Süper ligde Kapaklıspor rüzgarı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ilk devrenin son karşılaşmaları hafta sonunda oynandı.

21.12.2017 21:56:00 0
Süper ligde Kapaklıspor rüzgarı

Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor evinde konuk ettiği Çerkezköy Doğanspor’u 1-0 mağlup ederek ligin ilk devresini 8 puanla lider bitirdi. Deplasmanda Saray Belediyespor’u zorlu karşılaşmanın ardından 3-2 mağlup eden Marmaraereğli Belediyespor 24 puanla ikinci sırada tamamladı.

 

LİDER TEK GOLLE KAZANDI

 

Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor evinde ikinci sırada bulanan Çerkezköy Doğanspor’u konuk etti.  Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımda geliştirdiği ataklardan istediğini elde edemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka pozisyon çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde rüzgarı arkasına alan Çerkezköy Doğanspor özellikle sağ kanattan etkili hücumlar geliştirdi.  Karşılaşmanın 78’inci dakikasında bir pozisyondan dolayı iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Bu arbedede karşılaşmanın hakemi Çerkezköy Doğanspor’dan Gençağa ve Kapaklıspor’dan Çağatay’a kırmızı kart gösterdi. Karşılaşmanın son 10 dakikasını iki ekipte bir kişi oynadı. Kalan dakikalarda taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 86’ıncı dakikasında ulaştı. Sağ kanattan Berkay ile gelişen atakta ceza sahası içine gönderilen topu iyi takip eden Şaban yerden düzgün bir gerçekleştirerek Kapaklıspor’u 1-0 öne geçirdi.Karşılaşmanın son dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmada önde olan Kapaklıspor kontrollü bir oyun ortaya koyarken, beraberlik için yüklenen Çerkezköy Doğanspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 7 dakikalık uzatma devresinde gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklıspor elde ettiği galibiyetle puanını 32’e çıkartırken, Çerkezköy Doğanspor ise 22 puanda kaldı.

 

İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında son haftalarda kötü sonuçlar alarak taraftarını üzen Saray Belediyespor evinde ikinci sırayı kovalayan Marmaraereğlisi Belediyespor’u konuk etti. Maçın ilk devresi dengeli başladı ve orta saha mücadelesi olarak geçen karşılaşmanın ilk devresinde gol olmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Saray Belediyespor kaydettiği golle öne geçti. Karşılaşmanın 74’üncü dakikasında ise korner kullanan konuk ekipte topa iyi yükselen Doğukan skoru eşitledi.Golden sonra rahatlayan  Marmaraereğlisi Belediyespor Fatih Yorulmaz ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın son dakikalarında rakip oyuncuyu ceza sahası içinde düşüren Mesut kırımızı kart görürken, penaltıyı değerlendiren ev sahibi ekip skoru eşitledi. Rakibi karşısında on kişi kalan Marmaraereğlisi Belediyespor son dakikalarda Fatih ile bir gol bularak karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını bildi.  Bu galibiyet ile birlikte puanını 24 yapan Marmaraereğlisi Belediyespor ikinci sıraya çıkarken, Saray Belediyespor ise 13 puanla onuncu sırada yer aldı.

 

MURATLI’DA KAZANAN 1461 KARADENİZSPOR

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin ilk devresinin son karşılaşmasında Sağlamtaşspor ile 1461 Karadenizspor karşı karşıya geldi. Son üç haftada oynadıkları maçları kazanan iki flaş takımın buluşması büyük çekişme içinde geçti. Karşılaşmanın 15.dakikasında 1461 Karadenizspor penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Ceyhun’un vuruşunu kaleci çıkardı.  İlk devrede gol sesi çıkmazken, ekipler devre arasında golsüz eşitlikle girdiler. İkinci devreye hızlı giren 1461 Karadenizspor sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 59.dakikasında sahneye çıkan Harun düzgün vuruş ile 1461 Karadenizspor’u öne geçirdi.  Kalan dakikalarda Sağlamtaşspor beraberlik için 1461 Karadenizspor ise farkı artırmak için çabalasa da maçta gol sesi çıkmadı ve karşılaşmada 1461 Karadenizspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Tek gollü galibiyet ile puanını 24’e çıkartan 1461 Karadenizspor üçüncü sıraya yükselirken, Sağlamtaşspor ise beşinci yenilgisini alarak 17 puanla sekizinci sıraya geriledi.

 

MALKARA TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Ligde oynadığı 11 karşılaşmadan da puan çıkartamayan Çorlu Gençlerbirbirliğispor evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti. Rakibi karşısında mutlak puan arayan Çorlu Gençlerbirliğispor istediği futbolu ortaya koyamadı. İlerleyen bölümlere doğru rakip kalede geliştirdiği atakta golü bulan konuk ekip Malkara 14 Kasımspor öne geçti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren konuk ekip karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılarak puanını 20’ye çıkarttı.

 

KÜLTÜRSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Şarköyspor evinde ise Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Deplasmandaki maça etkili başlayan Çorlu Kültürspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. Rakibi karşısında bulduğu golle büyük moral bulan konuk ekip kalan dakikalarda bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Çorlu Kültürspor bu galibiyet ile puanını 22 yaparak dördüncü sıraya çıkarken, Şarköyspor ise ligde dokuzuncu mağlubiyetini alarak yedi puanla on ikinci sırada kaldı.

 

MURATLI PUANINI 21 YAPTI

 

Haftanın tek gollü biten bir diğer karşılaşmasında ise Ergenegücü Ulaşspor evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Ergene Sahası’nda Pazar günü saat 13.15’te oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip Muratlı Belediyespor ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde kaydettiği golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Ligde altıncı galibiyetini alan Muratlı Belediyespor puanını 21 yaparak altıncı sıraya yükselirken, dokuzuncu mağlubiyetini alarak yedi puanda kalan Ergenegücü Ulaşspor ise 11.sırada yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10