Akay: Söktüğümüzden fazlasını dikeceğiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2017 yılının son günlerinde mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarların istek, dilek ve temennilerini dinleyen Akay, orta refüjlerden sökülen ağaçla

Çerkezköy 29.12.2017 21:31:00 0
Akay: Söktüğümüzden fazlasını dikeceğiz

 Atatürk Caddesinde 105 ağacın söküldüğünü kaydeden Akay “ Bu iki caddede yolun her iki tarafına ıhlamur ağaçları dikmeye devam edeceğiz. Söktüğümüzden daha fazlasını dikiyoruz. Belediye olarak yeşil hassasiyetimiz var” dedi.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Kafega Restaurant’da düzenlenen kahvaltıda Akay, mahalle muhtarlarının mahalleleri ile ilgili istek ve taleplerini dinledi. 2017 yılında mahalle muhtarlarıyla koordineli bir çalışma yaptıklarını kaydeden Akay “ Muhtarlarımız ile 2018 yılında da aynı iş birliği içinde olacağız. 2018 yılında sağlık, başarı, mutluluklar ile dolu bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNİ DÜZELTMEK İÇİN YAPTIK”

 

Çerkezköy’de caddelere kasis koyduklarını kaydeden Akay” Barbaros Caddesi’ne 2 tane kasis yaptık. Sakatlar Derneği’nin olduğu yerde dik bir çıkış var. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda kasis çalışması yaptık. Trafik kurallarına uyma konusunda toplum olarak sıkıntılar yaşıyoruz. O bölgede özellikle araç ve yaya trafiğini düzenlemek için kasis yaptık” dedi.

 

“TALEPLERE GÖRE HAREKET EDİYORUZ”

 

Atatürk Caddesinde yaptıkları kasislere vatandaşların tepki göstermesine anlam veremediğini kaydeden Akay” AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaptığımız kasislere tepki göstermiş.Biz tepkiye göre değil, vatandaştan gelen taleplere göre hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu. Akay “ Atatürk İlkokulunun önüne ve Öztrak Caddesine bas geç trafik ışıkları yerleştirdik. Malkoçoğlu Caddesi’nin girişindeki dört yola da bas geç koyacağız” dedi.

 

105 AĞAÇ SÖKÜLDÜ

 

Sirkülasyon projesi kapsamında tek yöne dönen caddelerin orta refüjlerindeki ağaçlarla ilgili gelen soruyu cevaplayan Akay “ Atatürk Caddesi’ndeki ağaçları söktük. İnan Sokak’a kadar geldik. Atatürk Caddesi’nde 105 tane ağaç söküldü. Büyük çoğunluğu Cengiz Topel Caddesi’ne dikildi. Öztrak Caddesi’nde sökülen ağaçlar da önümüzdeki ay dikilmeye başlanacak. 180’e yakın ağacı Çerkezköy’deki parklara dikeceğiz. Orta refüjlerden ağaçların sökülmesine zaman zaman bazı kesimlerden eleştiriler geldi. Ama mecbur kalmasaydık sökmezdik. Tek yön uygulamasını başlaması ile birlikte ciddi bir araç yoğunluğu vardı. Altıyol Kavşağı düzenlendi. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde orta refüjler kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

 

“SÖKTÜĞÜMÜZDEN FAZLASINI DİKECEĞİZ”

 

Akay “ Bu iki caddede yolun her iki tarafına ıhlamur ağaçları dikmeye devam edeceğiz. Söktüğümüzden daha fazlasını dikiyoruz. Belediye olarak yeşil hassasiyetimiz var. Her yıl yüzde 10 büyüyen Çerkezköy’ün merkezinin yeni bir trafik düzenlemesine ihtiyacı vardı. Biz de bunu yaptık. Trafikte gözle görülür bir rahatlama var” dedi.

 

YILBAŞI HEDİYESİ VERDİ

 

Çerkezköy’de trafik kurallarına uyma noktasında sıkıntılar yaşandığını kaydeden Akay “ Biz zabıta olarak ceza uygulayamıyoruz. Emniyetimizde de personel sıkıntısı var. Ortak bir işbirliğinden yanayız. Ama bizim elimizde olan imkanlar bu kadardır. Biraz da cezai yaptırım uygulanması lazım” dedi. Kahvaltıda muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Akay’a muhtarlar mahallelerindeki bazı noktalarına kasis yapılmasını talep etti. Mahalle muhtarlarının yeni yılını kutlayan Akay, muhtarlara yılbaşı dolayısıyla hediye paketi verdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10