Akgün " Doğru politikalar ile halkın refah düzeyini artırdık

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, TBMM Genel kurulunda merkezi yönetim kesin hesap kanunu tasarısının 3.maddesi üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Tekirdağ 22.12.2017 20:24:00 0
Akgün

Akgün “ AK Parti hükümeti son 15 yılda yürüttüğü doğru politikalarla halkın refah düzeyini artırmıştır. Türkiye G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen üçüncü ülke olmuştur” diye konuştu.

 

“TURİZM SEKTÖRÜNDE CİDDİ ATILIM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

 

Akgün yaptığı konuşmada “ AK Parti Hükümetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bugünde ‘İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın ‘ilkesini kendisine rehber edinerek, İnsan odaklı, refah ve huzuru esas alan, Türkiye’nin geleceğini hesaba katan; büyümeyi, istihdamı, yatırımı destekleyen ve mali disiplini gözeten bir bütçe hazırlamıştır.  AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana uygulamaya koyduğumuz ekonomik programlar, güçlü ve istikrarlı büyüme çatısı altında üretim, istihdam ve verimliliğin arttığı, makro-finansal istikrarın temin edildiği, refahın arttığı ve gelir adaletinin pekiştirildiği bir dönem olmuştur. Son çeyrekte açıklanan 11,1’lik büyüme rakamı da hükümetimizin ekonomideki başarısını tescillemiştir. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ardından yaşanan ekonomik durgunluğa zamanında müdahale ederek rasyonel adımlar attık. Bu kapsamda son iki yıl içinde reel sektör desteklerini önemli ölçüde artırdık. Bu yıl da reel kesim destekleri için bütçemizden 37 milyar lira kaynak ayırdık.  Büyümemizin en büyük aktörlerinden olan ihracatçımızın rekabetçi gücünü artırmak amacıyla ihracat desteklerini 3,2 milyar TL’ye çıkarıyoruz. Bu yıl turizm sektöründe ciddi bir atılım yapmayı planlıyoruz. Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin finansmana kolay ve düşük maliyetle erişebilmesi için Ziraat Bankası aracılığıyla tarımsal kredilere verdiğimiz faiz destek tutarını yaklaşık yüzde 11 oranında artırarak 2,6 milyar liraya çıkardık.

 

Vatandaşlarımızın 2002 öncesi dönemde sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları sıkıntıları unutmadık. Bu nedenle iktidara geldiğimiz günden beri sağlık hizmetlerinin erişimi ve kalitesi en temel kaygılarımızdan olmuştur” diye konuştu.

 

“EN HIZLI BÜYÜYEN ÜÇÜNCÜ ÜLKEYİZ”

 

AK Parti hükümetinin son 15 yılda yürüttüğü doğru politikalarla halkın refah düzeyini artırdığını kaydeden Akgün “ Ekonomimizin güçlü dinamikleri ile aldığımız yerinde ve zamanında tedbirler sayesinde 2017 yılının ilk yarısında yüzde 5,1 oranında güçlü bir büyüme kaydettik. Bu büyüme performansı ile Türkiye G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen üçüncü ülke olmuştur.  2002 yılında toplanan her 100 lira verginin 86 lirası faize giderken 2018 toplanacak her 100 liralık verginin sadece 12 TL’si faize gidecektir. Sanayimizin rekabet gücünün ve verimliliğinin artırılması, dünya ihracatından daha fazla pay alabilmesi, yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı ürünlerin üretilmesi amacıyla üretim reform paketiyle sanayicimizin üzerindeki yükleri azaltan, yatırım ortamını iyileştiren çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Peki biz bunları yaparken Ana Muhalefet Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin yaptıkları neler var; Değerli arkadaşlar onlarda İftira var ,ilçe kongrelerinde kendisine siyasi rant sağlamak için Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret var, Yalan var, sahte banka dekontlarını kürsüden sallamak var, Meclis kürsüsünden milletin parasıyla bastırılan bütçe kitabını yırtarak şov yapmak var daha neler neler… Arkadaşlar şovu bırakın. Burası şov yapma yeri değildir, burası millete hizmet yeridir. Artık sizlerde milletimiz için çalışın. Bizlere iftira ile gelmeyin, projelerle gelin, gün bugün birlik ve beraberlik günüdür. 2018 yılı bütçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10