Mandalı halk gününde vatandaşları dinledi

Kapaklı'da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kapaklı 29.12.2017 21:34:00 0
Mandalı halk gününde vatandaşları dinledi

Kapaklı Belediyesi tarafından başlatılan ve her ayın son Cuma günü yapılacak olan halk Günü Toplantılarının ilki dün 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 

“ÇÖZÜME KAVUŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Geçmişte yaptığımız ve gelecekte yapacağımız icraatları anlatarak, halkımızla bütünleşme toplantısı yapmak için buradayız. Soru - cevap şeklinde ilerleyecek olan toplantımızda taleplerinize çözüm üretmek istiyoruz. Biz zamanında böyle bir toplantıya giriştik ancak katılımın az olması nedeniyle bir süre sonra vazgeçme kararı aldık. Basında da vatandaşın talebi olduğunu görünce yeniden yapmaya başladık. Şuanda da minimum düzeyde katılım olduğunu görüyorum ama yılbaşı alışverişi yapıldığı ve çoğu vatandaşımız işte olduğu için bunu normal karşılıyorum. Bundan sonraki toplantılarımıza katılımın daha yoğun olacağını düşünüyorum. Kapaklı yoğun göç alıyor. Fabrikalar buraya gelmeye devam ettikçe de almaya devam edecek. Burada iki sanayi bölgemiz var. Çerkezköy ve Kapaklı Organize Sanayi Bölgeleri. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir bölümünün bizim ilçemiz sınırlarında yer alması nedeniyle ismini Çerkezköy - Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’ olmasını talep ettik ancak bu konuyla ilgili gerçekleşen bir gelişme yok. Burada işçilik oranı ‘sıfır’ denecek kadar az. Pek çok fabrika neredeyse her gün iş ilanı veriyor. Bizim, işsizlik değil de iş değiştirme üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Gençlerimiz çok kısa sürelerde çeşitli nedenlerden dolayı iş değiştiriyorlar. Bunun da nedeni asgari ücret olarak görünüyor. Bugün yeni asgari ücret açıklandığında -2 bin TL civarı bir ücretten bahsediliyor. Bu sorunun ise bir nebze olsun çözüme kavuşacağını düşünüyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’LE OLAN GÖBEK BAĞIMIZI HALA KOPARABİLMİŞ DEĞİLİZ”

 

Çok hızlı göç alan bir bölge olduğu için Türkiye’nin her bölgesinden Kapaklı’ya vatandaşların geldiğini kaydeden Mandalı “ Lokal milliyetçilik burada geçmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sonunda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyecek. Devletten hala istediğimiz verimi alabilmiş değiliz. Biz, çiçeği burnunda bir ilçeyiz ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizim kadar devlet de biliyor ancak bu ihtiyaçlar zamana bırakıldı. Hükümet Konağımız yapılıyor. Çevreyolumuzun açılışı gerçekleşti. Bu yolun çözüm olacağı söylendiğinde biz trafiği daha da sıkıştıracağını söylemiştik. Ankara’ya proje gönderdik ancak bizi ciddiye almadılar. Bakanımız, dün yapmış olduğu açıklamada buraya 40 milyon TL’lik yeni bir ihale yapıp düzenlemelere başlayacaklarını belirtti. Devlet geç de olsa bizi ciddiye aldı. Kapaklı olarak bir diğer sorunumuz ise Devlet Hastanesidir.  Tekirdağ, Büyükşehir olduktan ve Çerkezköy’deki hastanenin yenilenmesinin ardından bizim hastanemizdeki çoğu bölüm kapatılıp Çerkezköy’e kaydırıldı. 70 dekarlık bir alanda taslak proje hazırladık ve 400 yataklı hastane yapılacağı söylendi. Bu, ilçemiz adına güzel bir yatırım olacak. Vergi dairesiyle ilgili bastırıyoruz. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımız vergilerini ödemek için Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyor. Çerkezköy’le olan göbek bağımızı hala koparabilmiş değiliz” diye konuştu.

