Halk eğitimden  bir yenilik daha

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan kurslara bir yenisi daha eklenerek cilt bakımı ve epilasyon kursu açıldı.

Çerkezköy 2.01.2018 20:34:00 0
Halk eğitimden  bir yenilik daha

Çerkezköy Halk Eğitimi  Merkezi’nde dikiş nakış, kalıp, atölye, çocuk gelişimi, ebru sanatı, rölyef sanatı gibi devem eden kursların yanı sıra cilt bakımı ve epilasyon kursu da hizmet vermeye başladı. Kursun devam ettiğini belirten yetkililer; 521 saat ve 15 modüllük bir eğitim olan cilt bakımı ve epilasyon kursu 6 ay sürüyor. Başvurmak isteyen kursiyerler  Halk Eğitim Merkezi’ne gelerek başvuru formunu doldurabilir. Sınıflarımızın açılması için en az 12 kursiyerin olması gerekiyor.’’ dedi.

 

‘’KURSUN İLERLEYEN ZAMANLARINDA HALKA HİZMET VERMEYİ DE SAĞLAYACAĞIZ’’

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi  Akman; Bu sektörde eleman açığı olduğu için piyasadan yoğun talep gelmesi üzerine biz de bu kursu açmayı düşündük. Bu kursun amacı kadınların ev ekonomisine yardımcı olmasını sağlamak, kadınlarımızın hizmet sektöründe de çalışmasını sağlamak ve kadınlarımızın sosyalleşmesini sağlamak. Halk eğitim merkezi tarafından alınan cihazlarla eğitimi sürdürüyoruz. Eğitime 18 kişi başladık. Eğer talep fazla olursa İŞKUR’la  anlaşma yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca bu sektörde hizmet veren firmalarla da anlaşma sağlayarak kursiyerlerimizin staj görmelerini sağlamak istiyoruz. Kursun ilerleyen zamanlarında halka hizmet vermeyi de sağlayacağız’’ dedi.

 

HALI DOKUMA  KURSUNUN DA AÇILMASI PLANLANIYOR

 

İnsana ve eğitime yatırım yaptıklarını belirten Akman; ‘’Halı dokuma kursu da açacağız. Bunu da İŞKUR’la birlikte açmayı planlıyoruz. Ayrıca halı fabrikalarıyla da anlaşma sağlayarak kursiyerlerimizin yapmış oldukları halıları bu fabrikalara satmasını sağlamak istiyoruz.  İnşallah halı dokuma kursu da şubat ayında açılacak. Bu kursa çok yoğun talep var. Sadece makinelerin kurulmasını bekliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10