Yılmaz: İspat ederlerse Çerkezköy'ü terk edeceğim

2018 Nisan ayında yapılması planlanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Süleyman Kozuva'nın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Rahmi Yılmaz, hakkında çıka

Çerkezköy 22.12.2017 20:30:00 0
Yılmaz: İspat ederlerse Çerkezköy

Yılmaz “Haberi yapan ve yaptıranlara benim TOBB’a başvurduğumu ispat etmeleri durumunda ÇTSO Organ üyeliklerimin tamamından istifa edip, Çerkezköy’ü terk etmeye hazırım” diye konuştu.

 

BAŞVURUM OLMADI

 

Hakkında çıkan habere cevap vererek iddialı konuşan Yılmaz “ Hakkımda Rahmi Yılmaz’a TOBB’dan kötü haber başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberde geçtiğimiz Ekim ayında Rahmi Yılmaz'ın meclis üyeliği 6 ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadığı için Oda Muamelat Yönetmeliği hükümleri gereğince düştü deniliyor. Bunun üzerine Rahmi Yılmaz, bu karara itiraz ederek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine başvurdu diye yazılmış. TOBB da ÇTSO nun kararının doğru olduğuna ve Rahmi Yılmaz 'ın meclis üyeliğinin düştüğünü onaylamıştır diye bir haber çıkmıştır.   Rahmi Yılmaz olarak TOBB 'a bu konu ile ilgili herhangi bir başvurum olmamış olup tamamen yalandır. Bu konuda TOBB 'a başvurduğumu haberini yapan ve onlara bu haberi verenler TOBB ' a başvurduğumu ispat etmeleri durumunda ben ÇTSO organ üyeliklerimin tamamından istifa edip , Çerkezköy’ü terk etmeye hazırım. İspat edememeleri durumunda gazete ve haberi onlara yaptıran ÇTSO yöneticileri ise müfteridir” diye konuştu.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

 

Yılmaz “ 22 yıldır bu camianın içerisinde olan biri olarak tahminim kendileri TOBB’dan kendileri lehinde böyle bir yazı almış olabilirler. Bende geçmiş yıllarda yaşadığım ve TOBB’un her oda yönetiminin istediği  lehte yazıyı verdiğini bildiğim için TOBB’a güvenmeyip, TOBB’un ve ÇTSO’nun bağlı olduğu T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne 16.10.2017 tarihinde konunun incelenmesi için gerekli başvuruyu yaptım. Bakanlık tarafından konunun incelendiği ve henüz sonuçlandırılmadığı için ,bende tedbir olarak 05.12.2017 tarihinde Tekirdağ İdare Mahkemesine konu ile ilgili davamı açmış olup ,muhtemelen önümüzdeki aylar içerisinde lehime sonuçlanacağına inanmaktayım. Ayrıca TOBB 'dan haberi kaynak göstererek, bilgi edinme kanununa göre böyle bir başvurumun olmadığını sorup , olmadığına dair resmi yazıları aldıktan sonra, önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyerek ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağım” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10