Yılbaşının vazgeçilmezi Hindi satışa çıktı

Yılbaşının vazgeçilmez yiyeceklerinin başında yer alan ve her yılbaşı gecesi hemen hemen her sofrada bulunan hindi Çerkezköy'de kasaplarda ve marketlerde önceki gün satışa çıktı.

Çerkezköy 21.12.2017 22:04:00 0
Yılbaşının vazgeçilmezi Hindi satışa çıktı

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Taş Kasap Sahibi Tuncer Özcan, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların hindiye ilgi göstereceğini belirtti.

 

HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA ORGANİK HİNDİ SATIYORUZ

 

Taş Kasap Sahibi Tuncer Özcan, her yılbaşında organik hindi dışında hindi satışı yapmadıklarını belirterek, “Bu yıl hindi satışlarına erken başladık. Bu nedenle şu anda talep az .Hindi satışları yılbaşına 3 gün kala hızlanıyor. Ama daha bir hafta olmasına rağmen bize gelen talepler üzerine bu yıl hindi satışlarına erken başladık. Hindi her yılbaşında sofraların vazgeçilmez başlıca ana yiyeceğidir ve yılbaşında sofraları süsler. Bu nedenle hindisiz geçen yılbaşı gecesi yavan bir gece olur. 2018 yılbaşı gecesinin de göz bebeği hindi olacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da satışa çıkardığımız hindiler tamamen köy hindisi yani organik olarak üretilen  ve doğada beslenen gezen hindiler.Şu anda satışa sunduğumuz  her bir hindi 7-10 kg gelmekte ve kilogram fiyatı da  geçen yılın fiyatı olan 25 TL’den satışa çıkardık. Amacımız bu yılbaşı çok daha vatandaşımızın yılbaşı gecesi hindi yemesidir. Ayrıca yine kendi üretimimiz olan organik sucuk satışımızda var” dedi.

 

HİNDİ ETİ SAĞLIKTIK

 

Tuncer Özcan şöyle devam etti, “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum, hindi yalnız yılbaşı akşamları tüketilen değil, her zaman tüketilmesi gereken önemli bir besindir. Ancak nedense halkımızda genel bir algı var o da yılbaşı gecesine özgü bir besin gibi algılanması ve bu nedenle yılbaşında en çok tüketilen besinlerin başında geliyor. Normal zamanlarda ise tüketimi çok az oluyor. Aslında Hindi eti sağlık açısından da çok faydalı bir besin. Özellikle vücudu çok zinde tutuyor, ayrıca hazmı da çok kolay, üstelik beyaz et. Bugüne kadar hindi eti yemeyenlerinde bu yılbaşı mutlaka hindi yemelerini öneriyorum. Bir kez yesinler bir daha onlarda hindiden vazgeçemeyecektir. Hindi sevenler  veya yılbaşı akşamı sofralarını hindiyle süslemek isteyenlere organik hindilerimizi tavsiye ediyorum” diye konuştu 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10