Şenol: Toplumda kadın ürettikleriyle saygınlık kazanır

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından Çerkezköylü bayanlara  girişimcilik konusunda kadınlara ön ayak olması amacıyla Uzaktan Ölçü İle İlk Türkiye'nin Online Terzisi Alev Şenol'un anlat

Çerkezköy 24.12.2017 15:13:00 0
Şenol: Toplumda kadın ürettikleriyle saygınlık kazanır

‘’BEN KENDİSİNİ ALDIĞI YOL İÇİN GÖNÜLDEN KUTLUYORUM’’

 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, seminere katılanlara teşekkür etti.  Serfiçe, Kadınların başarılı olması kadınların kendi potansiyelini keşfetmesi kadınların kadınlara özgü zorlukları aşması gerektiğini belirterek;   ‘’Bunlar ise bir kadın olarak kendim ve bugün burada bizlerle olmayı tercih eden siz kendine inanan ve başarılı kadına aday kadınlarımız için hedeflerim. Bu hedeflerime konsey içinde destek olan kadın yürütme kurul üyelerim, meclis başkanlarım ve çalışma grup başkanlarım var. Ayrıca yine konsey çatısında biz kadınları destekleyen başarılarımız ile mutlu olan erkeklerimiz var. Tabii burada konu kadın erkek ayrımı değil. Ama her fırsatta dile getirdiğim özet şu ki kadınlar olarak toplumun kara verici yön verici noktalarında olmalıyız. Birlik olmalıyız. Yaşadığımız sorun ve zorlukların aynı olmasından kaynaklı birbirimize destek olmalıyız. Kadınlar bizim toplumumuzda üzülerek söylüyorum ki sadece ev ve çocuk ile ilgisi olması istenen bir cins. Ve bu istekle büyüyen büyütülen bir toplumun kadınlarıyız. Biraz cesaret. Bizi ayağa kaldıracak hedefimiz doğrultusunda başarılı kılacak en önemli şey cesaret. Alev Şenol bize bir yol göstermek için kendi yolunu bizimle paylaşmak için davetimizi kırmayıp kabul ettiler. Şahsen ben kendisini aldığı yol için gönülden kutluyorum. Kadınlarımızın başarılı olmasını her alanda kadın temsilcilerimizin yer almasını ve biz kadınların el ele, gönül gönüle birlik içinde birbirimizi takdir ederek birbirimizin başarısından guru duyarak yaşamasını temenni ediyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

‘’FARKINDALIK YARATMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜRDÜM HEP’’

 

Hayatın tüm zorluklarına rağmen yılmadan çalışan ve başarılarıyla kadınların gönlünde taht kuran Alev Şenol, nasıl bu konuma geldiğini belirterek değer katan, fark yaratan, kadını destekleyen ve ilham veren projelerini anlattı.  Şenol; ‘’Ben köyde büyüdüm. Babam Anadolu öğretmeniydi. Ve biz orada istediğimiz şekilde geçinemiyorduk. Bizim oralarda kızlar okula gider, evlenme yaşı geldiğinde evlenir kocaları askere gider, geldiklerinde ise şiddet başlardı. Kadınlarımızın hayatları bu şekilde geçerdi. Fakat ben böyle olmak istemiyordum. Bir farkındalık yaratmam gerektiğini düşünürdüm hep. Ben 15 yaşında ticarete başladım. Mesela ben lisede ve üniversitede çok başarılı olduğum için notlarımı satardım işte bu şekilde ticarete başladım. Hatta bir yıl boyunca apartman merdivenlerini bile silmiştim. Şu an bir yere gittiğimde yerler silinmişse çok dikkat ediyorum ve özür dilemeden geçmiyorum. Çünkü orada emek var. Anlayacağınız ben kendi yolumu kendim buldum’’ dedi.

 

‘’EMEK VERİLEN İŞ HER ZAMAN EN DEĞERLİ OLAN İŞTİR’’

 

Şenol “ Yaptığım her işte her zaman kendi işimmiş gibi, ben o işin patronuymuşum gibi dört elle sarılmaya çalıştım. Zaten ev hanımlığında da bu böyledir. Çocuklarınızı bakarken, ev işlerini yaparken de en iyisini yapmaya çalışırsınız. Emek verilen iş her zaman en değerli olan iştir. Emeği bilmek gerçekten çok önemlidir. Ben Türkiye’de kadının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımız ne kadar zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın kendinde tüm zorluklara yenebilecek gücü olduğunu her zaman hatırlamalı. Örneğin kocasından boşanan bir kadın bir sene boyunca nasıl böyle bir şey oldu diye kendine soracağına bundan sonra neler yapabilirim diye düşünürse önüne hangi engel çıkarsa çıksın çok başarılı olacağına inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’HAYALLERİNİZİ YAZIN YAZDIKÇA YARADAN SİZİ O HAYALLERE YAKLAŞTIRIYOR’’

 

“Kişiliğinizden asla utanmayın ve doğru bildiğinizi yapın” diyen Şenol “ Hayatınızda her şey çok güzel giderken bir den bir tokat yersiniz ve yarada o an sizi seçmiştir. Bu durumda her zaman Allah’a dua edin, seçilmişler arasında olduğunuz için. Çünkü yaradan size o bir şans vermiştir ve siz o şansı çok iyi kullanmalısınız. Yaşadığınız her olay sizi iyi insanlarla karşılaştırır. Siz bir adım atınca hayat sizi iyi insanlarla karşılaştırır. Asla vazgeçmeyin. Hayallerinizi yazın yazdıkça yaradan sizi o hayallere yaklaştırıyor. Hayallerinize tutunun eğer kötü bir an yaşarsanız bunu hatırlayın; ‘Yaradan sizi seçmiştir’ kötü anlarınızda her zaman üretmeyi düşünün. Lütfen hayatınızda yapamam düşüncesinde olmayın. Toplumda kadın kendi yerini kendi belirliyor. Kadın ürettikleriyle saygınlık kazanıyor’’

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe Alev Şenol’a tekrar teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile seminer son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10