Toprak: 2018 çiftçilerin ekonomik anlamda yüzlerinin güleceği yıl olmasını istiyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada çiftçiler için ülkede yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını belirterek 2018 yılında çiftçilerin

Çerkezköy 31.12.2017 14:22:00 0
Toprak: 2018 çiftçilerin ekonomik anlamda yüzlerinin güleceği yıl olmasını istiyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, yaptığı açıklamada 2018 yılının çiftçilerin refah içinde yaşayacağı ekonomik sorunlarının olmadığı ve yüzünün güldüğü yıl olmasını dilediğini ifade etti.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ ALIN TERİNİN HAKKINI ALMALI

 

Hasan Toprak, yeni yıl girdiğinde çiftçilerin alın terinin hakkını almak için büyük umutlar yaşadığını belirterek, “Ülkemiz çiftçileri için her ne kadar iyileştirme yapılıyor olsa da bu yeterli değil. Çiftçiler olarak giderlerimizi karşılayabileceğimiz ve yaşam şartlarımıza cevap verecek şekilde alın terimizin hakkı olanı almak istiyoruz. Yeni yılda temennimiz ürünlerimize daha iyi bir ücret ödenmesidir. Çiftçi ülkemizin bel kemiği ve direğidir. Çiftçiler olarak tek istediğimiz alın terimizin hakkının verilmesi. Günümüzde çiftçilik yapan kesimin giderleri oldukça fazla. Çitçiler ürettiğinin karşılığını yeterince alamamakta ve  aldığının çoğu da masraflara gitmekte. Yıllık ortalama ücret orantılandığında eline asgari ücretin yarısından az para geçmekte ve bu nedenle hep borçlu yaşamak zorunda kalmaktadır” dedi.

 

TARIMSAL ALANLAR SANAYİYE AÇILMAMALI

 

Toprak,  tarımsal alanların sanayiye açılmaması gerektiğini de belirterek, “Ziraat Odası olarak bizlerin görevi çiftçilerimizin menfaatlerini korumak ve kollamaktır. Dolayısıyla çiftçiye gereken önem verilmeli tarımsal alanlar sanayiye açılarak fabrikalar kurulmamalı ve tarımsal alan olarak korunmalıdır. Bu nedenle tarımsal alanlar kesinlikle sanayiye açılmamalı. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere Çorlu ve Ergene’de tarımsal alanların sanayiye açılmasıyla bölgemizde her yıl tarımsal alan miktarı azalmaktadır. Bölgemizdeki tarımsal alanları sanayiye açılmasıyla birlikte bölgemiz çiftçisi can çekişmeye başladı.  Çiftçiler olarak yeni yılda ürettiğimiz ürünlere daha iyi bir fiyat verilmesini bizleri mutlu edecektir. 2017 yılında hava koşullarının beklentimiz doğrultusunda gitmesi bizim için çok bereketli bir yıl oldu. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz çiftçiye gereken önem verilmeli . Ülkemiz büyük bir tarımsal alana sahip yıllar önceki gibi kendi kendine yeten ve dışarıdan değil dışarıya tarımsal ürün satan ülke olalım istiyoruz.”diye konuştu. Başkan Hasan Toprak sözlerini 2018 yılında çiftçilerin gerek üretim gerek ekonomik anlamda yüzlerinin güleceği ve nefes alacağı bir yıl olması temennisinde bulunarak son verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10