.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN STADYUMA İHTİYACI VAR”

 

Çerkezköy’ün acilen bir stadyuma ihtiyacı olduğunu ifade eden Erem “Gittiğimiz bütün kentlerde bizim ölçeklerde yerlerde görüyoruz ki biz tesis olarak çok yetersiziz. 200 bine yakın bir nüfusu olan bir ilçenin spor sahalarının ve stadyumunun olmaması çok büyük eksikliktir. Altını çizerek söylüyorum; bu eksikliğin en büyük payı da Gençlik ve Spor Bakanlığına aittir. Biz belediye olarak üzerimize vazife olmayan işleri yapıyoruz. Sahayı, salonu yapıyoruz. Bu suçlamamdan etkilenecek arkadaşlara tek bir şey söyleyeceğim. Biliyorum yarın öbür gün tepki gelecek. Gidecekler belediyenin idare ettiği kapalı spor salonuyla, spor bakanlığının idare ettiği kapalı spor salonunu fotoğraflayacaksınız. Aradaki farkı göreceksiniz ve ne demek istediğimi de anlayacaksınız. Siyaset falan da yapmıyorum. Spor adına buradaki gençlerin, buradaki toplumun çok iyi spor salonlarına çok iyi statlara kavuşmasını istediğim için bunun özellikle altını çiziyorum. Buradan Gençlik ve Spor Başkanlığı yetkililerine de çağrı yapıyorum. Lütfen Çerkezköy’e spor yatırımlarını yapsınlar. Çerkezköy’e bugüne kadar çakmadıkları çiviyi çaksınlar. İldeki spor müdürü bize randevu bile vermedi” dedi.

 

“EN UFAK HESABIMIZ YOK”

 

Erem “ Anıl Dilaver birinci lig görmüş, BAL liginde ses getirecek bir transferdi bizim için. Fakat kan uyuşmazlığı oldu. Yani biz Anıl Dilaver’den yararlanamadık. Elimizde böyle bir sporcu varken, kendisine bir şans daha vereceğiz. Onlar muhtemelen şöyle düşündüler, hoca gitti bizim hocayla kanlarımız uyuşmadı, tekrar devam ederiz. Ama öyle bir şey yok. Biz bu çocukların yeni gelecek hocalarla doğru dürüst bir şekilde çalışacaklarına kanaat getirirsek devam ederiz. İkinci devre hocamızın direktifi doğrultusunda 3-4 transfer yapacağız. Bütçemizi biliyorsunuz, öyle BAL liginde çok üstlerde para harcayan bir takım değiliz. Bizden çok para harcayanlarında üstündeyiz. Bunu da bir başarı olarak görüyoruz. Doğru olarak kullanmak önemli. Bu kulübün her kuruşu Çerkezköy’deki insanların parasıdır. Bunun da bilincindeyiz. Veremeyeceğimiz de en ufak bir hesabımız yok. Her zaman, her yerde, herkese harcadığımız her kuruşun hesabın, yönetim olarak rahatlıkla veririz” açıklamasında bulundu.

 

“TRANSFER YAPACAĞIZ”

 

Takımın Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu “ Yahya ve Güngör hocaya kulübe verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.  Biz bu saatten sonra önümüze bakacağız. Önümüzde ne yapabiliriz bugünden sonra ona bakacağız. Takım genel değerlendirmesi alakalı ayın 22’sinde saat 15: 00’da tesislerimiz de toplanıyoruz. Kamp sürecini burada geçiriyoruz. Antalya kampımız yok. Affedilen oyuncularda kampa katılacak. 23 futbolcumuz buluyor. Takımda sıkıntı bölgelerle ilgili transfer yapacağız. Kampın hazırlık maçlarını ise burada yapacağız.  Ahmet Sarı hocayla, kaleci yardımcı hocamızla beraber Cuma günü toplanılacak plan program belirlenecek. Hoca gelene kadar bu şekilde devam edilecek. Bizim için zorlu bir süreç başlıyor. Ligin ikinci devresinde ilk maçımız Çorluspor 1947 ile olacak. Biz 3’de 0 yaptık, onlar 3’de3 yaptı. Her ne kadar biz önde olsak ta puan sıralaması bizim için sıfırdan başlayacak. Hedefimizden şaşmadık. Ben iddia ediyorum ikinci devre hem takım hemde yönetimsel olarak çok güçlü geliyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10