''Vatandaş kuyumculara uğramadı''

Çerkezköylü kuyumcular geçen yıllara oranla bu yıl yılbaşı öncesi vatandaşların kolye yüzük gibi hediyeler almadıklarını belirterek bu yıl soran bile olmaması nedeniyle beklentilerinin boşa ç

Çerkezköy 31.12.2017 14:21:00 0

‘’ALTIN SATIŞLARIMIZDA DA SATIŞLAR TEK TÜK OLUYOR’’

 

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Müdürü Mehmet Yılancı, “Bu yılbaşı beklentilerimiz maalesef boş çıktı. Önceki yıllarda en durgun olduğu yılbaşı arifesinde dahi vatandaşlar eşlerine kolye ve küpe gibi takılar almaktaydı. Bu yıl altındaki yükselişten mi yoksa vatandaş tahminimizin üzerinde ekonomik sıkıntıda mıdır nedir bilemiyoruz. Bu yılbaşı hediyelik arayan soran bile hiç yok. Ayrıca diğer altın satışlarımızda da satışlar tek tük oluyor” dedi.

 

‘’PİYASALARIN HAREKETLENMESİ İÇİN VATANDAŞIN CEBİNDE PARA OLMASI LAZIM’’

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin de; “Kuyumcular olarak bu yılbaşı sönük geçiyor. Önceki yıllarda altın fiyatları yükseliş gösterdiğinde bile yılbaşı üzeri hediye olarak kolye ve küpe’ye talep oluyordu. Vatandaşın cebi delik olunca alışverişe bile çıkamıyor ki altın ya da hediyelik alsın. Piyasaların hareketlenmesi için vatandaşın cebinde para olması lazım ki bir şeyler alabilsin. Bu yıl gerçekten yılbaşı beklentimiz boş çıktı. Geçen yıl bu günlerde özellikle baylar eşlerine yılbaşı hediyesi olarak bütçelerine göre küpe yada kolye alıyordu. Bu yıl maalesef hiç siftah bile yapamadık.”dedi.

 

‘’VATANDAŞ GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ’’

 

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan ise; “Vatandaş geçim derdine düşmüş, hediyelik altını bile düşünmüyor. Oysa bu yıl gerçekten yılbaşında biraz iş yapacağımızı düşünmüştük. Ama beklentilerimiz boş çıktı. Hani derler ya çarşıdaki hesap eve, evdeki hesap çarşıya uymadı diye bizim işlerde bu yılbaşı öyle oldu” diye konuştu.

 

‘’BU YILBAŞI HEDİYELİK KONUSUNDA İŞ YAPAMIYORUZ’’

 

Avşar Saat ve Takı Galerisi Sahibi Aşkın Avşar da; “Bu yılbaşı hediyelik alan ve soran yok. Geçen yılbaşı arifesinde insanlar sevdiklerini mutlu etmek için saat ve takı alıyordu. Özellikle baylar eşlerine, nişanlılarına ya da sevgililerine mutlaka onların beğeneceği bir takı alıyordu. Bayanlarda aynı şekilde eşlerine sevdiklerine saat alıyordu. Bu yıl hediyelik olarak ne saat ne de takı satamadık. Fiyatlarımızda her keseye uygun ve makul olmasına rağmen satış yapamadık. Ancak tek tük satış yapabiliyoruz.  O da hediyelik olarak değil,kendi ihtiyacını karşılamak için saat alanlar oluyor. Kısaca bu yılbaşı hediyelik konusunda iş yapamıyoruz” dedi.  

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10