 

“BUNUN YANLIŞ UYGULAMA OLDUĞUNU İFADE ETTİK”

 

Kapaklı’da yaşanan ulaşım sorununa da değinen Mandalı “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz aylarda Çerkezköy’de tek yön uygulamasını başlattı. Atatük Caddesi’ni gidiş; Öztrak Caddesi’ni ise geliş olarak belirledi. Bizim 41 nolu minibüslerimiz eskiden Öztrak Caddesi’nden gidip geliyordu ancak; tekyön uygulamasıyla birlikte Ulaştırma Komisyonunun verdiği kararla Kipa’nın arka kısmındaki yolu kullanmak zorunda bırakıldılar. Bunun yanlış bir uygulama olduğunu ifade ettik. Umarım ilerleyen günlerde yapılacak olan düzenlemelerle bizim araçlarımızın da Atatürk Caddesi’ni kullanmalarını sağlayabiliriz” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DE 10 MİLYONUMUZ DURUYOR”

 

Mandalı “ Bir spor tesislerimizi devletten 10 yıllığına kiralamıştık. Protokolün süresinin dolmasına 3 yıl kaldı. Bu sürenin sonunda protokolün yenilenmeyerek tesislerin devlete geçeceği konusunda duyumlar alıyorum. Tribün projemizi gönderdik ancak; projemiz sümen altında durmaya devam ediyor. Bizi ilçe yaptıysalar ciddiye almak zorundalar. Kağıt üzerinde ilçeyiz ama yatırım almaya gelince köyüz. Vatandaşlarımız devlet tarafından yapılacak hizmetleri yerinde görmeli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz Karaağaç, Bahçeağıl ve Yanıkağıl Mahallelerimizin ana arterlerini sıcak asfaltla kaplayıp aydınlatmalarını gerçekleştirdi. Akabinde de kolektör hattı çalışmalarına başladı. Devlet yatırımı gelmeyince 5 milyon TL’ye bir okul yaptırdı. Karaağaç - Bahçeağıl ve Pınarça - Çerkezköy arasına beton yol yaptı. 2018’de Recep Güven Parkı’nın oraya katlı otopark yapılması için Büyükşehir’de 10 milyon TL’miz duruyor. İnşallah bu proje de gerçekleşir. Yollarımızın büyük bir bölümü tahrip oldu. Bunlara da en kısa sürede çözüm getirileceği ifade edildi. İkizgöller’de yap-işlet-devret modeliyle büyük bir yatırıma vesile olmak üzereyiz. Perşembe Pazarımız tamamlanacak. Fen İşleri Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonrası 10 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla sıcak asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Kapalı Spor Salonumuzu devlet yapmıyor. 1000 kişi kapasiteli spor salonunu biz yapmaya çalışıyoruz. Işıklandırma konusunda Tredaş’ya yaptığımız görüşmeler sonucunda ilgili kişiler, ışıklandırmayı yapmamız için Belediyemize yetki verileceğini söylemişlerdi ama ortada hala verilen bir yetki yok. Yatırım yapmalarını istedik, ortada yatırım da yok. Bazı caddelerde proje çalışmalarımız var. Tredaş’tan onay çıkarsa bu projeleri hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

 

VATANDAŞIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

“Okullar bölgesine giden yola çok güzel kaldırımlar yaptınız ancak; esnaflar bu kaldırımlara mal yığıyorlar ve vatandaşlar kaldırımları kullanamaz hale geliyor. Bunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” sorusunu cevaplayan Mandalı “ Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli incelemeler akabinde yaptırımlarını gerçekleştirecek” diye konuştu. Vatandaşların, doğalgaz ve su faturaları ödeme noktası talebini de dinleyen Mandalı “GAZDAŞ’a ödeme noktaları kurulması noktasında dilekçe yazacağız.

 

TESKİ’nin bu konuyla ilgili çalışmaları var ancak biz yine de işleri hızlandırmak adına talepte bulunacağız” diye konuştu. Vatandaşlardan Bülent Ecevit Parkının durumu ve İsmetpaşa Mahallesindeki aydınlatma sıkıntısı ve dere ile ilgili gelen soruyu da cevaplayan Mandalı”  Parkımızla ilgili açık ihaleye çıkmıştık ve yasa gereği, en yüksek tutarı veren kişiye de işletmeyi verdik. Önümüzdeki hafta bu işletmeciyle mahkememiz var. Onlarla resmi bir şekilde ayrıldıktan sonra burayı Belediyemizin işletmesine vereceğiz. Dere ıslahının devam etmesi gerekiyor ancak oradaki 20 dönümlük bir alan vakfa ait. Vakıf da oranın kamulaştırılmasını istiyor. Bu arazi bize dönerse projenin de devamını getireceğiz. Işıklandırma konusunda da Tredaş’a dilekçe yazdık ama hala geri dönüş yapmadılar. Biz, Levent Caddesi’ni ışıklandırmaya çalışacağız. Ara sokaklar için de dilekçe yazacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10