ÇTSO'dan yeterlilik sınavı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile MEYBEM A.Ş. işbirliği tarafından yürütülen Mesleki Yeterlilik Sınavları geçtiğimiz hafta Özen Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saray Döküm A.Ş. Att Teksti

Çerkezköy 20.12.2017 20:24:00 0
ÇTSO

ÜYELER ÖNCEDEN MEVZUAT İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

 

Geçtiğimiz ay Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda TOBB ile MEYBEM İşbirliği tarafından  “Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Semineri” verilerek TOBB MEYBEM Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban tarafından üyelere ve kamuoyu Mesleki Yeterlilik Sınavları ve Mesleki Yeterlilik Mevzuatı ile ilgili bilgilendirildi.

 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 81 MESLEKTE BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLATTI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; ‘’Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplam 81 meslekte belge zorunluluğu başlatılmış olup bu kapsamda ilgili tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak; Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunmayan çalışanlar için ise cezai yaptırımlar söz konusu olacak.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bu bilgilendirmelerle birlikte ilçede TOBB MEYBEM işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Sınavlarını da başlatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da yapıldığı gibi geçtiğimiz hafta beş firma ve altı sahada teorik ve uygulama sınavları gerçekleştirildi’’ denildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10