Durak önleri park haline geldi

Çerkezköy'de şehir içi yolcu taşımacılığı hizmeti veren ve halk arasında mavi minibüsler diye adlandırılan 25 Nolu  Akarsu Minibüsleri Kooperatif şoförleri, yolcu durakları önüne vatan

Çerkezköy 2.01.2018 22:26:00 0
Durak önleri park haline geldi

DURAK ÖNLERİ PARK YERİ DEĞİL    

 

Şehir içi yolcu minibüs şoförleri kent içinde duyarsız vatandaşların araç park etmeleri nedeniyle duraklara yanaşamadıklarını belirterek, “İlçemiz sanayi kenti olması nedeniyle devamlı olarak nüfusunun artmasıyla birlikte her geçen gün araç yoğunluğu  artıyor. Araç yoğunluğu nedeniyle park yeri bulamayan bazı sürücülerin araçlarını yolcu duraklarının önüne park etmeleri bizlerin ve yolcularımızın işini oldukça zora sokuyor. Durak önlerine araç parkı yasak olmasına rağmen bazı duyarsız sürücüler inadına durak önlerine araç park etmeyi sürdürüyor. Bizler de bu araç parkları yüzünden duraklara yanaşamıyor ve indi bindiyi mecburen yol ortasında yapmak zorunda kalıyoruz. Bu konuda ilçemiz yetkilileri bir yaptırım uygulamadığı için vatandaş da gelişi güzel cadde ortasıymış durak önüymüş, okul öğrenci servisi durağıymış demiyor, aracını park edip çekip gidiyor. Bazıları da dörtlüleri yakıp gidiyor araç orada saatlerce kalıyor. Trafik aksayacakmış hiç umurlarında bile değil bu konuda yetkililerden gereğinin yapılmasını ve durumun çözümlenmesini istiyoruz”  dediler.

  

DURAK ÖNLERİNE PARK SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİNİ İSTİYORUZ

 

S.S. Akarsu Birlik Minibüsleri Kooperatif Başkanı Ali Öztürk, “Yetkililerden isteğimiz bu konuya acilen el atmalarıdır. Çerkezköy artık kendini aşmış gelişmiş ve daha da gelişmekte olan bir kent. Durak önlerine park eden araçların kaldırılmasına bizim gücümüz yetmiyor bunu ancak yetkili makamların çözümlemesi gerekiyor. Yolcu duraklarının önüne park eden sürücülere her seferinde en çok para cezası kesilirse kimse park etmez ve yolcu minibüsleri de duraklara rahatlıkla girip çıkar. Biz hemen hemen her gün durak önlerine park eden sürücüler ve seyyar satıcılara söz söylemekten meram anlatmaktan bıktık. Yetkili makamlarımızdan isteğimiz bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmalarıdır” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10