Fetönün el konulan yurdu müftülüğe tahsis edildi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından fetö ile bağlantısı olduğu tespit edilip kapatılarak hazineye devredilen Gazi Osman Paşa Mahallesi Pehlivan Sokak No:6'daki Zuhur Erkek Öğrenci Yurdunun bulunduğu beş katl

Çerkezköy 27.12.2017 00:20:00 0
Fetönün el konulan yurdu müftülüğe tahsis edildi

Yeni binaya Çerkezköy İlçe Müftülüğünün tabelası yerleştirilirken, müftülüğün ise Ocak ayında yeni yerine taşınacağı kaydedildi.

 

HAZİNEYE DEVREDİLMİŞTİ

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen birçok şirket ve eğitim kurumunun kapatılmasına karar verilmişti. Çerkezköy’de de FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile Temmuz 2016’da kapatılan Zuhur Erkek Öğrenci yurdu için Tekirdağ Defterdarlığına bağlı ekipler yurda gelerek yurdun hazineye devredilmesi için işlemler gerçekleştirmişti.

 

“OCAK AYINDA TAŞINMASI PLANLANIYOR”

 

Geçtiğimiz yıl hazineye devredilen Gazi Osman Paşa Mahallesi Pehlivan Sokaktaki bina geçtiğimiz günlerde yıllardır Fevzipaşa Caddesinde hizmet veren Çerkezköy Müftülüğüne devredildi. Tabelası yerleştirilen beş katlı binanın ilk katı müftülük binası, ikinci ve üçüncü katı yatılı kuran kursu, binanın en üst katının ise toplantı salonu olarak kullanılacağı kaydedildi. Çerkezköy Müftülüğü’nün ise 2018 yılı Ocak ayında yeni binasına taşınması planlanıyor.

 

“VELİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ”

 

Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameyle Makasçı Sokak üzerindeki eski dershane binası da hazineye devredilmiş,  talep üzerine Maliye Bakanlığı binayı 2017 Ocak ayında Çerkezköy Müftülüğü’ne tahsis edilmişti. Velilerin tepkisi üzerine 6 katlı eski FEM Dershanesi binası, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın girişimleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kazandırılmıştı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10