Bağımlılıkla mücadele toplantısı gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye Bağımlılıkla MÃ?

Tekirdağ 24.12.2017 15:00:00 0
Bağımlılıkla mücadele toplantısı gerçekleştirildi

İlk önce Marmaraereğlisi’nde düzenlenen toplantıya Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zengin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Özer, İlçelerindeki Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Siyasi Partilerin İlçe başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, okul müdür ve öğretmenleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve üyeleri, Bağımlılıkla Mücadeleye destek verenler ve bu konuda gönüllü sivil halk katıldı.

 

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

 

Toplantıda PDR Öğretmeni ve Bağımlılıkla Mücadele Formatörü Burak Yıldırım’ın yaptığı sunum ilgiyle izlendi. Sunumda bağımlılık nedir? Bağımlılık belirtileri, kendimi nasıl korurum, bir kişi ne zaman bağımlı sayılır, bağımlılık yapan maddeler nelerdir, beyin ve madde bağımlılığı ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verildi. Yıldırım; Bağımlılığın Kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi olduğunu belirterek; Kullanım/davranış sıklığı azaldığında veya kesildiğinde huzursuzluk, uykusuzluk, öfke gibi yoksunluk belirtileri görülür... Aklını kullan, sağlıklı beslen, bedenine saygı duy ve onu korumaya özen göster! Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz. Yanlış! Bağımlılık yapıcı maddeler, ara sıra kullanılsa bile vücuda hızla zarar vermeye başlar’’ sözlerine yer verdi.

 

SARAY’DA DA GERÇEKLEŞTİRLDİ

 

Bağımlılıkla Mücadele Konusundaki Toplantı daha sonra Saray’da gerçekleşti. Buradaki toplantıda da PDR Öğretmeni ve Bağımlılıkla Mücadele Formatörü Burak Yıldırım’ın yaptığı sunum yaptı.burada da aynı konular hakkında bilgiler verdi.  Toplantıya Saray Kaymakamı Alp Arslan, Tekirdağ  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Sıddık Aslan ,İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Arif Öngören, İlçe  müftüsü Abdullah Eroğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yaşar Terzioğlu, siyasi parti ve basın mensubu, ve vatanedaşlar katıldı.  

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10