Garibanı tokatlayan müteahhide 5 yıl hapis

Çerkezköy Fevzipaşa mahallesinde arazilerini kat karşılığı müteahhide veren 20 aile, müteahhit firma tarafından dolandırılınca çareyi Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulu

Çerkezköy 1.01.2018 20:51:00 0
Garibanı tokatlayan müteahhide 5 yıl hapis

O davayla ilgili mahkeme önceki Türkiye’de emsal teşkil edecek bir karara imza atarak iki müteahhide beşer yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

EMSAL TEŞKİL EDECEK KARARA İMZA ATTI

 

Güvenerek topraklarını verdikleri müteahhidin tokadını yiyen vatandaşlar, yıllardır yaşadıkları evlerle ilgili gelen ihtarla şok olurken, uzun süre ise seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Avukat Engin Özden’in girişimleri sonucu savcılık vatandaşların dolandırıldığına kanaat getirerek müteahhitler hakkında dava açmıştı. O davayla ilgili önceki gün Türkiye’de emsal teşkil edilecek bir karar çıkarken,  mahkeme iki müteahhidi güveni kötüye kullanmaktan 5 ‘er yıl hapse mahkum etti.

 

“TESELLİ OLDU “

 

Çerkezköy 3.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Aykut Gönül’ün vermiş olduğu karar Türkiye’de emsal teşkil edecek olurken, Gönül’ün kararını yerinde bulun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21.Ceza Dairesinin kararı onamasını gazeteci Şaban Kardeş ile değerlendiren ailelerin avukatı Engin Özden “ Mahkeme örnek olacak bir karar verdi.  Vatandaşlar onlara inandı ve mallarını verdiler. Müteahhit ise ellerine bir kağıt parçası tutuşturdu. Ondan sonra bu daire sizin buyurun oturun dendi ama tapu vermeye gelince bir de baktık ki ipotek var. Müteahhit gitmiş bankadan para çekmiş. Bankada karşılığında ipotek koymuş. Banka da parasını alamayınca bazı dairelere satışa çıkardı. Bazıları ise halen devam ediyor. Çok sayıda vatandaş açıkta kaldılar ve evlerini de boşaltanlar oldu. Mahkemede delilleri topladı. Oğuz Polis ve Cengiz Polis güveni kötüye kullanmaktan Çerkezköy 3.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5’şer yıl hapse mahkum oldu.  Tabii sanık vekilleri bunu itiraz etti. İstanbul Adliye mahkemesi 21. Ceza Dairesi İstinaf mahkemesi olarak çalışıyor. İstinaf başvurularının esasen reddine karar verdi. Müvekkillerimiz paralarını kaybettiler ama bu karar onlara bir teselli oldu. Eğer bu mahkumiyet tamamıyla kesinleşir de içeri girerse bu müteahhitler vicdanen biraz ferahlayacağız. Hiçbir müteahhit vatandaşı bu şekilde dolandırmasın. Bu bir örnek olsun. Bütün mahkemelerde bu konuyu bu kararı kullansınlar” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10