Süper Lig de ilk devrenin enleri

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in ilk devresi oynanan on üç hafta karşılaşmalarının ardından tamamlandı. 269 golün atıldığı ilk devrede hafta başına da 20.6 gol ortalaması ile oynandı. Ligin il

27.12.2017 00:11:00 0
Süper Lig de ilk devrenin enleri

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ligin ilk devresini Kapaklıspor lider olarak tamamladı.

 

İLK DEVRE SONA ERDİ

 

Kapaklıspor, Marmaraereğlisi Belediyespor, 1461 Karadenizspor, Çorlu Kültürspor, Çerkezköy Doğanspor, Muratlı Belediyespor, Malkara 14 Kasımspor, Sağlamtaşspor, Kapaklı Sitespor, Saray Belediyespor, Ergenegücü Ulaşspor, Şarköyspor ve Çorlu Gençlerbirliğispor’un mücadele verdiği Süper Amatör Lig’de hem zirve hem de kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi yaşanıyor. Oynanan 13 haftalık ilk devre maratonunun ardından ilk devreyi Kapaklıspor 32 puanla ilk sırada tamamladı. Ligin ilk devresi Marmarareğlisi Belediyspor ve 1461 Karadenizspor 24 puanla lider Kapaklıspor’u takibini sürdürdü. Ligde mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Doğanspor ile Çorlu Kültürspor 22’şer puanla dört ve beşinci sırada yer aldılar.

 

SİTESPOR ORTA SIRALARDA

 

Ligde Muratlı Belediyespor 21 puanla altıncı, Malkara 14 Kasımspor 20 puanla yedinci, son haftalarda çıkış yakalayan Sağlamtaşspor ise 17 puanla sekizinci sırada yer aldı. Lige kötü bir başlangıç yapmasına rağmen ilerleyen haftalarda toparlanan Kapaklı Sitespor ise ligin ilk devresini 15 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, lige müthiş bir başlangıç yapmasına rağmen son yedi haftada galibiyet yüzü göremeyen Saray Belediyespor ise 13 puanla onuncu sırada yer aldı. Düşme hattında üç ekip mücadele veriyor. Ergenegücü Ulaşspor yedi puanla on birinci sırada yer alırken, Şarköyspor yedi puanla on ikinci ve Çorlu Gençlerbirliğispor ise puansız son sırada yer alıyor.

 

GENÇLERBİRLİSPOR GALİBİYETE HASRET

 

Ligin ilk devresinde Kapaklıspor on galibiyet ile en çok galibiyet alan ekip olurken, Marmaraereğlisi Belediyespor, 1461 Karadenizspor, Çorlu Kültürspor ve Çerkezköy Doğanspor ise yedişer galibiyet aldılar. Muratlı Belediyespor ve Malkara 14 Kasımspor’un altı galibiyet aldığı ligde Sağlamtaşspor ile Sitespor beşer galibiyet aldılar. Ligde Çorlu Gençlerbirliğispor galibiyet yüzü göremezken, Şarköyspor ile Ergenegücü Ulaşspor ikişer galibiyet aldılar.

 

ÜÇ EKİP ÜÇ BERABERLİK ALDI 

 

Oynanan 13 haftalık ilk devrede en çok beraberlik alan ekipler 3’er beraberlikle Marmaraereğlisi Belediyespor, Muratlı Belediyespor ve 1461 Karadenizspor oldu. Ligde Kapaklıspor, Malkara 14 Kasımspor ve Sağlamtaşspor ikişer beraberlik alırken, Kapaklı Sitespor ile Çorlu Gençlerbirliğispor ligde beraberlik alamayan ekipler oldular.

 

EN GOLCÜ EKİP KAPAKLISPOR

 

İlk devrenin en çok gol atan takımı attığı 37 golle Kapaklıspor oldu. Kapaklıspor’u 33 golle Marmaraereğlisi Belediyespor takip ederken, 12 maçta 1461 Karadenizspor 27, Çerkezköy Doğanspor 27, Kapaklı Sitespor 26,Saray Belediyespor 25, Çorlu Kültürspor ise 24 gol attı. Kalesinde en çok gol gören ekip ise ligin dibinden kurtulamayan ekip Çorlu Gençlerbirliğispor oldu. 66 gol yiyen Çorlu Gençlerbirliğispor’u 33 golle Şarköyspor ve 30 golle Ergenegücü Ulaşspor takip etti.

 

269 GOL ATILDI

 

269 golün atıldığı ligde hafta başına 20.6 gol ortalaması ile oynanırken Çorlu Gençlerbirliğispor 5 golle ligde en az gol atan ekip oldu. Çorlu Gençlerbirliğispor maç başına 0.41 gol ortalamasıyla oynadı. Kalesinde en az gol gören ekip ise 7 golle ligi sekiz puan farkla lider kapatan Kapaklıspor 7 golle olurken, 1461 Karadenizspor ile Muratlı Belediyespor ise kalesinde dokuz gol gördü.

 

35 MAÇI EV SAHİBİ EKİPLER KAZANDI

 

Ligin ilk devresinde en gollü karşılaşmalar Muratlı Belediyespor-Çorlu Gençlerbirliğispor(10-0), Sitespor-Çorlu Gençlerbirliğispor(7-2), Şarköyspor-Kapaklıspor(1-7) maçları olurken, üç karşılaşmadan da gol sesi çıkmadı. İlk devre oynanan 78 karşılaşmanın 35’ini ev sahibi ekipler kazanırken, 33 karşılaşmadan ise deplasman takımları galibiyet ile ayrıldı. 10 karşılaşmada beraberlik ile sonuçlandı. 10 beraberlik arasında 5 karşılaşmda (1-1), üç karşılaşma (0-0) sona ererken, iki karşılaşma da (0-0)’Lık skorla sonuçlandı.

 

EN GOLLÜ HAFTA 11 VE 12 HAFTALAR OLDU

 

Hafta başına 20 gol ortalaması ile oynanan ilk devreden en çok gol 27 golle ligin on birinci ve on ikinci haftalarında atıldı. Ligin dördüncü haftasında 26, onuncu haftasında ise 24 gol atıldı. Gol yönünden en kısır geçen hafta ise ligin son haftası oldu. İlk devrenin son hafta karşılaşmasında ise fileler 11 kez havalandırıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10