11 İLÇEYE 11 OKUL PROJESİ'NİN 10. OKULU AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa ettiği okulların 10.'su olan Marmara Ereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu'nun devir tes

Tekirdağ 27.12.2017 00:07:00 0
11 İLÇEYE 11 OKUL PROJESİ

Düzenlenen törene Vali Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘’BU SENE EĞİTİMDE BİR DEVRİM YAŞIYORUZ’’

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşma yapan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Bugün gerçekten çok mutluyuz. İlçemizde çok güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Eğitim olmazsa olmazımız. 20 yıldır bu görevdeyim. 20 yıl önce göreve geldiğimde burada iki tane ilköğretim bir tane de lise vardı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ilçemizde ivedilikle eğitimde bir açık olduğu sonucuna vardık. Bu sene eğitimde bir devrim yaşıyoruz. Marmara Ereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu bir senede yapıldı. Bu okul ile birlikte ilçemizdeki okul sorunu çözülmüş oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün devri yapılacak okulun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

‘’BU HİZMETLERİMİZİN TEMELİNİ ATARKEN YÜZDE 30 MUTLULUK DUYUYORUZ, AÇARKEN YÜZDE 100 OLUYOR BU MUTLULUĞUMUZ’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçelerimizin ortak bir özelliği var. Yaz ve kış nüfusları arasındaki farklılıkları. O yüzden hizmetlerimizde bu ilçelere ağırlık vermek durumunda kalıyoruz. Marmaraereğli'mizin kıymetli Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kendisi tam bir Marmaraereğlisi aşığı. Onu ve meclisini seçen Marmaraereğlisi vatandaşlarını yürekten kutluyorum. Bu hizmetlerimizin temelini atarken yüzde 30 mutluluk duyuyoruz, açarken yüzde 100 oluyor bu mutluluğumuz. Önümüzdeki aylarda otogarımızın da açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün sosyal demokrat belediye başkanlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak Tekirdağ'a hizmet götürmek için çaba gösteriyoruz. 11 İlçeye 11 Okul projesi, bizim gurur projemiz. 4 ay sonra Saray'daki okulumuzu da açtıktan sonra projemizi tamamlamış olacağız. Ama maalesef çok hızlı göç alan bir şehiriz. Yeni yıl ile birlikte nüfus rakamları açıklandığında, Tekirdağ'ımız nüfus olarak 1 milyonu aşan Büyükşehirler arasına girecek. Tekirdağ, her sene 30 bin, 32 bin civarında nüfusu artan bir kent. Tekirdağ'ın her yıl 5 bin derslik ihtiyacı oluyor. Bununla birlikte bu yatırımımızın ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördük. Bu hizmetlerimizin yanı sıra 100'e yakın okulun doğalgaz dönüşümünü, su deposu yenilemelerini, boya ve badana ihtiyaçlarını, mantolama sistemleri, teknik yardım gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bunu yaparken de büyük bir keyif ve mutluluk duyuyoruz. Yüzlerce caminin bakım onarımını da yaptık. Bunları sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bütün yatırımlarımız da bize destek olan herkese teşekkür ederken, bu yatırımların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

‘’MİLLİ EĞİTİM VE OKUL YATIRIMLARI KONUSUNDA 47. SIRADAYIZ’’

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Büyükşehir Belediyesinin ana görev alanları içinde okul yapmak gibi bir görevi olmadığını, aslında merkezi hükümete ait oluğunu belirterek;  Fakat buradaki acil bir ihtiyacı Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz yerine getiriyor. Türkiye'de nüfusu en hızlı artan dördüncü il Tekirdağ. Nüfus artışında 4'üncü, vergi sıralamasında ilk 10'dayız. Buna rağmen Milli Eğitim ve okul yatırımları konusunda 47. sıradayız. Bu duruma ciddi bir şekilde el atılması gerekmektedir. Bu denge kalıcı bir denge değil. Sürekli olarak belediyeler eğitime katkı sağlarlarsa, kendilerinin yapması gereken görevleri yapmakta zorlanırlar. Okulun arsası Marmara Ereğlisi belediyemizden. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanımız İbrahim Uyan'a ve ekibine bu bağıştan dolayı çok teşekkür ediyorum. Okulumuz Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Bu okulu bize kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu okulda adına layık öğrenciler yetişmesini diliyorum. Fikri hür, vicdanı hür öğrenciler yetişecek diye düşünüyorum. Bu okulun Marmara Ereğlisi'ne hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

‘’BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN ÇOK İNSAN VAR’’

 

"11 İlçeye 11 Okul projesi, Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği en önemli projelerin başında geldiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer;  Bu projede emeği geçen çok insan var. Ama bu projemizin bir tane mimarı var, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, tüm Marmaraereğlisi vatandaşları adına teşekkürü bir borç biliyorum. Tabii İlçe Belediye Başkanımız İbrahim Uyan'a da teşekkür ediyorum. Tekirdağ, Büyükşehir olmasıyla beraber, hızlı bir şekilde altyapı, üstyapı çalışmalarına girdi. Tabii bunu yaparken de hiçbir ilçemizi birbirinden ayırmadı. Gözettiğimiz bazı şeyler vardı. Bunların başında, her ilçeye ihtiyacına göre yatırımlar yapıldı. Örneğin; Hayrabolu ilçemizin okula değil, spor salonuna ihtiyacı vardı. Oraya kapalı spor salonu yapıldı. Çorlu'muza hem spor salonu, hem spor lisesi yaptık. Bu projeleri Tekirdağlıların hizmetine sunmaktan büyük keyif alıyoruz, mutluluk duyuyoruz. Sosyal demokrat bir anlayışla bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yatırımımızın herkese hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

‘’OKULLARIMIZIN 10.'SUNU TESLİM ALIYORUZ’’

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Bir sene önce okulumuzun temelini birlikte atmıştık. Açılışını da yapmak bize nasip oldu. Kısa bir süre içinde okulumuzu tamamlayarak bize teslim ediyorlar. Artık bundan sonra görev bize düşüyor. Burada yetişecek olan çocuklarımızı gerçekten okulumuzun adına yakışır, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda gerçekten önemli bir eğitim yuvası haline dönüştürmek bizim en önemli görevimiz. Ben bu okulu bize kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Büyükşehrimizin çok değerli meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Okullarımızın 10.'sunu teslim alıyoruz. Kısa süre sonra Saray'daki okulumuzu da teslim alarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz verdiği sözü tamamlamış olacak. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben tekrar okulumuzun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini söyledi. Konuşmaların ardından devir teslim protokolünün imzalanması ve kurdele kesimi tören son buldu.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10